سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۳۱۲
سیاست داخلی

محيط ‌زيستی ها در اعتراض به ادامه بازداشت موقت خود اعتصاب غذا كردند

فعالان محیط زیست,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

بازداشت در بهمن و اسفند ۹۶، برگزاري اولين جلسه دادگاه در يازدهم بهمن ۹۷، توقف دادگاه‌ها در ۲۹ بهمن ماه همان سال، انجام تحقيقات تكميلي، برگزاري مجدد دادگاه‌ها در ۲۲ تير ماه ۹۸، توقف مجدد دادگاه‌ها در ۲۴ تير ماه ۹۸ و بالاخره اعتصاب غذاي آنها در اعتراض به طولاني شدن بازداشتي كه قرار بود، موقت باشد در ۱۷ مرداد ماه ۹۸. اين روند «۵۶۲» روز زندگي ۸ فعال محيط‌زيستي است كه ۵ نفرشان در اعتراض به ۱۸ ماه بازداشت موقت در اوين و روشن نبودن وضعيت پرونده‌شان دست به اعتصاب غذا زده‌اند. به گزارش اسكان‌نيوز نيلوفر بياني، سپيده كاشاني و هومن جوكار ۳ كارشناس محيط زيست هستند كه از روز سه‌شنبه (پانزدهم مردادماه) در اعتراض به بيش از ۵۰۰ روز در بازداشت موقت خود و دوستان‌شان به اتهام جاسوسي، اعتصاب غذاي خود را آغاز كرده‌اند. اين خبرگزاري مي‌نويسد، ديروز(شانزدهم مردادماه) ۲ زنداني ديگر محيط‌زيستي، اميرحسين خالقي و طاهر قديريان هم به اين اعتصاب غذا پيوسته‌اند. بنابر اين گزارش، اين كارشناسان محيط‌زيست همگي عضو انجمن محيط زيستي «ميراث حيات وحش پارسيان» هستند و سال‌ها در مركز ايران به كار در عرصه‌ها و مناطق محيط‌زيستي و پارك‌هاي ملي كويري مشغول بوده و اغلب مدت‌ها در پروژه «حفاظت از يوزپلنگ ايراني» كار كرده‌اند.

احياي اميد با تحقيقات تكميلي

با وجود ابهامات در اين پرونده اما در وقفه‌اي كه ميان سري اول و دوم برگزاري دادگاه‌هاي اين ۸ فعال محيط‌زيستي بازداشت‌شده اتفاق افتاد، غلامحسين اسماعيلي، سخنگوي قوه قضاييه گفت كه دليل توقف برگزاري دور اول دادگاه‌هاي فعالان محيط‌زيستي، اين است كه قرار شده «مراجع امنيتي و اطلاعاتي تحقيقات تكميلي را به دادگاه ارايه دهند.» همزمان محمدرضا تابش، رييس فراكسيون محيط‌زيست مجلس نيز درباره اين تحقيقات تكميلي به «اعتماد» توضيح داد:«تحقيقات تكميلي در اين رابطه مويد نظر كارشناسي وزارت اطلاعات است.» حال آنكه وزارت اطلاعات نيز از ابتداي بروز اين پرونده به صراحت اعلام كرده كه فعالان محيط‌زيستي جاسوس نيستند. هر چند در اين پرونده همواره به عملكرد وزارت اطلاعات دولت روحاني به ‌دليل عدم پافشاري بر نظرات كارشناسان خود انتقاداتي وارد شده و بعضا همچنان نيز ادامه دارد. ازجمله انتقادي كه ديروز عبدالله ناصري، فعال سياسي اصلاح‌طلب از آن صحبت كرد و در اين رابطه به انصاف‌نيوز گفت: «درحال حاضر وزارت اطلاعات و حفاظت محيط‌زيست و دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي اعلام كرده‌اند كه فعالان محيط‌زيستي بازداشتي جاسوس نيستند؛ به‌ نظر من، اين ضعف دولت آقاي روحاني بود كه اين موضوع را به طور جدي در دستوركار قرار نداد و پيگيري نكرد.» هر چند علاوه بر وزارت اطلاعات، رييس سازمان حفاظت از محيط‌زيست هم بارها و از همان زمان شكل‌گيري اين پرونده بر بي‌گناهي بازداشت‌شدگان تاكيد كرده و گفته است كه به نظر او، فعالان محيط‌زيستي بدون ارتكاب به جرم بازداشت شدند. فراتر از اين اظهارنظرها اما رييس‌جمهوري دستور به تشكيل كميته‌اي ۴ نفره متشكل از وزير كشور، وزير اطلاعات، وزير دادگستري و معاون حقوقي رييس‌جمهوري داد و اين ۴ عضو كابينه خود را مامور كرد تا به پرونده محيط‌زيستي‌ها رسيدگي كنند. كميته‌اي كه به‌ گفته عيسي كلانتري به اين نتيجه رسيده شواهدي عليه اين فعالان حيات وحش كه به «اتهام جاسوسي» بازداشت شده‌اند، وجود ندارد. البته حجت‌الاسلام سيدابراهيم رييسي، رييس قوه قضاييه نيز در ديدارش با فعالان محيط‌زيست، تحقيقات كميته ۴ نفره دولت، ماموران وزارت اطلاعات و بررسي‌هاي رييس سازمان محيط‌زيست كشور را نپذيرفت و با توصيف برخي اظهارنظر به «قسم حضرت عباس» گفت:«نمي‌توانيم قسم حضرت عباس بخوريم كه اين افراد بي‌گناه هستند.» رييس قوه قضاييه همچنين از ديگر مسوولان و ناظران خواست كه «داوري را به دادگاه بسپارند و اجازه دهند كه قاضي(درباره سرنوشت اين پرونده) تصميم‌گيري كند». به هر تفسير اما درست در همان روزي كه رييس قوه قضاييه تاكيد كرد كه هر گونه قضاوت و داوري درباره اين پرونده صرفا توسط دادگاه صالحه انجام شود، دادگاه چند نفر از اين فعالان محيط‌زيستي در حال برگزاري بود و حتي پس از آن نيز جلسات اين دادگاه تا دو نوبت ادامه يافت اما بار ديگر برگزاري اين دادگاه متوقف شد و اكنون معلوم نيست، تكليف پرونده اين ۸ فعال بازداشتي چه خواهد بود. بلاتكليفي طولاني‌مدتي كه ۵ نفر از ۸ فعال محيط‌زيستي بازداشت ‌شده را ناگزير به اعتصاب غذا كرده تا ضمن اعتراض به بازداشت موقت ۵۶۲ روزه خود از مسوولان بخواهند تا مطابق قوانين قضايي به پرونده‌هاي آنها رسيدگي شود.

هرچند به نظر مي‌رسد بخش عمده‌ از اين بلاتكليفي ناشي از كم‌كاري سازمان محيط زيست در پيگيري وضعيت فعالان بازداشت‌شده باشد كه مطابق انتظار عمل نكرده است.

etemadnewspaper.ir
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش