دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
۱۳:۱۰ - ۰۳ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۵۳۷
سیاست داخلی

واکنش امام جمعه تهران به سخنان رئیس‌جمهور درباره تعامل سازنده با دنیا

سید محمدحسن ابوترابی‌فرد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه باید درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی واریز شود، گفت: مدیران کشور باید هزینه‌های واقعی کشور را رصد کنند و متوجه بشوند که هزینه‌ها به چه میزان است.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی و مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی اظهار داشت: از مردم عراق و دولتمردان برآمده از اراده مردم عراق در مدیریت شایسته مراسم انسان‌ساز و اقتدارآفرین و الهام‌بخش اربعین حسینی تشکر می‌کنیم. امیدواریم حرکت انقلابی، الهی، سیاسی و عبادی اربعین راه را برای وحدت امت اسلام در مسیر تحقق اهداف عاشورا در سراسر دنیای اسلام هموار کند.

وی در ادامه با اشاره به مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهی در دانشگاه تهران با حضور رئیس جمهور گفت: به نظر بنده باید صدای دانشگاهیان و به ویژه دانشجویان شنیده شود و اجازه داده شود، تشکل‌های دانشجویی نظرات خود را در مورد مسائل کشور در حضور روسای محترم قوا مطرح کنند. این درسی است که از آغاز انقلاب از سکان‌دار هوشمند انقلاب اسلامی آموخته‌ایم. 

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: همانطور که سیاست‌های بانک مرکزی در مورد ارز مورد حمایت قرار گرفته است، برخی از سیاست‌های اقتصادی دولت هم مورد نقد جدی جامعه علمی و دانشگاهی است. باید به این نقدها توجه داشت و به نصحیت برآمده از عقلانیت و علم به عنوان نقشه راه برای ارتقای کارآیی مورد توجه قرار داد. 

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد بیان داشت: همچنین این سخن که "عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده‌ای بر تقابل مستمر با جهان تاکید دارند"، قرین انصاف نیست. اینجانب یک چهره عالم، متعهد و سیاستمدار را نمی‌شناسم که معتقد به تقابل مستمر با جهان در مقابل با نگاه تعامل سازنده با دنیا باشد. چگونه در نهاد علم و دانشگاه این سخن قابل طرح است؟ در چشم‌انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی که از بالاترین عقبه علمی و کارشناسی برخوردار است و حدود ۱۴ سال قبل رهبر انقلاب ابلاغ نموده‌اند تا نقشه راه ملت و دولت باشد، در حوزه سیاست خارجی و تقویت روابط خارجی آمده است که گسترش همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی، ادامه پرهیز از تشنج در روابط با کشورها، تقویت روابط سازنده با کشورهای غیرمتخاصم، بهره‌گیری از روابط برای افزایش توان ملی و تلاش برای رهایی منطقه از حضور بیگانگان و آمریکا که موجب ارتقای امنیت و اقتدار امت اسلام توجه شود.

وی تصریح کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران که مورد حمایت آحاد ملت و جریان‌های سیاسی است، تعامل سازنده با جامعه جهانی است. این استراتژی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی است که از آغاز حرکت انقلابی مردم ایران و شکل‌گیری نظام اسلامی به جنگ‌افروزی و تقابل مستمر با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. این راهبرد آمریکاست که امروز به راهبرد رئیس جمهور آمریکا در برابر جهان تبدیل شده است. مردم ایران و جریان‌های سیاسی از این فکر پاکیزه هستند.

امام جمعه موقت تهران در ادامه تاکید کرد: عامل بازدارنده آمریکا از تعرض به جغرافیای ایران اسلامی، قدرت دفاعی پرافتخار، جبهه مقتدر مقاومت اسلامی و وحدت و انسجام ملی ملت ایران است که از اندیشه سیاسی امام خمینی و منطق عقلانی، علمی و وحیانی رهبر معظم انقلاب اسلامی الهام گرفته است. به گمان بنده آمریکا و رژیم‌ صهیونیستی و کشورهای همسوی با آن‌ها تنها زبان قدرت را می‌فهمند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: کشورهایی که می‌خواهند از منافع ملی خود در برابر زیاده‌خواهان دفاع کنند باید به قدرت سیاسی، علمی، دفاعی و اقتصادی آراسته شوند و با زبان برآمده از اقتدار حافظ منافع خویش باشند. ملت ایران با زبان منطق، اقتدار برآمده از ایمان و متکی بر توانایی‌های علمی، سیاسی و دفاعی با قدرت‌های جهان گفتگو می‌کند. اگر می‌خواهیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم و آنان را برای پاسخ به مسائل کلیدی و سوالات فراخوان کنیم، گمان می‌کنم این سوالات قابل طرح است که "چگونه می‌توان با کمترین استقراض از نظام بانکی، دوران تحریم را به فرصتی برای شکوفایی اقتصادی تدبیل کرد؟"، "چگونه می‌توان با برنامه رشد نقدینگی سرسام‌آور را که کلیدی‌ترین مساله اقتصاد ملی است، مهار کرد؟"، "چگونه می توان از حجم بزرگ نقدینگی با کمترین هزینه برای خلق ثروت، رشد تولید و اقتصاد و رشد اقتصادی بهره گرفت؟" این‌ها باید سوالات کلیدی دولت محترم و فراهم آوردن زمینه مناسب برای شنیدن به پاسخ‌ها و توجه به آن باشد.

امام جمعه موقت تهران همچنین به موضوع تدوین بودجه نیز اشاره کرد و گفت: با عنایت به تاکید رهبر انقلاب بر اصلاح ساختاری بودجه و تاکید بر قطع وابستگی بودجه به نفت و اراده سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی کردن این مهم که گامی ارزشمند و تحسین‌برانگیز است، به نظر می‌رسد شایسته است برای فراهم آوردن زمینه قطعی قطع وابستگی نفت و بودجه تمامی درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود. در گام دوم کسری واقعی بودجه با تحلیل دقیق هزینه‌های واقعی کشور تبیین کنیم. با تبیین این هزینه‌ها درآمدهای واقعی و پایدار غیرنفتی را رصد کنیم. آنگاه کسری بودجه برای اداره کشور روشن می‌شود. برای تامین کسری بودجه، مجلس به دولت اجازه فروش اوراق را بدهد و هر مقدار از اوراق که در بازار به فروش رفت برای تامین کسری بودجه به کار رود و اوراق باقی مانده را صندوق توسعه ملی خریداری کند و منابع آن را بدون سود به دولت واگذار کند. بودجه ما تراز نیست و با فروش سرمایه تراز می‌کنیم. کسری واقعی بودجه باید شفاف شود. 

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد دوم نیز این است که اقدام برای افزایش درآمدهای مالیاتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. البته منظور مالیات‌هایی است که باید صاحبان ثروت و درآمدهای انبوه پرداخت کنند. باید مراقب بود حوزه تولید و اشتغال آسیب نبیند و کسبه‌های جزء آسیب نبییند. از این رو جلوگیری از فرار مالیاتی، اصلاح پایه و نرخ‌ها و پوشش مالیاتی، کاهش معافیت‌های مالیاتی مانند حذف معافیت بر درآمد حاصل از صادرات مواد خام یا با ارزش افزوده پایین و حذف معافیت بر درآمد حاصل از فعالیت‌های هنری و فرهنگی که ماهیت تجاری دارند ضروری است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: همچنین باید یارانه بودجه‌ای و فرابودجه‌ای پنهان  تعیین تکلیف شود؛  حدود یک هزار و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان (معادل بودجه کل کشور) یارانه‌های پنهان کشور است. ممکن است نام آن را یارانه پنهان نگذارند؛ اما بحث این است که این عدد بزرگ در اقتصاد ایران وجود دارد و باید نظام مدیریتی و علمی کشور برای استفاده از این ظرفیت بزرگ و فرصت بی‌بدیل برای رفع فقر، بی‌عدالتی، حمایت منطقی و درست از اقشار متوسط و ضعیف و تحریک اقتصاد و حمایت عالمانه از تولید استفاده شود.

وی اضافه کرد: رشد نقدینگی که در این دولت نزدیک به ۲ تریلیون میلیارد دلار شده است، در دولت‌های گذشته هم با همین شتاب رشد کرده است؛ اما منتهی به رشد و شکوفایی اقتصادی نشده و منجر به رفع فقر نشده است. باید با اجماع نخبگان علمی و سیاسی، اصلاح کرد. این اجماع را می‌توان خلق کرد. باید مدیران و مسئولان کشور را برای تحول بزرگ آماده ساخت. دوران روزمرگی، ندانم‌کاری و فرصت‌سوزی به پایان رسیده و نیازمند اراده مبتنی بر علم و عزم برآمده از ایمان برای تحول هستیم. نیازمند اقدام عاجل علمی و منطقی هستیم. اگر می‌خواهیم در مسیر پاسخ به نیازهای اساسی مردم قدم برداریم، باید این حوزه‌ها را مورد توجه جدی قرار بدهیم.

وی همچنین به دو راهکار اجرایی اشاره کرد و گفت: نخست توجه به پرداخت به ذی‌نفع نهایی باید انجام بگیرد که اراده دولت هم مبنی بر این است. این اقدام به دولت اجازه می‌دهد که هزینه‌های واقعی کشور را رصد کند و متوجه بشود که هزینه‌های واقعی کشور در چه حدی است. امروز دولت از هزینه‌های واقعی کشور اطلاع شفاف و دقیقی ندارد. دولت اعتبار دستگاه‌ها را به صورت سرجمع به آن‌ها تخصیص داده و دستگاه‌ها در مورد پرداخت به ذی‌نفع نهایی تصمیم می‌گیرد. رئیس دستگاه و نه دولت تصمیم می‌گیرد. دولت باید از هزینه‌های خود اطلاع دقیق داشته باشد. به دلیل نبود شفافیت در مصارف دولت، ابزار کارآمد برای نظارت مالی و عملیاتی حین اجرای بودجه در اختیار دولت نیست و امکان مدیریت هزینه‌ها وجود ندارد. این موجب انحراف بودجه از اهداف مصوب طبق صلاح‌دید دستگاه اجرایی و نرساندن بودجه به ذی‌نفع نهایی تعریف شده در قانون می‌شود. راهکار اجرایی این است که در گام اول در اسرع وقت پرداخت‌ها صرفاً توسط خزانه‌داری کل و مستقیماً به ذی‌نفع نهایی انجام بگیرد. هر قرانی که از منابع عمومی پرداخت می‌شود باید از طریق خزانه‌داری کل پرداخت گردد. اعتبارهای اختصاصی دستگاه‌ها مشمول این شود و خزانه‌داری کل از درآمدهای دستگاه کسر و به حساب ذی‌نفع نهایی وازیر شود. با مشکلات اقتصادی مدیران ارشد کشور اطلاع درست از هزینه منابع ندارند. گام سوم این است که این فرآیند برای منابع شرکت‌های دولتی نیز اجرا شود که شاید موجب تحولی شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد همچنین در خطبه نخست نماز جمعه امروز تهران بیان داشت: پیامبر اکرم (ص) نماد فاخر نُصح در سیره مدیریتی هستند. نصیحت و انتقاد متقابل از ویژگی‌های برجسته تربیت یافتگان در مدرسه دین است.

وی با بیان اینکه واژه نصحیت به معنای خلوص است، گفت: انسان ناصح و منتقد باید با قلبی لبریز از محبت در مقام خیرخواهی و نه در مقام مچ‌گیری عمل کند. او باید در مقام ارائه راه و هدایت باشد. ضمن اینکه باید به تحکیم پیوندهای اجتماعی، قلبی و... توجه داشته باشد.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: ما نیازمند به نقد و نصحیت وحدت‌آفرین هستیم. نصیحت به معنای خیرخواهی از نشانه‌های جامعه سالم و مدیریت صحیح است. از این رو در کلام پیامبر اکرم (ص) آمده است که حقیقت دین در نصیحت نسبت به یکدیگر معنا و تجلی پیدا می‌کند. اساس دین بر این خصیصه عالی دینی و انسانی بنا گذاشته شده است. امر به معروف و نهی از منکر از مقام نصیحت بهره می‌گیرد.

وی بیان داشت: نظام اسلامی نمی‌تواند در برابر امت اسلام و مردم ایران بی‌تفاوت باشد. خیرخواهی از شاخصه‌های کلیدی انسان و نظام اسلامی است. مُلک را بدون نصیحت نمی‌توان نگاه داشت. از این رو زمامداران و مدیران باید به این اصل کلیدی توجه ویژه داشته باشند. رابطه زمامداران و مردم باید بر اساس نصیحت و انتقاد متقابل استوار باشد. مردم از سر خیرخواهی، زمامداران را نصیحت و معایب و محاسن آنان را گوشزد کنند. زمامداران هم نباید خود را مصون از خطا بپندارند و همواره مهیای انتقاد باشند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در پایان خطبه اول گفت: جامعه‌ای که مردم آن ناصح نیستند و نصحیت‌کنندگان را دوست نمی‌دارند، راه به سعادت نمی‌برند.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش