مهمترین عناوین خبری
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۱۷:۰۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۲۱۷۷
سیاست داخلی

نادیده گرفتن مردم خطرناک است/ برای دل‌های پر از کینه باید فکری کرد

جان‌باختگان اعتراضات چه افرادی هستند؟/ مردم می‌خواهند بدانند چه اتفاقی افتاده است

جان‌باختگان اعتراضات اخیر در کشور,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است سال‌هاست تصمیم‌گیران با مردم حرف نزدند که این خود می‌تواند منجر به اتفاقاتی شود که شاید نتوان آسیب‌هایش را جبران کرد.

پروانه سلحشوری درباره تشکیل کمیته حقیقت‌یاب از سوی نمایندگان مجلس به ایلنا گفت: از همان روزهای ابتدایی که اعتراضات و اتفاقات رخ داد، نمایندگان به این فکر افتادند تا یک راهکاری پیدا کنند و به حقایق موجود پی ببرند.

اخبار جسته و گریخته از جاهای متفاوت به دست ما می‌رسد که تفاوت آماری فاحشی دارد. مشاهده می‌کنیم بین جان باختگان نوجوانان هستند که بسیار تاسف‌آور است. با توجه به همین شرایط و اتفاقات بود که ما خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب شدیم.

سلحشوری ادامه داد: از آقای پارسایی پیگیر شدم که گفتند که در کمیسیون اصل نود باتوجه به آئین نامه یک کمیسیون ویژه تشکیل خواهد که می‌تواند به طور قانونی این موضوعات را پیگیری کند که باید گفت این کمیسیون تخصصی‌تر از کمیته است. معتقدم نمایندگان این طرح را امضا خواهند کرد، زیرا حساسیت در اغلب شهرها وجود دارد و آنها هم دلشان می‌خواهد به مردمشان بگویند که چه اتفاقی رخ داده است.

وی تاکید کرد: کمیسیون ویژه باید با قید سه فوریت به مجلس بیاید و سریع شروع به کار کند. باید در اسرع وقت اعضایش مشخص شود تا ما بتوانیم در چندماه باقی مانده در مجلس دهم نتایجی را به دست بیاوریم و گزارش دهیم. کشور در شرایط خوبی به سر نمی‌برد ما باید برای مردم احترام قائل شویم به همین خاطر مجلس باید هوشیارانه عمل کند.

وی درباره این که آمارهای افراد بازداشت شده و یا جان باخته بسیار با یکدیگر اختلاف دارد، گفت: قصوری که در این زمینه رخ می‌دهد عدم اطلاع‌رسانی دقیق است، من به شخصه تلویزیون نگاه نمی‌کنم اما گفته می‌شود اخبار به شدت یک سویه است که همین امر مردم را به سمت منابع دیگری سوق می‌دهد، آن هم منابعی که مشخص نیست صحت اخباری که بیان می‌کنند در چه حدی است. مردم عصبانی و سرخورده هستند،‌ در این چند روز تحقیر شده‌اند. فشار اقتصادی از یک سو سرخوردگی از سوی باعث شده است امروز فکر کنند انسان بودن‌شان کتمان شده است. نادیده گرفتن مردم بسیار خطرناک است، تصمیم‌گیران باید بدانند این کار چه عواقبی دارد، شاید تا یک مدتی مردم خاموش شوند اما دل‌ها پر از کینه است که باید فکری کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید با مردم حرف بزنیم، گفت: سال‌هاست تصمیم گیران با مردم در ارتباط نیستند وظیفه حکم می‌کند به مردم احترام بگذاریم، زخمی که خنده‌های آقای روحانی به دل مردم زد یک زخم کاری است.

وی درباره اینکه بعضی از نمایندگان اعلام می‌کنند قصد حضور در مجلس یازدهم را ندارند زیرا اختیاری از خود ندارند، بیان کرد: نمایندگان در مجلس هفتم، هشتم و نهم هم اختیاری از خود نداشتند اما هیچ کسی نمی‌فهمید زیرا با هم همنوا بودند و همنوایی داشتند و از دستوری که داده می‌شد اطاعت می‌کردند. در این مجلس اختلافات دیده می‌شود چون همنوایی نیست و نگرش یکسانی وجود ندارد.

باید تحقیق و تفحص همه‌جانبه درباره حوادث اخیر صورت گیرد/ برخی دانشجویان با وجود عدم حضور در تجمعات به صورت پیشگیرانه بازداشت شده‌اند

جان‌باختگان اعتراضات اخیر در کشور,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس نیز در واکنش به سخنان وزیر کشور مبنی بر اینکه اعترافات افراد دستگیر شده در ناآرامی‌های اخیر کشور باید از طریق تلویزیون پخش شود، آن هم در صورتی که فراکسیون امید طرح «ممنوعیت پخش اعترافات از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری» را چندی پیش در مجلس مطرح کرد، گفت: طرح ممنوعیت پخش اعترفات تلویزیونی آماده و به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شده که در نوبت رسیدگی است. صرف نظر از طرح «ممنوعیت پخش اعترافات از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری» طبق آئین دادرسی کیفری محدودیت و ممنوعیتی وجود دارد مبنی بر این که تا اتهام افراد ثابت نشده است نباید مشخصات متهمان را منتشر کرد.

وی تاکید کرد: قانون اساسی اصل را بر علنی بودن محاکمات قرار داده است، علی الخصوص جرائم سیاسی و مطبوعاتی که حتما باید علنی و با حضور هیأت منصفه باشد و در مورد سایر جرائم هم اصولا دادگاه علنی است مگر این که به تشخیص دادگاه پخش علنی آن خلاف عفت عمومی باشد.

این عضو فراکسیون مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حتی پخش علنی دادگاه طبق قانون باید زمانی رخ دهد که بازجویی‌ها صورت گرفته و کیفرخواست صادر شده باشد و بر اساس آن‌ها جلسه محاکمه تشکیل شود در این هنگام است که در دادگاه برای حضور افراد باز می‌شود تا آنان حضور پیدا کنند.

صادقی با اشاره به این که وادار کردن افراد به اعترافات آن هم برای پخش از تلویزیون خلاف موازین قانونی است و در هیج مورد پذیرفته نیست، بیان کرد: معمولا اشخاص اعترافاتی را که بر زبان می‌آوردند در مراحل بعدی آنها را تکذیب می‌کنند.  اغتشاشات اخیر هم از این قاعده مثتنی نیست، راه درست برای مقابله با این التهاب‌ها اقناع مردم و ارائه توجیهاتی است که مردم را قانع کند که آن هم از طرق گفت‌وگو و امکان اعلام نظر میسر است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که متاسفانه در بحث بنزین به سرعت فضا را امنیتی کردیم، گفت: حتی در مجلس اجازه طرح بحث به نمایندگان ندادیم که همین امر باعث شد جامعه به یک نوعی دچار ابهام، سر در گمی و التهاب شود. حتما میان تظاهرات کنندگان به گفته مقام معظم رهبری کسانی بودند که تحت تاثیر هیجانات و احساسات وارد شده بود و باز هم حتما بودند افرادی که به قصد ایجاد آشوب ورود کرده باشند اما راه کنترل و مهار اوضاع روی آوردن به پخش اعترافات تلویزیونی نیست.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مردم به تبعیت از صحبت‌های رهبری سکوت کردند اما به وضع موجود اعتراض دارند، گفت: اصلاح طلب و اصولگرا به این طریق تصمیم‌گیری اعتراض دارند که باید به آنها بر اساس همان چیزی که مطرح می‌شود یعنی حق بیان اعتراضات فرصت داده شود، اما به هیچ فردی اجازه بیان اعتراض در صدا و سیما داده نمی‌شود. راهپیمایی سراسری صورت می‌گیرد رسانه ملی شعارها و تصویر پلاکاردهای علیه دولت را به نمایش می‌گذارد اما به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهند مردم اعتراضات خودشان را بیان کنند!

نماینده تهران خاط نشان کرد: از نظر معترضان بحث بنزین نمونه‌ای از نقدهایی است که مطرح می‌شود مسائل عمیق‌تر و دنباله‌دارتر از این حرف‌ها است که هیچ گاه هم متاسفانه اجازه نداده‌ایم در رسانه ملی مطرح شوند.

معتقدم یک سلیقه، گروه و باند خاصی در صدا وسیما هستند که بر مبنای نگرش خودشان روایت و گزارش‌ها را تقطیع و تحریف شده از اتفاقات در طول سال‌های مختلف و حوادث اخیر ارائه می‌دهند که فکر می‌کنند در حال خدمت به نظام هستند در صورتی که این گونه نیست و این کارهایشان باعث فاصله گرفتن مردم و بدبینی آنان به نظام می‌شود و کمکی به حل ماجرا نمی‌کند. چنین رفتارهایی باعث ایجاد تعمیق نارضایتی می‌شود و به مانند یک آتش زیر خاکستر است که با یک بادی شعله ور می‌گردد.

وی درباره این که آیا مجلس و یا فراکسیون امید قصد ندارد از رئیس صداوسیما توضیحاتی را درباره رفتارهای صورت گرفته بخواهد یا خیر گفت: این که رئیس صدا وسیما به مجلس دعوت شود و بیاید توضیح دهد اقدام خوبی است اما به تجربه دیده‌ام که رئیس رسانه ملی بلااختیار است و در حدی اختیار ندارد که پاسخگو باشد. گاهی صحبت‌هایی که از ایشان می‌شنویم مشخص می‌کنند که ایشان پاسخگو نیست.  ما می‌توانیم افرادی که رسما سمت دارند را مورد پرسش قرار دهیم که جا دارد از ایشان دعوت شود چه در کمیسیون های تخصصی و چه فراکسیون بیایند و به نمایندگان در خصوص عملکرد صدا و سیما توضیح دهند.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تحقیق و تفحص ازحوادث اخیر مخصوصا پیگیری بازداشت دانشجویان بیان کرد: باید یک تحقیق و تفحص همه جانبه درخصوص آنچه که اتفاق افتاده است صورت گیرد. باید بازداشت دانشجویانی که در تجمعات حضور نداشتند اما برای جلوگیری از اقدامات، پیشگیرانه دستگیر شده‌اند مورد بررسی قرار گیرد، این کار به هیچ عنوان محل قانونی ندارد و باید مشخص شود که چرا صورت گرفته است.

نماینده مجلس: آمار کشته ها و دستگیر شدگان اعلام شود

علی بختیار، رئیس فراکسیون پاسخگوی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ضرورت داشتن رفتار صادقانه با مردم بیان کرد: تمام مسئولان باید بدانند که مردم نامحرم نیستند. امروز اگر از اطلاع رسانی رسمی درباره تعداد کشته شدگان و افرادی که در نا آرامی‌های اخیر دستگیر شده‌اند، امتناع کنیم، رسانه‌های معاند اطلاعات غلط در اختیار مردم قرار می‌دهند. ما باید به این باور برسیم که با پنهان کاری امنیت جامعه بالا نمی رود بلکه باید با مردم صادقانه صحبت کرد و واقعیت ها را به مردم گفت. نباید این فرصت را به دست بیگانگان بدهیم تا با دادن اطلاعات غلط از طریق رسانه‌های معاند به مردم، اعتماد مردم را نسبت به مسئولان و نظام سلب کنند.

نماینده گلپایگان و خوانسار در مجلس به خبرگزاری ایسنا گفته است: ما در هر زمینه ای نیاز به شفافیت داریم. حتی اگر در خصوص طرح اصلاح قیمت بنزین نیز با مردم صادقانه صحبت می کردیم دیگر شاهد این اتفاقات در کشور نبودیم. مردم ما در دوران جنگ تحمیلی و حتی در دوران تحریم ها پای نظام و انقلاب خود ایستاده اند. نباید اجازه دهیم اعتماد مردم نسبت به مسئولان خود سلب شود. مراجع رسمی باید آمار دقیق کشته شدگان و افرادی که در درگیری های اخیر دستگیر شده اند را به طور دقیق اعلام کنند تا دیگر رسانه های معاند این فرصت را پیدا نکنند با ارائه آمارهای غلط به فضاسازی بپردازند.

  • 19
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
این مردم خیلی تحقیر شده اند ومورد ظلم و بی عدالتی قرار گرفته اند از خدا بترسید.مردم خیلی ناامیدهستند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش