چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۲۴۸
سیاست داخلی

چالش برسر آمار جانباختگان

حوادث آبان ماه 98,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به تازگي اعلام شد آمار دقيق کشته‌شدگان نزد نهادهاي مربوطه موجود است، اما عدم اطلاع‌رساني درباره آن، از آنجا که نيازمند تفکيک دقيق از حيث چرايي و چگونگي جان باختن افراد بوده، تاکنون به طول انجاميده است. سوال محوري و مهمي که اين روزها و پس از رخدادهاي تلخ چند هفته گذشته ناشي از اصلاح قيمت بنزين در کشور مطرح مي‌شود تعداد و چرايي عدم اعلام آمار رسمي کشته‌شدگان اين حوادث است.

تاکنون پاسخ روشني نه درباره اصل موضوع و نه درباره علت به طول انجاميدن اعلام آمار کشته‌شدگان به افکار عمومي داده نشده است. اين در حالي است که رسانه‌هاي معاند، با تمرکز بر موضوع کشته‌شدگان رخدادهاي اخير، اهداف کاملا مغرضانه‌اي را براي ايجاد بي‌اعتمادي در مردم و همچنين تحريک نهادهاي بين‌المللي براي صدور قطعنامه‌هاي حقوق بشري عليه کشورمان، پيگيري مي‌کنند. بيان آمارهاي دروغ و جهت‌دار و اعلام اعدادي چون ۳۵۰ يا ۵۰۰ و يا هزاران کشته‌اي که ترامپ مدعي شد، نمونه‌اي از شايعات و شبهه‌افکني‌هايي است که اين رسانه‌ها در شبکه‌هاي رسمي و مجازي خود براي دامن زدن به اين موضوع، با شدت کم‌سابقه‌اي دنبال مي‌کنند.

طبيعتا عدم اعلام آمار رسمي از سوي نهادهاي ذي‌ربط، به تقويت اين شايعات و اثرگذاري تبليغات سوء جريان‌هاي معاند جمهوري اسلامي در فضاي افکار عمومي کمک شاياني کرده است. حال اين سوال مطرح است که آيا آمار رسمي از کشته‌شدگان حوادث اخير وجود ندارد و يا اگر وجود دارد، دليل طولاني شدن فرآيند اعلام آن چيست؟ ۱۹ آذر نورنيوز نوشت: «پيگيري‌ها نشان مي‌دهد که آمار دقيق کشته‌شدگان نزد نهادهاي مربوطه موجود است، اما عدم اطلاع‌رساني درباره آن، از آنجا که نيازمند تفکيک دقيق از حيث چرايي و چگونگي جان باختن افراد بوده، تاکنون به طول انجاميده است.»

چند روز قبل دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبني بر اينکه مردم سوال دارند چرا تعداد کشته‌شدگان اعلام نمي‌شود، پاسخ داد: مردم به شما نمايندگي دادند؟ من چون اطلاع دقيق ندارم نمي‌تونم اعلام کنم. شما اصرار مي‌کنيد، ولي من اطلاع دقيقي ندارم. فقط مي‌گويم آمار و ارقامي که بنگاه‌هاي خبري خارج از کشور اعلام مي‌کنند با واقعيت خيلي متفاوت است. سازمان عفو بين‌الملل مدعي است که تعداد کشته‌شدگان ۲۰۸ نفر است. برخي رسانه‌هاي خارج از کشور نيز اين آمار را بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ کشته اعلام کرده‌اند. آماري که مقامات کشورمان بارها آن را رد کرده‌اند ولي آماري در اين خصوص ارائه نمي‌دهند.

محمدجعفر منتظري همچنين در ارتباط با چرايي عدم اعلام تعداد دقيق بازداشت‌شدگان گفت: دليل اين مساله آن است که تعداد بازداشتي‌ها متغير است. بنابراين اگر امروز عددي اعلام کنم ممکن است منطبق با واقعيت نباشد اين در حالي است که پيش از اين وزارت کشور اعلام کرده بود که درخصوص تعداد جان‌باختگان اغتشاشات اخير، دادستاني اعلام نظر مي‌کند و دادستاني پس از تفکيک، اطلاعات مرتبط را اعلام خواهد کرد. در همين حال، جهانبخش محبي‌نيا نماينده مجلس در مصاحبه‌اي، درباره آمار قربانيان اعتراضات بنزيني گفته است که براي روشنگري خود مسئولان شوراي عالي امنيت ملي و وزارت کشور مسئوليت اصلي را دارند. در شوراي عالي امنيت ملي سران قوا و فرماندهان سپاه و ارتش هستند. اينکه اعلام نمي‌کنيم به چه منفعتي مي‌رسيم را نمي‌دانم. اگر مردم از ما بپذيرند و واقعيت را بگوييم خيلي به نفع ماست چون آمار و ارقامي که من بيرون مي‌شنوم واقعا وحشتناک است.

هشدار نماينده مجلس

محمود صادقي، نماينده تهران در مجلس ۱۲ آذر در يک پيام توئيتري به مسئولان هشدار داد که اگر مراجع ذي‌ربط آمار حوادث آبان را منتشر نکنند، نمايندگان مجلس ناگزير به انتشار آماري مي‌شوند که در اختيار دارند. پس از آن سخنگوي دولت در آخرين نشست خبري خود با رسانه‌ها، درباره اعداد و ارقامي که براي کشته شدگان حوادث آبان ماه امسال ذکر مي‌شود، اظهارنظر کرد.

علي ربيعي در پاسخ به سوالي درباره اينکه چرا آمار کشته شدگان حوادث اخير اعلام نمي‌شود، تصريح کرد: تعداد مجروحان نيروي انتظامي بيشتر از مجروحان عادي است، بالاخره در اين ماجرا عده‌اي مظلوم واقع شدند و ما نمي‌توانيم مثل آمريکا آمار فله‌اي بدهيم. او با بيان اينکه عدد و رقمي که از سوي آمريکايي‌ها درباره قربانيان حوادث اخير اعلام شده، غيرواقعي است، گفت: شاهدي بر ادعاهاي آنان وجود ندارد. ما صادقانه و به تفکيک استان‌ها و علت، آمار را اعلام مي‌کنيم. اگر تا به حال هم صبر کرديم و اعلام نشده به دليل درخواست شوراي امنيت ملي است. دولت با هماهنگي قوه قضائيه و وزارت کشور اين آمار را به زودي اعلام مي‌کند.

armanmeli.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش