یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۲۳ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۵۱۵
سیاست داخلی

تجمع‌های پراکنده در تهران و برخی شهرستان‌ها/روايتي از تجمعات عصر ديروز

گزارش‌ها حاکي از برگزاري تجمع‌هاي پراکنده در برخي شهرهاي کشور است. براساس گزارش‌ها، تجمعات پراکنده‌اي در تهران، شيراز، بابل، سنندج، قزوين، تبريز، اصفهان، سمنان، کرمانشاه، اهواز، زنجان، مشهد، يزد، اراک و ... برگزار شده است. ديروز ماموران پليس ضدشورش حضور محسوسي در خيابان‌ها و ميادين اصلي تهران داشته‌اند. گفته شده که در برخي نقاط، اين تجمعات منجر به درگيري شده است. گفتني است که اين تجمعات از روز شنبه و در پي اعلام دليل اصلي سقوط هواپيماي اوکرايني آغاز شده است. ديروز نيز تجمعاتي در برخي دانشگاه‌هاي کشور برگزار شد.

روايتي از تجمعات عصر ديروز

خبرگزاري فارس در اين باره نوشته است: در پي فراخوان گسترده در فضاي مجازي و تبليغات شبکه‌هاي ماهواره‌اي که به بهانه بزرگداشت جانباختگان هواپيماي مسافربري اوکرايني صورت گرفت، عصر ديروز تجمعات پراکنده‌اي در ميدان آزادي، ميدان صادقيه، تقاطع خيابان‌هاي آزادي و بهبودي و تقاطع خيابان‌هاي آزادي و توحيد برگزار شد. بيشترين جمعيت معترضان در ضلع شمالي ميدان آزادي، حد فاصل ورودي بزرگراه جناح و پايانه مسافربري شمال غربي ميدان حضور داشتند. پليس اجازه تجمع نمي‌داد و افراد در دسته‌هاي حدودا ۵۰ نفره اجتماع کرده بودند که طبق برآورد خبرنگاران فارس مجموعا تعداد تجمع کنندگان به حدود ۱۰۰۰ نفر مي‌رسيد. با تاريک شدن هوا به مرور شعارها تند تر شد و پليس در برخي نقاط از گاز اشک آور براي متفرق کردن جمعيت استفاده کرد. تجمع‌کنندگان بعضا شعارهايي با مضامين سياسي سر دادند.

در اين اجتماعات شعارهاي ساختارشکن به گوش مي‌رسيد. به دليل حضور پر تعداد پليس و تجمعات پراکنده، ترافيک نسبتا سنگين در محدوه ميدان آزادي ايجاد شده بود. تجمع‌کنندگان بدون توجه به تذکرات پليس، سد کردن مسير تردد مردم را ادامه دادند و همين موضوع، باعث ايجاد درگيري‌هايي پراکنده شد. از ساعت ۲۲ ديشب گزارش شده که به جز جمعيت اندک در شمال ميدان آزادي در بقيه نقاط وضعيت عادي است و مردم تردد معمولي را از سر گرفته‌اند.

سايت نورنيوز، نزديک به برخي منابع امنيتي نيز نوشته است: بعدازظهر ديروز برخي تجمعات پراکنده در خيابان آزادي، تقاطع دكتر‌هوشيار و خيابان شهيد حبيب ا... به بهانه بزرگداشت جانباختگان حادثه سقوط هواپيماي اوکرايني برگزار شد. به‌رغم غيرقانوني بودن اين تجمع که در پاره‌اي موارد نيز همراه با شعارهاي ساختارشکن بود نيروهاي حافظ امنيت صرفا با تذکر و گفت‌وگو تلاش کردند که تجمع‌کنندگان را پراکنده کنند. برخي افراد حاضر در تجمع با پرخاشگري و ايجاد درگيري، موجبات تحريک سايرين و متشنج کردن تجمع را کردند که با اقدام نيروهاي حافظ امنيت از فعاليت آن‌ها جلوگيري شد.

انتظار مردم و مسئولان از يکديگر

همانطور که مسئولان انتظار دارند مردم به سخنان و توضيحات آنها توجه کنند، بر مسئولان است که نسبت به اظهار نظر مردم سعه‌صدر داشته و در زمينه مطالبات مردمي همواره آماده باشند. در همين مورد اخير، پذيرش خطا توسط مسئولان مربوطه بخش زيادي از ناراحتي مردم را کاهش داد و اگر ناراحتي‌هايي هم ابراز مي‌شود، مي‌توان آن را به انتظار بحق مردم نسبت به رويه شدن پذيرش روشن و شفاف مسئوليت خطاها مربوط دانست.

اکنون که اين تجمعات براي همدردي با خانواده‌هاي جانباختگان برگزار مي‌شود، مي‌توان به يکي از موضوعات چند ماهه اخير نگاه دوباره انداخت. اگر ماجراي در نظر گرفتن مکان‌هايي براي برگزاري تجمعات و حمايت‌هاي قانوني از تجمعات به نتيجه روشني مي‌رسيد، اي بسا امروز نگراني‌ها به کمترين حد مي‌رسيد و هر دو سوي ماجرا بدون لکنت ديدگاه‌هاي خود را ابراز مي‌کردند. پيداست که در هر تجمعي امکان طرح شعارهاي تند وجود دارد و اگر اصل تجمع، چنان که در قانون اساسي ديده شده، مورد وثوق مسئولان هم قرار مي‌گرفت، با قرار گرفتن تجمعات در ذيل قانون و حمايت‌هاي قانون، تا حد بسيار زيادي از تند شدن فضا جلوگيري مي‌شد. اين است که بايد به هر دو سوي ماجرا تذکر داد که متوجه احتمال خروج از مسير اعتدال و ميانه‌روي باشند. هم مسئولان بايد به حرف مردم توجه کنند و هم مردم بايد متوجه محدوديت‌ها و الزامات خاص مسئوليت‌هاي حساس باشند.

مردم در اين اجتماعات که به قصد دلجويي از خانواده کشته شده‌هاي سقوط هواپيما برپا مي‌شود بايد متوجه اين نکته باشند که با افراط و تندروي نمي‌توان حق مطلب را ادا کرد و هم مسئولان بايد نشان دهند که در موارد معدود هم تا چه‌اندازه توان مسامحه دارند. هر چه باشد اين روزها التهاب خاصي دارند و بايد همه متوجه اين مهم باشيم که خروج از حد ميانه و مايل شدن به افراط،‌ فقط و فقط به کشور ضربه وارد مي‌کند. همه بايد براي کاهش تنش با يکديگر همکاري کنيم و اجازه ندهيم ازاين اتفاق هولناک بهره‌برداري سياسي بشود و بايد با سعه‌صدر با مردمي که قصد همدردي وابراز احساسات نسبت به جانباختگان دارند رفتار شود.

armandaily.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش