جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۵۱ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۷۵۳
سیاست داخلی

تا اطلاع ثانوی نماز جمعه در مراکز استان ها اقامه نخواهد شد

نماز جمعه اردیبهشت 99,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور اعلام کرد: مراسم عبادی ـ سیاسی نماز جمعه تا اطلاع ثانوی در مراکز استان ها اقامه نخواهد شد و در سایر شهرستان ها و مناطق، تابع تعیین و اعلام مصادیق جدید از مناطق سفید خواهد بود.

به گزارش فارس، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در اطلاعیه شماره ۱۱ خود در مورد مراسم عبادی ـ سیاسی نماز جمعه بیان داشت: اقامه مجدد نماز در ۱۸۰ پایگاه نماز جمعه، از این هفته آغاز خواهد شد.

متن اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور بدین شرح است:

مردم مؤمن و انقلابی ایران اسلامی؛

با اهدای سلام، ارادت و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، مفتخریم به استحضار برسانیم که با تلاش شبانه روزی مسئولان دستگاه ها و نهادهای مرتبط، کادر درمان، مدافعان سلامت، نیروهای جهادی و داوطلبان مردمی، در مدیریت بیماری کووید۱۹، افتخاری بزرگ برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریمی به ثبت رسید و هرچند با کنترل بیماری فاصله داریم، لیکن از این هفته شاهد بازگشایی تدریجی مساجد و مصلی ها در مناطق سفید کشور خواهیم بود.

لذا بر اساس فهرست رسمی و اعلامی از سوی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، در ۲۳ استان و ۱۳۲ شهرستان، مجموعاً ۲۹۴ نقطه از فیوضات معنوی اقامه مجدد نمازهای جماعت در مساجد بهره مند خواهند بود و از این میان، چشممان به جمال مؤمنین در ۱۸۰ پایگاه نمازجمعه از تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ روشن خواهد شد.

گفتنی است در ادامه همکاری و هماهنگی با ستاد ملی مقابله با کرونا، مراسم عبادی ـ سیاسی نماز جمعه تا اطلاع ثانوی در مراکز استان ها اقامه نخواهد شد و در سایر شهرستان ها و مناطق، تابع تعیین و اعلام مصادیق جدید از مناطق سفید خواهد بود.

در همین ارتباط به استحضار می رسانیم :

۱) دستورالعمل بهداشتی و الزامات سلامت محیط در مساجد و مصلی ها، در اختیار ائمه محترم جمعه و مسئولان محترم ستادهای نمازجمعه قرار دارد و تدابیر لازم برای اجرایی سازی آن در حال پیگیری است، اما آنچه که ما را به حصول موفقیت نزدیک خواهد کرد، همکاری و حمایت مشفقانه شما نمازگزاران ارجمند و صبوری در برابر زحمات طبیعی ناشی از تدابیری است که دست-اندرکاران برگزاری نمازهای جمعه برای حفظ سلامت هموطنان عزیزمان باید عملیاتی نمایند و امیدواریم عذر ما را از این بابت پذیرا باشید.

۲) پیشنهاد می شود آحاد مردم شریف، برای مطالعه دستورالعمل بهداشتی و الزامات سلامت محیط در مساجد و مصلی ها که در فضای مجازی در دسترس قرار دارد، وقتی اختصاص دهند، تا علاوه بر اشراف کامل، در صورت امکان و تمایل، سهمی برای مشارکت در اجرایی سازی اقدامات لازم بر عهده بگیرند.

۳) در میان اقدامات لازم بهداشتی که در دستورالعمل مذکور تصریح شده است، سهم شما نمازگزاران گرانقدر عبارت است از: رعایت فاصله اجتماعی، حتی در زمان اقامه نماز (بر اساس الگوی تطبیق یافته با ملاحظات شرعی)، استفاده از ماسک و دستکش(شرعاً مانع اقامه نماز محسوب نمی شوند)، استفاده از سجاده و مهر شخصی، یا استفاده از مهر سنگی با قابلیت ضد عفونی(سجده بر سنگ صحیح است)، وضو گرفتن در خانه، شستشوی مرتب دست ها با صابون یا مواد ضدعفونی(اگر پایه الکل طبی باشد، شرعاً مسکر محسوب نمی شود و نجس نیست)، خودداری از توزیع نذورات در محل برگزاری نماز، خودداری افراد سالمند و دارای بیماری زمینه ای از شرکت در نماز، استفاده از کیسه کفش یکبار مصرف، خودداری جدی افراد دارای علائم سرماخوردگی یا علائم مشابه بیماری کووید۱۹ از شرکت در نماز ( سهل انگاری در انتقال بیماری، موجب ضمان شرعی است)، کوتاه کردن زمان توقف در محل، قبل و بعد از نماز و بالاخره خودداری از لمس چشم، گوش، بینی و دهان، تا زمان بازگشت به منزل و شستشوی مجدد دست ها

۴) در پاسخ به برخی اظهار نگرانی ها از بازگشایی مساجد و مصلی ها، لازم است یادآوری شود که مراکز دینی و مذهبی در همراهی با حوزه های تخصصی و مسئولان مربوطه، پیشتاز، موفق و درخشان ظاهر شدند، چنانکه با دغدغه حفظ سلامت هموطنان ارجمند، در توقف فعالیت، از جمله اولین ها بوده اند و در بازگشایی ها هم از جمله آخرین ها هستند و لیکن هیچ حجت شرعی برای ادامه توقف برگزاری نمازهای جمعه و جماعت درمناطق سفید وجود ندارد و در این رابطه دچار مسامحه و تابع سلایق غیر کارشناسی نخواهیم شد. در عین حال، تغییر وضعیت مناطق از سفید به زرد را صرفاً بر اساس تشخیص و اعلام رسمی ستاد ملی مقابله با کرونا محتمل می دانیم و چنانچه حفظ سلامت مردم مستلزم توقف مجدد در برخی مناطق بازگشایی شده باشد، درنگ نخواهیم نمود. هرچند که امیدواریم با همکاری مردم فهیم و مسئولان دلسوز، هر هفته شاهد بازگشایی های بیشتر در مساجد، مصلی ها و سایر اماکن مذهبی و زیارتی مناطق سفید باشیم.

در این ایام و لیالی پربرکت، به کارگشایی دعا، تضرع و توسل شما مردم شریف، برای دفع بلا چشم امید داریم.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش