دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۵۳۵
سیاست داخلی

روحانی روضه‌ اقتصاد، فقر و جامعه‌ طبقاتی را بخواند

فاضل میبدی: دغدغه رئیس جمهور نباید مراسم عزاداری باشد/مداحان بوشهری: امسال عزاداری محرم نداریم

حجت الاسلام فاضل میبدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

یك مدرس حوزه در قم درباره‌‌ی برگزاری مراسم محرم گفت: «به عنوانی یک روحانی دوست دارم مراسم محرم برگزار شود، اما اکنون با توجه به شرایط به صلاح نیست. متعجب هستم که چرا آقای روحانی گاهی سخنانی را می‌گویند که به صلاح کشور نیست. دغدغه‌ی رئیس جمهور نباید مراسم عزاداری باشد، به هر حال این مسئله متولی خاص خودش را دارد، دغدغه‌ی رئیس جمهور باید این باشد که جامعه از کرونا خسارت کمتری ببیند و باید در سخنان خود تجدیدنظر کنند.

حجت الاسلام فاضل میبدی ادامه داد: اگر عزاداری شروع شود، دیگر نمی‌توان آن را کنترل کرد، سنتی‌‌ها و روستایی‌ها ممکن است نتوانند مسائل بهداشتی را رعایت ‌کنند. باید کارشناس‌‌ها در این‌باره نظر بدهند. ۲۰۰ نفر جان باخته در روز شوخی نیست. حتی با رعایت پرتکل‌ها نیز نباید مراسم عزاداری انجام شود، زیرا کنترل از دست می‌رود. در اسلام یک اصلی است که اگر حفظ جان و سلامتی انسان در تعارض با یکی از احکام شریعت بود، باید آن را تعطیل کرد.مثلا در اسلام زمین غصبی حرام است اما اگر کودکی در حال غرق شدن بود، باید به زمین غصبی رفت و کودک را نجات داد. یا اگر روزه به سلامتی تو ضرر بزند باید آن را کنار بگذارید. همانطور که عبادات دسته جمعی مثل مساجد و نمار جمعه‌ها را تعطیل کردید، این عزاداری محرم که مستحبی است، چرا نباید تعطیل شود؟ این مراسمات چون ازدحام بیشتری دارند، تلفات جانی زیادی هم خواهند داشت، به هر حال در گذشته کرونا را کنترل کردیم و تلفات جانی زیر صد نفر بود. چرا باز هم آمار بالا رفت؟ چون بسیاری از جاها باز شد. بازگشایی مکان‌‌های اقتصادی ضروری است، اما برگزاری مراسم‌های عزاداری چه ضرورتی دارد؟ مراسم محرم ضرورت دینی و اجتماعی ندارد و مستحب است.»

میبدی در پایان تاکید کرد: برای دولت باید حفظ جان مردم، بهداشت، سلامتی و محیط زیست در درجه‌ی اول اهمیت باشد. باید به حرف کارشناس‌ها گوش کنید، صرفا چون رئیس جمهوری «روحانی» است، نباید در این مسائل دخالت کنند. آقای روحانی اگر می‌خواهد روضه بخواند، برود روضه‌ی اقتصاد، فقر و جامعه‌ طبقاتی را بخواند. آقای روحانی این کارها را به متخصصان بسپارد، حتی جامعه‌‌شناس‌ها و روانشناس‌ها ورود پیدا کنند، ببینند آیا روستاها قابل کنترل هستند؟ همه که نمی‌توانند ماسک بخرند و حتی بعضی نمی‌دانند ماسک چیست.»

مرجع: اصلاحات نیوز

مداحان بوشهری: امسال عزاداری محرم نداریم

برخی از مداحان بوشهر نیز با اشاره به شیوع کرونا و خطرات تجمع تاکید کردند: در راستای حفظ سلامت مردم، در محرم امسال امکان برگزاری مراسم عزاداری خصوصا سینه‌زنی سنتی بوشهر وجود ندارد.

"مصطفی گراشی" از مداحان سینه‌زنی سنتی بوشهر در مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: در شرایطی که فریضه بسیار مهم حج به دلیل بیماری تعطیل گردیده، برگزاری مراسم روضه‌خوانی توجیهی ندارد... ما چنانچه مصر به برگزاری سینه‌زنی و عزاداری باشیم، خواهیم دید که با عدم حضور مردم مواجه شده و عاقلانه این است که ابهت مراسم عزاداری ائمه را نشکنیم.

"حمید دشتی‌فرد" از نوحه‌خوان‌های بوشهری هم گفت: اساسا عزاداری در ماه محرم، به خودی خود هدف نیست بلکه ابزاریست برای رسیدن به اهداف بلند حضرت سید شهدا علیه‌السلام. ضمن اینکه سیرهً اهل‌بیت، خواهان سلامت روح و روان بشریت است و قدر مسلم با توجه به شرایط حاکم بر جهان و همین‌طور دیار ما بوشهر، که سلامتی مردم از خطر ویروس مرگبار کرونا تهدید می‌شود، هیچ توجیهی برای انجام مراسمات محرم وجود ندارد.

خشایار شاهینی، مداح و مسئول هیئت سیدالشهداء برگزار‌کننده آیین‌های مذهبی بوشهری در تهران هم با اشاره به اینکه هیچ امری واجب‌تر از جان انسان‌ها نیست، گفت: در مقام یک خادم و ذاکر اهل‌بیت(ع) اعتقاد دارم امکان رعایت پروتکل‌های اعلامی ستاد ملی مبارزه با کرونا در مجالس عزاداری سنتی بوشهری وجود ندارد. اصلا مگر می‌شود بُر سینه و گُر دمام تشکیل داد و فاصله اجتماعی را رعایت کرد؟

وی ادامه داد: رعایت حفظ جان انسان‌ها و اهمیت آن در مصحف شریف اشاره و تاکید شده است، اما برگزاری مجالس عزاداری یک امر مستحب است. مستحب را می‌توان به تاخیر انداخت اما برای رعایت نکردن واجب، چه پاسخی می‌توان در پیشگاه ربوبی داشت؟ از آنجا که هیچ امری واجب‌تر از جان انسان‌ها نیست، اجازه دهیم مراسم عزاداری امسال برگزار نشود، اما سال آینده با شور بیشتر و با حضور همه عاشقان اهل‌بیت(ع) برگزار شود نه با عکس و مراسم یادبود عزاداران امام حسین.

baharnews.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
این فرد نه فاضل است و نه مدرس واشکال به خودش وارد است که تخصص نظر دادن در مورد عزاداری امام حسین علیه السلام با مراجع بزرگ تقلید است
نظر دادن در این خصوص، کار آقای مکارم نیست تا بخواد اظهار نظر کنه! کار من و شما هم نیست، کار یک متخصص، پزشک یا اپیدمیولوژیسته! امیدوارم دوباره با جان ملت بازی نشه...
تازه وزیر بهداشت گفته میخواهیم طوری برگزار کنیم که الگوی جهانی بشیم خدا بخیر کنه مرگ روزانه ۱۶۰۰نفری
به نظرم حرف درستی زده خب روستا امکاناتش کمتر هست
به نظرم حرف درستی زد...
داداش الان بیا روستای ما ببینیم از نظر امکانات بهداشتی چی کم داره؟!صدسال پیش که نیست روستاها هیچ امکاناتینداشتن
این حرفش اهانت به روستاییهاست!!!یعنی چه روستایی ها ممکنه نتونن بهداشت رو رعایت کنن ؟؟!!واقعا با این طرز فکر ضعیف چجور نظراتش رو منتشر میکنید؟!
سرپوش یه بار هم مرد باش انتقاد به خودتو منتشر کن
تعجب میکنم بین این همه مرجع و عالم که اکثرا جهت تقوا وعلم با این فاضل میبدی قابل قیاس نیستن مخالف این حرفای میبدی رو میزنن سرپوش اصرار داره حرف این فاضل میبدی رو که موافق با دیدگاه اشتباه خودش هست مطرح کنه !!!!یک خبرگزاری باید نظرات متخصصین فن رو بیان کنه نه از یه گوشه ای یکی رو گیر بیاره!!!الان وقتی مرجعی باعظمت علمی اقای مکارم میاد میگه بارعایت بهداشت مراسم بگیرید خب چه اشکال داره شماها مگه با رعایت بهداشت بازار و ادارات و مهمانی و...نمیرید؟!مگه فقط جلسات روضه قابلیت انتشار کرونا رو دارن ؟!واقعا از خدا باید ترسید!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش