روزنامه اطلاعات نوشت، برخی مدعی هستند که آیینهای مذهب و اماکن متبرکه، از شمول بیماریهای مهلک و ویروس و این نوع بلایا مصون، بلکه مرکز شفا و تجلی صیانت از هر مرض و خطری هستند. پناهگاهی دارای معجزاتاند و لذا نیازی به نگرانی و پیشگیریهای عادی همانند اماکن و محلات معمولی ندارند.
اما این سفسطه اساساً باطل و نادرست و دارای مقدمات منطقی غلطی است که موجب هلاکت برخی و آسیب به جمعیتهای حاضر و ناظر خواهد شد. اعجاز و ارزشهای دینی، خاص و محصول توجه و ایمان و اتصال معنوی هستند. حتی بیتالله الحرام، در غیاب این ایمان و توجه، تأثیری بر فرد نخواهد داشت و باید حقیقت را بپذیریم که ادیان برای تربیت انسانها و توجه به ملکوت و ایمان به مبداء و معاد ابلاغ و تبلیغ شدهاند. طبابت و ریاضی و زیستشناسی و تاریخ و جغرافیا و دیگر علوم، برای تمشیت زندگی مادی پرداخته و به کار گرفته شدهاند. حتی قبلهیابی از برای اقامه صلوة و صحت جهت در نماز، بر اساس نجوم و دقایق ریاضی امکانپذیر است و این امر هیچ تصادمی با روح معنوی و زوایای اعتقادی ادیان و مذاهب ایجاد نمیکند.
بنابراین، آنچه در این ایام لازم است، دست برداشتن از اعتقادات نیست. آیینها، مقدمه و پوسته حقایق دینیاند. دین با عقل کاملاً سازگار است و «من حکم به العقل حکم به الشرع» علاوه بر این حفظ بدن و جان و سلامت، از اوجب واجبات است و حکم صریح آن است که «ولا تلقوا با یدیکم الی التهکله» هیچکس حق ندارد جان خود یا مسلمانان و انسانهای دیگر را کوچک و بیارزش قلمداد کند.
بیماری کووید ۱۹ یا کرونا، یک اپیدمی خطرناک و بسیار کشنده است. هدفهای دقیق انتخاب میکند و سن و سال نمیشناسد. تمامی اقشار و طبقات جامعه را درگیر میکند و اگر فکری برای پیشگیری و کنترل آن نشود، همه اقشار و طبقات جامعه را در بن بستی ناگزیر قرار میدهد. بنابراین، این امر اولویت عقل و دین و شیعه و سنی و پیروان دیگر ادیان در این لحظه از تاریخ است. ما نیز در حد و توان خویش باید تدبیر کنیم، مراقبه نماییم، بکوشیم و از تجارب دوست و حتی دشمن بیاموزیم تا راهکاری مجرب و مطمئن یافته شود. به نظر میرسد لازم است بزرگان دین و روحانیون و رهبران سیاسی، در این زمینه بدون ملاحظه و بر اساس مصالح فوری و واقعی، مردم را متذکر شوند و برای صیانت و بهبود امور انذار دهند.
استاندار کربلا پذیرش زائر در عاشورا را ممنوع کرد
با شیوع کرونا در عراق، استاندار کربلا از عدم پذیرش زائر داخلی و خارجی به این شهر در دهه اول محرم و به ویژه عاشورای حسینی، مطابق با دستور مراجع خبر داد.
در روزهای اخیر شیوع ویروس کرونا در عراق موجب نگرانی مسؤولان این کشور شده است، تا جایی که برخی از شهرهای این کشور همچنان قرنطینه هستند.
به گزارش فارس، بر همین اساس، استاندار کربلا نیز پس از اعمال محدودیت از روز عرفه تا عید غدیر و ممنوعیت تردد در این ایام برای ورود و خروج زائران، اکنون با نزدیک شدن به ایام محرم از زائران حسینی خواسته تا برای زیارت اباعبدالله(ع) در دهه اول محرم برنامهریزی نکنند.
به طوری که به گفته استاندار کربلا، دهه اول محرم و به ویژه تاسوعا وعاشورای حسینی امکان پذیرش زائر داخلی وهمچنین خارجی وجود ندارد.
این تصمیم استاندار کربلا پس از استفتا آیتالله سیستانی مرجعیت شیعه مبنی بر کاهش تجمعات برای جلوگیری از شیوع کرونا و ترغیب افراد به استفاده از فضای مجازی و تلویزیون برای عزاداری محرم صورت گرفته است.
با این تصمیم استاندار کربلا، نه تنها ایرانیان و زائران سایر کشورها، مشتاقان زیارت حسینی از شهرهای مختلف عراق هم امکان تشرف به کربلا و زیارت سیدالشهدا (ع) را در دهه اول محرم ندارند.
با توجه به وضعیت موجود و تصمیم متولیان عراقی، در صورت ادامه فراگیری کرونا در عراق و به ویژه کربلا، به نظر میرسد برپایی اربعین حسینی نیز امسال متفاوت از سالهای گذشته صورت گیرد.
- 14
- 6