جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۹۵۰
سیاست داخلی

واکنش محسن آرمین به صدور حکم بیانیه ۷۷ نفر؛

حکم قضایی صادر شده شبیه سرمقاله کیهان و «بیانیه انصار حزب‌الله» است

محسن آرمین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
آرمین که با استناد به متن حکم صادره و اشاره به تعابیری چون «شرایط خاص کشور»، «سیاه‌نمایی»، «قضاوتی عجولانه»، «انتشار در رسانه‌های معاند»، «خوراکی لذیذ برای موج‌افزایی» و ... معتقد است این متن بیشتر به «سرمقاله کیهان» و «بیانیه انصار حزب‌الله» شبیه است تا یک حکم قضایی، می‌پرسد که این حکم «چه نسبتی با ادبیات حقوقی دارد و کدام یک از این عناوین در قوانین کشور جرم‌انگاری شده‌اند؟»

به گزارش اعتماد، ایران زندانی سیاسی و پرونده قضایی درباره فعالیت‌های کنشگران سیاسی کم ندارد اما نه از منظر دستگاه قضایی جمهوری اسلامی. همه آنچه در این بیش از ۴ دهه گذشته در مطبوعات و فضای سیاسی-رسانه‌ای کشور، به عنوان پرونده‌های سیاسی مطرح شده، همه کنشگران چپ و راستی که این سال‌ها به‌ دلیل نحوه کنشگری سیاسی و مدنی‌شان، محکوم یا از اتهام‌های اولیه مبرا شده‌اند، همه دانشجویان، کارگران، زنان، کنشگران اقوام و مذاهب و البته سیاستمدارانی که این مدت، چند صباحی را به ‌دلیل آنچه نوشتند، گفتند و امضا کردند، پشت میله‌های زندان گذراندند و همه موارد مشابه و نمونه‌های پرتکراری از این دست از نگاه دستگاه قضایی، نه جرم سیاسی که مصداق اقدام امنیتی و مستحق برخورد قضایی به عنوان جرایم امنیتی بوده‌اند. تمامی این سال‌ها و حتی پس از تصویب قانون جرم سیاسی در واپسین روزها و هفته‌های مجلس اصولگرای نهم در سال ۹۵ تا امروز، هیچ جرم سیاسی در این سرزمین محقق نشده و همه آنچه تاکنون در این حوزه‌ها رخ داده، مصداق جرم امنیتی بوده است.

اولین شنبه پس از افزایش قیمت بنزین در آبان‌ماه ۹۸، وقتی بحث از «حق اعتراض مسالمت‌آمیز شهروندان» و در چارچوب قانون اساسی بیش از همیشه داغ بود و ورد زبان مسوول دولتی و مقام‌های حکومتی، ۷۷ نفر از اصلاح‌طلبان، پای یک نامه را امضا کردند و از «حق اعتراض مسالمت‌آمیز شهروندان» گفتند. ۷۷ کنشگر سیاسی و مدنی و رسانه‌ای که وقتی هنوز فجایع آن آبان تلخ به‌ تمامی رخ نداده بود، نسبت به بی‌راهه رفتن اعتراض‌ها و به خشونت کشیده شدن واکنش مدنی شهروندان به تصمیم حاکمیت جهت افزایش قیمت بنزین هشدار دادند و در اقدامی سیاسی، از اعتراض سیاسی شهروندان حمایت کردند اما این فقره هم – اگرچه مقطعی ابراز امیدواری شد که به عنوان نخستین جرم سیاسی مورد قضاوت قرار گیرد-  مصداق جرم سیاسی تشخیص داده نشد و بالاخره پس از ماه‌ها فراز و نشیب، احکامی برای برخی امضاکنندگان آن بیانیه صادر شد. 

احکامی که از جمله دامنگیر محسن آرمین، نایب‌رییس مجلس ششم نیز شده و او حالا در یادداشتی که دیروز در پایگاه اطلاع‌رسانی امتداد، ارگان حزب اتحاد ملت منتشر شد، به آن واکنش نشان داده است.  آرمین اما در این یادداشت که پس از کسب از مراجعه به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و دریافت حکم خود، به رشته تحریر درآورده، با طرح این نکته که «هنوز نمی‌داند چرا باید به‌ خاطر امضای بیانیه‌ای که در آن از نیروهای امنیتی و نظامی خواسته شده است با سلاح گرم با اعتراضات برخورد نکنند و از قوه قضاییه خواسته شده متخلفان و مرتکبان برخورد خشونت‌آمیز را تحت پیگرد قرار دهد و از مردم خواسته شده که از هرگونه اقدامات خشونت‌آمیز اکیدا پرهیز کنند، محاکمه و محکوم شوم»، تاکید کرده که هنوز از مستندات حکم خود سرنیاورده است.

آرمین که با استناد به متن حکم صادره و اشاره به تعابیری چون «شرایط خاص کشور»، «سیاه‌نمایی»، «قضاوتی عجولانه»، «انتشار در رسانه‌های معاند»، «خوراکی لذیذ برای موج‌افزایی» و … معتقد است این متن بیشتر به «سرمقاله کیهان» و «بیانیه انصار حزب‌الله» شبیه است تا یک حکم قضایی،  می‌پرسد که این حکم «چه نسبتی با ادبیات حقوقی دارد و کدام یک از این عناوین در قوانین کشور جرم‌انگاری شده‌اند؟»

آرمین در پایان با استناد به آیه‌ای از قرآن مجید نوشته است: «مختصر آنکه این شیوه قضاوت و داوری هر چه که باشد نسبتی با آموزه‌های قرآنی نظیر «إذا حکمتُم بین الناسِ أن تحکمُوا بِالعدلِ» و «یا داوُدُ إِنا جعلْناک خلیفهً فِی الْأرْضِ فاحْکمْ بین الناسِ بِالْحقِّ و لا تتبِعِ الْهوى» ندارد.»

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش