پر رنگ شدن حواشی خطابه ها و واکنش مداحان و واعظان منبری نسبت به اوضاع سیاسی و اجتماعی جامعه، همواره بخش مهمی از اخبار را بخود اختصاص داده است. امری که این ایام علیرضا پناهیان روحانی و خطیب اصول گرا، بار آن را یک تنه بر دوش کشیده و در این زمینه میدان دار شده است.
خطابه های این مسوول مدرسه علمیه دارالحکمه که اغلب در زمینه مباحث مربوط به عدالت اجتماعی است، از آن جا خبرساز شد که چندي پیش، عدم توانایی در کسب درآمد مالی توسط خانواده ها و هیأت های مذهبی را ننگ آور دانسته بود. این در حالیست که اخیرا اسنادی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که نشان می دهد پناهیان در ساخت و ساز یک ملک در منطقه مرفه تهران همکاری داشته است.
او البته روز قبل در واکنش به اخباری که اخیرا در مورد او مطرح شده است ضمن انتقاد شدید از دولت و ایراد خطابه ای در دفاع از خود تأکید کرد که سال ها با افتخار و در مستاجری زندگی کرده است.
پناهیان در این خصوص اشاره نمود که بعضی رسانه های منسوب به دولت، اهانت و دروغ پردازی های رذیلانه خود را از حد گذرانده اند و اینگونه می شود که اگر کسی سخنی علیه مسئولان رانت خوار بزند و از کم کاری ها و بلاهایی که بر سر مردم آوردند سخن بگوید، باید هزینه آن را با همین تهمت ها، پرداخت کند. او ادامه داد :« بنده ۱۵ سال در شهر مقدس قم سخنرانی می کردم بدون این که بر روی بنر تبلیغاتی جلسه ام، نام سخنران نوشته شود و حتی صوت آن در اختیار کسی قرار بگیرد، چون نمی خواستم خودم را مطرح کنم، با این وجود بیش از ۲ هزار جوان در جلسه سخنرانی ام شرکت می کردند.»
این استاد حوزه علمیه اضافه کرد:« علما از این جلسه مطلع بودند و بعضا فرزندان خودشان را می فرستادند تا بدانند این جلسه چگونه است که اینهمه شلوغ است، حتی برخی نمایندگان مجلس که سال قبل از سخنرانی بنده ناراحت شده بودند از من بعنوان یک منبری پاکتی و یک روحانی که تلویزیون آن را بزرگ کرده است یاد می کردند.» پناهیان در بخش دیگری از سخنانش گفت:« آیتالله خوشوقت، روزی به من گفت که در جلسات سخنرانی خود روضه نخوان، چون تو حرف های مهمی می زنی که اگر مردم فکر کنند روضه خوان هستی ممکن است به سخنانت گوش ندهند.» او ادعا کرد :« هنگامی که همان جلسه شهر مقدس قم رونق گرفت، دولت اصلاحات از طریق وزارت اطلاعات خود جلسه را تعطیل و پلمپ کرد.»
او در خصوص ادعاهای مطرح شده در خصوص فعالیت های اقتصادی او و مشارکت در ساخت و سازهای چند میلیاردی، نیز گفت:« بنده سال ها پیش ملک مشترکی را خریداری کردم و شریکم ۵سال تحمل کرد تا من بتوانم سهم هزینه ساخت وساز خودم را تهیه کنم اما متأسفانه نتوانستم و همین شد که شریکم اصرار بر فروش خانه کرد. آن زمان مشکلاتی برای خانواده بنده بوجود آمده بود که قادر به نقل مکان نبودم و آیت الله حق شناس شخصی را معرفی کردند تا آن بخش از ملک شریکم را بخرد که بعد از خرید و ساخت، یک واحد از آن ساختمان به بنده رسید.» وی ادامه داد :« آن ساختمان کلا ۲۵۰ متر بود در حالی کههمین خبرگزاری ها، رذیلانه خبر می زنند که فلانی با صاحب فلان کارخانه ملکی ۳۰ میلیاردی دارد، در حالی که بنده تازه فهمیدم آن فرد صاحب فلان کارخانه است.»
پناهیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« من یک واحد آن خانه را بیشتر ندارم آن هم با هدیه رفقا؛ مانند امام خمینی که هدیه ای زندگی می کردند و مقام معظم رهبری که با هدیه رفقایش زندگی می کنند من هم این گونه زندگی می کنیم.»
پناهیان در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت:« ما هیچ وقت دنبال پول درآوردن نبودیم. من اگر قرار باشد همه جزئیات زندگیم را بگویم، مردم برایم اعانه جمع می کنند.»
این خطیب محافل اصول گرا چندی پیش نیز سخنانی برزبان آورد که در آن ها جوانان را به تولید سرمایه تشویق می کرد. او در این باره گفته بود:« جامعه ما به جایی رسیده است که خانواده ها خواستگار کارمند را ترجیح می دهند به جای این که بگویند مگر عرضه کار نداشتی که کارمند شدی؟؛ این یعنی شاخصی برای این که می خواهیم مستضعف باقی بمانیم.» وی دربخش دیگری گفته بود:« وقتی به جوانان می گویم بروید دنبال پول درآوردن، با عصبانیت مرا به تئوریزه کردن نظام سرمایه داری متهم می کنند، در حالی که من می خواهم همه پول و سرمایه دنیا دست کارتل ها و تراست ها نباشد و ثروت بین مردم تقسیم شود؛ مردم باید عرضه داشته باشند پول ها را جمع کنند تا به جیب صهیونیست ها نرود.» ا
شاره او به اعتراض برخی از جوانان حزب اللهی به سخنان چند سال قبل اوست. چندی پیش یک جوان دانشجوی دانشگاه امام صادق ( ع) روایتی از یک سخنرانی این روحانی جنجالی داشت:« پناهیان برخی دانشجویان امام صادق ( ع) را که به ماشین گرانقیمت و دنده اتوماتش گیر داده بودند مورد تمسخر قرار داد و نیشخندی حوالتشان کرد و گفت بچه حزب اللهی باید پولدار باشد اگر پول ندارید عرضه ندارید! باید عرضه داشته باشید!» آن دانشجو نوشته بود:« من معنی عرضه را نمیدانم؛ اگر کسی هست که مرا در درک این کلمه یاری کند خوشحال می شوم.»
واکنش آشنا به ماجرای اتهامات مالی علیه پناهیان
حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور در حساب توییتری خود نوشت: «شیوه تأمین زندگی واعظ و منبری و مداح با کارمند و کارگر و کاسب متفاوت است.
بانیان مجالس مذهبی، گاه بخشی از هزینههای رفت و آمد، درمان یا حتی زندگی و مسکن وعاظ را تأمین میکنند.
این امر عیب نیست؛ جدید، عجیب یا اختصاصی هم نیست.
#تخریبنکنیم
#پناهیان».
واکنش پسر پناهیان به انتقادهای اخیر علیه پدرش
- 17
- 6
نون,خ
۱۳۹۹/۶/۲۱ - ۷:۴۰
Permalink