چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۸:۳۹ - ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۴۷۶
سیاست خارجی

آغاز گازدهی به سانتریفیوژهای نسل جدید در نطنز

گازدهی به سانتریفیوژهای نسل جدید در نطنز,سانتریفیوژهای نطنز
در پانزدهمین بزرگداشت روز ملی فناوری هسته‌ای، با دستور رئیس‌جمهور گازدهی به ماشین‌های نسل جدید سانتریفیوژ در مجتمع غنی‌سازی نطنز انجام و هم‌چنین تست مکانیکی سانتریفیوژ IR-9 آغاز شد و مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید هم مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش فارس، مراسم پانزدهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای امروز (شنبه) ۲۱ فروردین ماه با حضور حسن روحانی رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

سازمان انرژی اتمی پیش از این اعلام کرده بود که همزمان با پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای، ۱۳۳ دستاورد جدید هسته‌ای رونمایی، افتتاح و راه اندازی خواهد شد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی هم امروز در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه به رغم همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها، طرح‌های مختلف در حوزه‌های علوم و فنون هسته‌ای با قدرت پیگیری شده، گفت: ضمن پایبندی به قوانین بین‌المللی و تعامل با جهان درصددیم بر دستاوردهای هسته‌ای بیفزاییم.

کدام دستاوردها رونمایی شدند و مورد بهره‌برداری قرار گرفتند؟

طراحی، ساخت و راه‌اندازی فاز دوم واحدهای تولید صنعتی ترکیبات دوتره در مجتمع آب سنگین خنداب اراک؛ افتتاح و بهره‌برداری از اورژانس پرتویی، سوانح و سوختگی اراک؛ بهره‌برداری از ۶ طرح فناوری هسته‌ای در عرصه غنی سازی در نطنز؛ طراحی، ساخت و بهره‌برداری از لیزرهای دیسک پنج کیلووات و ۱۰ کیلووات فیبر؛ افتتاح مرکز ملی فناوری‌های کوانتومی ایران در تهران؛ افتتاح مرکز ملی جداسازی و توسعه کاربرد ایزوتوپ‌های پایدار در فردو قم، کسب دانش و تولید ۱۱۰ زیست مولکول ایزوتوپی مورد نیاز در کیت غربالگری نوزدان؛ تولید نیمه صنعتی غناسنج آنلاین هگزافلوراید اورانیوم؛ تولید چهار رادیودارو درمانی و تشخیصی؛ طراحی و ساخت دستگاه اسپین تست؛ ساخت و مونتاژ نمونه اول ماشین سانتریفیوژ IR9S و IR9IB و طراحی و ساخت لیزر پرینت سه بعدی فلزات از جمله طرح‌هایی بودند که امروز به دستور رئیس جمهور افتتاح شدند.

گفتنی است، این دستاوردها در استان‌های اصفهان، مرکزی، البرز، تهران و قم رونمایی و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

 همچنین گازدهی زنجیره کامل ۱۶۴ ماشین سانتریفیوژ نیمه صنعتی IR6 ، گازدهی فاز اول ۳۰ ماشین زنجیره شاهد سانتریفیوژ IR6S با توان جداسازی؛ تجهیز و راه‌اندازی خط تولید ماشین‌های نسل جدید در مجتمع شهید احمدی روشن (نطنز)، آغاز تست مکانیکی ماشین سانتریفیوژ IR9 با توان جداسازی، بخشی دیگر از پروژه‌هایی بودند که امروز با دستور رئیس جمهور افتتاح و بهره‌برداری رسمی از آنها آغاز شد.

همچنین امروز مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید هم مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

آخرین دستاوردهای ارائه شده صنعت هسته‌ای در سالروز ملی فناوری هسته‌ای ۱۴۰۰ در اینجا قابل مشاهده است.

* طراحی، ساخت و راه‌اندازی فاز دوم واحدهای تولید صنعتی ترکیبات دوتره در مجتمع آب سنگین خنداب اراک

مسئول این پروژه در اظهاراتی در پاسخ به سؤال رئیس جمهور عنوان کرد که از دو سال قبل مراحل مطالعاتی شروع شدند و به تدریج مراحل مطالعات و تحقیقات و طراحی و ساخت و راه‌اندازی به تدریج پیش رفت و تا امروز به مرحله راه‌اندازی رسیدیم.

وی درباره استفاده از ترکیبات دوتره گفت: تقریبا عمده مصرف محصولات تولید شده در این فاز مصرف پزشکی دارد و بسیاری از آنها برای اولین بار در منطقه تولید شده است.

* افتتاح و بهره‌برداری از اورژانس پرتویی، سوانح و سوختگی اراک

این پروژه با زیر بنای ۳۲۰۰ متر مربع در سه طبقه با محوطه اختصاصی به وسعت ۵۰۰۰ متر مربع پیش‌­بینی و احداث شده است. این پروژه شامل بخش‌­های کاملاً مجزا منطبق بر استاندارهای روز بیمارستانی جهت خدمت رسانی به بیماران سوانح سوختگی و پرتوی می­‌باشد. این اورژانسی شامل ۱۰ اتاق BICU (آی.سی.یوی سوختگی) یک اتاق عمل سرپایی و یک اتاق عمل با رعایت کلیه استاندارهای مربوطه است.

در بخش پرتوی، دارای ۱۰ تخت بستری بیماران پرتوی است که قابل تغییر کاربری برای سایر مصدومان را نیز دارد. هم‌چنین این بخش دارای همه امکانات رفع آلودگی پرتوی شامل آلودگی­‌های خارجی و داخلی با استانداردهای بروز است.

مسئول این پروژه در توضیحاتی اعلام کرد که اورژانس در راستای برنامه ششم توسعه، احداث و تجهیز و به صورت چند منظوره برای ارائه خدمت به بیماران سوختگی و حوادث احتمالی پرتویی راه‌اندازی شده و فاز دوم بیمارستان در مجاورت اورژانس طراحی شده و به زودی فاز عملیاتی آن آغاز می‌شود. با راه‌اندازی اورژانس تمام کمبودهای استان برطرف و با راه‌اندازی فاز دوم می‌توان به استان‌های همجوار هم خدمت رسانی کرد.

وی افزود: اعتبار هزینه شده برای ساخت، تجهیز و راه‌اندازی این پروژه نزدیک به هزار میلیارد ریال بوده است.

روحانی درباره ظرفیت این بیمارستان سؤال کرد که مجری پروژه توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: اتاق‌هایی که مربوط به حوادث پرتویی است، شرایط ساخت و تجهیزات آن با سوختگی ساده متفاوت است و مطابق با استاندارد روز دنیا مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. البته همزمان قابلیت استفاده برای سایر بیماران را نیز دارد. این بیمارستان شبیه سایر بیمارستان‌های سوانح و سوختگی است.

* آغاز عملیات گازدهی به ماشین‌های جدید سانتریفیوژ در مجتمع غنی سازی نطنز

 آغاز گازدهی فاز اول ۳۰ ماشین زنجیره شاهد سانتریفیوژ IR6S از جمله مواردی بود که امروز انجام شد.

صحه گذاری آرایش زنجیره شاهد ماشین IR6s، صحه گذاری عملکرد ماشین IR6s در زنجیره شاهد و بررسی پارامترهای فرآیندی ماشین IR6s در زنجیره شاهد از دیگر مواردی بود که شروع شد.

لازم به ذکر است، مسئول پروژه در تأسیسات غنی سازی نطنز در پاسخ به پرسش رئیس جمهور که پرسید اگر بخواهیم یک ماشین را برای زنجیره صنعتی را راه‌اندازی کنیم کدام را انتخاب می‌کنید؟ اظهار داشت: با توجه به تست‌های مختلف سانتریفیوژ IR6 با توجه به تمام فرآیندها به لحاظ پایداری مکانیکی و ... بهترین ماشین برای صنعتی شدن است. اطمینان می‌دهم توانمندی همه ماشین‌ها در داخل قابل لمس و مشاهده است و بدون اتکا می‌توانیم آنها را صنعتی کنیم.

* تجهیز و راه ­اندازی خط تولید ماشین‌­های نسل جدید در مجتمع شهید احمدی ­روشن نطنز

گفتنی است در سال ۱۳۹۴ مرکز مدرن سانتریفیوژ ایران مطابق استانداردهای جهانی ساخته شده و به بهره‌برداری رسید. در تیرماه ۱۳۹۹ طی یک اقدام تروریستی قسمتی از زیرساخت‌­های این مرکز تخریب شد که بلافاصله با مجاهدت شبانه روزی مدیران جهادی در کمترین زمان ممکن، تمامی ظرفیت‌­ها و تجهیزات موجود بهینه سازی شده و مرکز جدید مونتاژ ماشین‌­های سانتریفیوژ جهت تولید آماده بهره‌­برداری شد. با این اقدام که در آن از تمام توان بومی سازی کشور استفاده شده، از این به بعد تولید ماشین‌­های سانتریفیوژ جدید بدون وفقه انجام خواهد شد و کوچک‌ترین اخلالی در این روند وجود نخواهد داشت.

روحانی از مدیر پروژه پرسید که مونتاژ چند درصد با ماشین و چند درصد با دست صورت می‌گیرد؟ گفت: هر ماشینی برای رسیدن به تولید صنعتی چند سال زمان نیاز دارد که کاملا خط تولید صنعتی شود در حال حاضر حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد مونتاژ با ماشین آلاتی که طراحی و در سازمان به کار گیری می‌شود، تولید می‌شود. ممکن است در سال‌های آینده به ۹۰ تا ۹۵ درصد برسد. در حال حاضر وضعیت مطلوبی وجود دارد.

گفتنی است همزمان با سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای، نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای نیز بر پا شد.

لازم به ذکر است، حسن روحانی رئیس جمهور به همراه علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، محمود واعظی و سورنا ستاری از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای به مناسبت سالروز ملی فناوری هسته‌ای ۱۴۰۰ بازدید کرد.

پیش از این اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی اعلام کرده بود که همزمان با پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای، ۱۳۳ دستاورد جدید هسته‌ای رونمایی، افتتاح و راه اندازی می‌شود.

در اطلاعیه سازمان انرژی اتمی آمده بود: با تلاش شبانه روزی کارکنان و متخصصان صنعت هسته‌ای کشور، صرفاً طی یک سال گذشته ۱۳۳ دستاورد جدید ممیزی شده در حوزه‌های مختلف صنعت هسته‌ای از جمله کوانتوم، غنی سازی، آب سنگین و ترکیبات دوتره، رادیو دارو، لیزر و ... با موفقیت حاصل شده که این دستاوردها در قالب نمایشگاه و ۱۱ مورد آن به صورت ویدئو کنفرانس و ۸ مورد از آنها توسط رئیس جمهور در ۲۱ فروردین به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای رونمایی، افتتاح و راه اندازی خواهد شد.

۲۰ فروردین ۱۳۹۹ چهاردهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای بود و علی‌اکبر صالحی از ۱۲۲ دستاورد جدید این سازمان در طول سال ۱۳۹۸ خبر داد و گفت با توجه به شیوع ویروس کرونا، جشن این روز در فرصتی مناسب برگزار خواهد شد. 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش