دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۳۲ - ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۶۵۱
سیاست خارجی

نامه ظریف به گوترش درباره حادثه نطنز/ غریب آبادی: غنی‌سازی در نطنز متوقف نشده است

محمدجواد ظریف,وزیر امور خارجه
وزیر امور خارجه کشورمان در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن اعتراض رسمی به اقدام خرابکارانه اخیر رژیم صهیونیستی در تأسیسات هسته‌ای نطنز تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران حق دفاع از شهروندان خود در برابر این اقدامات تروریستی را محفوظ می‌دارد.

به گزارش تسنیم، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب با ارسال نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص اقدام خرابکارانه در تأسیسات هسته‌ای نطنز تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران طبق قوانین بین‌المللی حق اتخاذ تمهیدات لازم برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی و خرابکارانه را محفوظ می‌دارد.

ظریف خطاب به دبیرکل سازمان ملل نوشته است:

هدف قراردادن تعمدی یکی از تاسیسات هسته‌ای تحت پادمان — با خطر بالای نشت سراسری و بی‌هدف مواد رادیواکتیو — یک تروریسم هسته ای و جنایت جنگی است.

اسرائیل در خصوص اقدام برای اجتناب از احیای برجام بعد از انتخابات ایالات متحده تهدید کرده بود و هم اکنون به رخ می کشد.

اگر ایالات متحده خواهان جلوگیری از پیامدهای این قمار احمقانه است، باید از استفاده از تروریسم اقتصادی که از سوی ترامپ اجرا شد یا تروریسم هسته ای اخیر به عنوان اهرم مذاکراتی دست بکشد و تمامی تحریم های اعمال شده، مجددا اعمال شده و تغییر نام یافته از زمان اجرای برجام را لغو کند.

پس از راستی آزمایی به موقع از لغو تمامی تحریم های ایالات متحده، ایران با توقف اقدامات جبرانی خود پاسخ خواهد داد؛ اقداماتی که هم اکنون به دلیل خرابکاری هسته ای اخیر به طور چشمگیری سیر صعودی به خود خواهد گرفت.

***

غریب آبادی: غنی‌سازی در نطنز متوقف نشده/ چند اقدام فنی در واکنش اولیه به خرابکاری برنامه‌ریزی شده است

فارس نوشت: کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی تلفنی درباره حادثه روز یکشنبه در تأسیسات غنی سازی نطنز گفت:‌ بعد از این حادثه هم با مدیرکل آژانس و معاون مدیرکل در امور پادمان اطلاع دادم که این حادثه از نظر ما از نوع خرابکاری است و نقش و مسئولیت رژیم صهیونیستی برای ما بارز است و آژانس باید به مسئولیت‌های خود عمل و این حادثه را محکوم کند و این حادثه باید در نشست‌های آژانس بلافاصله مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

وی افزود: قصد داریم فردا نامه‌ای را تنظیم و برای مدیرکل آژانس به صورت رسمی بفرستیم.

غریب آبادی بیان کرد: براساس قطعنامه‌هایی که کنفرانس عمومی آژانس تصویب کرده و همچنین مجمع عمومی سازمان ملل، هرگونه حمله یا تهدید حمله به تأسیسات هسته‌ای مغایر با منشور ملل، حقوق بین‌الملل و اساسنامه آژانس است که حتی در برخی موارد متضمن ورود شورای امنیت برای رسیدگی به این موارد است.

وی بیان کرد: تمامی قواعد هنجاری هرگونه حمله و تهدید به حمله را رد می‌کند.

نماینده ایران با بیان اینکه مسئولیت آژانس مسئولیت سنگینی است، اظهار داشت: همه می‌دانیم متاسفانه سازمان‌های بین‌المللی از جمله آژانس، سازمان‌های وابسته‌ای هستند و هیچ وقت به مسئولیت خود در قبال جمهوری اسلامی عمل نکردند، ولی این نافی این نیست که ما از آنها طلبکار نباشیم و مسئولیت‌هایشان را به آنها یادآوری نکنیم و حتی بخواهیم اقداماتی را اتخاذ کنیم که مسئولیت‌های این سازمان‌ها جنبه عملی به خودش بگیرد.

غریب آبادی ادامه داد: این سری همین پیگیری‌ها را با آژانس خواهیم داشت و هر تصمیمی کشور بگیرد باید پیگیری کنیم.

وی درباره حادثه گفت: این حادثه کاملا از نوع خرابکاری است و مسئولیت آن را برعهده رژیم صهیونیستی می‌دانیم. هدف این قبیل اقدامات تروریستی مشخص بوده است که تضعیف روحیه و تلاش‌های دانشمندان هسته‌ای ماست ولی تجربه ما نشان داده ایران اسلامی هرگاه با چنین فشارها و تهدیداتی مواجه شده، قوی‌تر از قبل حاضر شده است و در هر حادثه‌ای ما ضمن جبران آن و انجام اقدامات متقابل، چندین گام جلوتر برداشته‌ایم.

محمدجواد ظریف,وزیر امور خارجه

نماینده ایران در آژانس گفت: در مورد این حادثه بلافاصله فرآیند جایگزینی ماشین‌های آسیب دیده توسط همکاران سازمان انرژی اتمی شروع شد. ماشین‌های IR1 هر کدام یک سو قدرت و ظرفیت دارند، این ماشین‌هایی که الان جایگزین می‌شوند با ۵۰ درصد قدرت بیشتر جایگزین خواهند شد. این تصمیم فنی است و بلافاصله صورت خواهد گرفت.

غریب آبادی ادامه داد: ماشین‌های نسل جدید بلافاصله در نطنز نصب خواهد شد. فرآیند غنی سازی در نطنز در اثر این حادثه متوقف نشده و فرآیند کامل ادامه دارد و زمانبندی‌هایی که رسانه‌های خارجی دادند، مصنوعی است و در اسرع وقت فرآیند جایگزینی انجام خواهد شد.

وی گفت: ایران چندین اقدام فنی دیگر را برنامه‌ریزی کرده که ان‌شاءالله ظرف همین هفته اعلام خواهد شد. در مقابل این اقدامات واکنش جدی هم در عرصه فنی هسته‌ای خواهیم داشت و هم ان‌شاءالله دستگاه‌های دیگر اقدامات متقابل را در حوزه‌های دیگر در دستورکار خودشان خواهند داشت.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش