دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۰ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۱۵۹
سیاست خارجی

معاون وزارت خارجه: غرامتی که برای جانباختگان هواپیمای اوکراینی تعیین کرده‌ایم، خیلی بالاتر از تعهد ماست / به ازای هر جانباخته ۱۵۰ هزار دلار پرداخت خواهد شد

محسن بهاروند,غرامت انباختگان هواپیمای اوکراینی
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه با بیان این‌که تعدادی از خانواده‌های جانباختگان هواپیمای اوکراینی غرامت دریافت کرده‌اند، گفت: غرامتی که تعیین کردیم خیلی بالاتر از آن چیزی است که در حقوق بین‌الملل به آن متعهد هستیم.

به گزارش فارس، «محسن بهاروند» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که هفته گذشته به منظور شرکت در سومین دور مذاکرات ایران و اوکراین درباره سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی به کی‌یف سفر کرده بود، در گفت‌وگویی در این باره گفت: در دور سوم مذاکرات درباره چند بعد از پرونده که لازم بود بین دو کشور مورد بررسی قرار بگیرد، مثل بعد هواپیمایی کشوری و ایمنی، بعد نظامی و همچنین بعد کیفری تبادل اطلاعات کرده و به صورت مفصل بحث حقوقی کردیم.

بهاروند همچنین گفت که درباره صلاحیت قضایی رسیدگی به این پرونده و مسائل دیگر بحث و تبادل نظر کردیم.

* دادگاه ایران صالح به رسیدگی است

وی با بیان این‌که اتفاقی در سرزمین ایران و در درون مرزهای ایران رخ داده و دادگاه ایران صالح به رسیدگی است، خاطرنشان کرد: تا حالا در دادگاه ایران توسط دادستان کیفرخواست صادر شده و به دادگاه فرستاده شده و فکر می‌کنم سه قاضی این پرونده را بررسی خواهند کرد و در حال مطالعه این پرونده هستند.

معاون وزیر خارجه یادآور شد: اگر کسی قصوری در این کار داشته است، حتما مطابق قوانین با آن برخورد می‌شود.

وی با بیان این‌که در دور سوم مذاکرات در کی‌یف، در بعد حقوق بین‌الملل با هم صحبت کردیم، گفت: تحقیقات نظامی، قضایی و متخصصان هواپیمایی کشوری با همکاری یک گروه مشورتی از سازمان بین‌المللی هوانوردی ایکائو با کارشناسانی از آمریکا، فرانسه و انگلیس تقریبا همه این تحقیقات به این نتیجه رسیده است که این اتفاق غم انگیز در اثر یک خطای انسانی رخ داده است.

بهاروند درباره غرامت نیز بیان کرد: غرامتی که تعیین کردیم خیلی بالاتر از آن چیزی است که در حقوق بین‌الملل متعهد هستیم، پرداخت کنیم. دولت تصویب کرد که به ازای هر جانباخته ۱۵۰ هزار دلار به خانواده، بازماندگان و کسانی که ورثه قانونی آن فرد چه داخلی و چه خارجی باشند، پرداخت خواهد کرد و تا حالا تعدادی از این افراد غرامت را دریافت کرده‌اند.

* سیاسی کردن مسائل تخصصی باعث زیان همه می‌شود

این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان این‌که سیاسی کردن مسائل تخصصی باعث زیان همه می‌شود، اظهار داشت: اینها‌ چون استانداردهای هوایی هستند اگر کسی بخواهد سوء استفاده سیاسی کند، کل جامعه بین‌المللی لطمه می‌بیند. استفاده سیاسی از این باعث مقاومت در مورد رسیدگی، تحقیقات و رسیدن به حقیقت و عدالت می‌شود چون به یک مسئله سیاسی تبدیل می‌شود و مثلا کشوری مثل کانادا شروع می‌کند به تجارت با غم و اندوه خون قربانیان.

وی ادامه داد: ما با کشورهایی که به چند چیز احترام می‌‌گذارند، نه این‌که بخواهیم به کسی چیزی را تحمیل کنیم؛ این قانون ما و قانون بین‌الملل است؛ حاضریم هر گونه همکاری کنیم. اول این‌که صلاحیت جمهوری اسلامی ایران را مثل اوکراین و بقیه به رسمیت بشناسد، به حاکمیت ما و مصونیت دولتی ما باید احترام بگذارد، به استقلال سیاسی ما باید احترام بگذارد. با رعایت احترام متقابل و پروتکل‌های دیپلماتیک، اگر کسی بخواهد گروه درست کرده و بعد به جنجال تبدیل کند اصل قضیه را از بین می‌برد. مثل دادگاهی در یکی از استان‌های کانادا، رایی که داده گفته من با کنار گذاشتن احتمالات، حدس می‌زنم این قضیه عمدی بوده است، در حالی که در قضایای کیفری احتمالات را کنار هم نمی‌گذارید.

معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: کشوری که مصونیت سیاسی دولت ایران را نقض می‌کند، باید به ما حق دهد که ما نه با آن صحبتی داریم و نه صحبت دوجانبه‌ای می‌کنیم، مگر این‌که رفتار خودش را اصلاح کند.

«محسن بهاروند» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه ۱۱ خرداد ماه برای شرکت در دور سوم مذاکرات ایران و اوکراین در رأس هیأتی از کارشناسان جمهوری اسلامی ایران وارد کی‌یف شد. دور سوم مذاکرات ایران و اوکراین به ریاست «محسن بهاروند» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و «یوگنی ینین» معاون وزیر خارجه اوکراین درباره ابعاد فنی و حقوقی سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه‌ (۱۲ و ۱۳ خرداد ماه) در کی‌یف برگزار شد.

در همین خصوص «منوچهر مرادی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در اوکراین امروز (جمعه) ۱۴ خرداد ماه در رشته توئیتی در این باره نوشت: دور سوم گفت‌وگوهای معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و اوکراین پیرامون سانحه پرواز PS752 پس از دو روز مذاکره فشرده و جدی و در فضایی سازنده و حرفه‌ای پایان یافت. در این مذاکرات، طیف وسیعی از موضوعات شامل روند رسیدگی کیفری و مسائل فنی از جمله هوانوردی، ایمنی پرواز و گزارش نهایی ایران مورد بررسی قرار گرفت. پس از گزارش طرف ایرانی از روند رسیدگی کیفری و اقدامات انجام شده در جهت محاکمه متهمان، طرف اوکراینی صلاحیت محاکم قضایی ایران در رسیدگی به این پرونده را مورد تاکید قرار داد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش