یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۲۳:۰۹ - ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۹۲۱
سیاست خارجی

دیپلمات آمریکایی: واشنگتن آماده است به سرعت مذاکرات احیای برجام را به نتیجه رسانده و ورق را برگرداند

مذاکره ایران و آمریکا,برجام
یک دیپلمات ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: "ما آماده ایم راهی پیدا کنیم تا تحریم‌های مغایر با برجام را برداریم و آن‌ها نیز اقدامات هسته‌ای که با برجام مغایر است را به عقب برگرداند. "وی گفت: "ما آماده ایم تا مذاکرات را با این روح و نگرش ادامه دهیم و سعی کنیم به سرعت به نتیجه برسیم تا ورق را برگردانیم. "

به گزارش انتخاب، خبرنامه «دیپلماتیک» لورا روزن خبرنگار آمریکایی نوشت: یک دیپلمات ارشد آمریکایی امروز گفت که آنها هنوز منتظر پاسخ ایران در مورد زمان آماده شدن برای از سرگیری مذاکرات بین المللی به منظور احیای احتمالی برجام هستند. این دیپلمات افزود در حالی که زمان یک عامل تاثیرگذار است، مهمتر این است که ایرانیان با موضعی واقع بینانه که به بازگشت متقابل به توافق کمک می کند، به مذاکرات بازگردند."

این دیپلمات ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: "ما آماده ایم راهی پیدا کنیم تا تحریم های مغایر با برجام را برداریم و آنها نیز اقدامات هسته ای که با برجام مغایر است را به عقب برگرداند."

وی گفت: "ما آماده ایم تا مذاکرات را با این روح و نگرش ادامه دهیم و سعی کنیم به سرعت به نتیجه برسیم تا ورق را برگردانیم."

وی افزود: "ایرانی ها باید تصمیم بگیرند که آیا آنها نیز متعهد به این کار هستند یا نه. در غیر این صورت، ما مجبوریم مسیر متفاوتی را انتخاب کنیم. "

علی واعظ، مسئول بخش ایران در اندیشکدهٔ «گروه بین‌المللی بحران» گفت: ایران پیغام های غیر رسمی متفاوتی درباره زمان آماده شدن برای از سرگیری مذاکرات هسته ای در روزهای اخیر ارسال کرده است. تردید ممکن است نشان دهنده این باشد که دولت جدید ابراهیم رئیسی هنوز موضع خود درباره مذاکرات و همچنین مذاکره کنندگانش را نهایی نکرده است. همچنین این ممکن است به این دلیل باشد که تهران سعی می کند از این طریق کشورهای غربی را از صدور قطعنامه احتمالی علیه ایران به دلیل همکاری ناکافی با تحقیقات در زمینه فعالیت های سابق هسته ای، در جلسه آینده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، باز دارد.

واعظ افزود: "به نظر می رسد که ایرانی ها برخی از تصمیمات اساسی در مورد رویکرد خود در مورد مذاکرات را اتخاذ نکرده اند، از جمله اینکه چه کسی قرار است عهده دار این مذاکرات شود. نه فقط افراد، بلکه حتی اینکه کدام نهاد مدیریت این مذاکرات را بر عهده داشته باشد."

واعظ با اشاره به سه قدرت اروپایی دخیل در مذاکرات هسته ای ایران و با توجه به برگزاری جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در۱۳ تا ۱۷ سپتامبر در وین، گفت: "من فکر می کنم ایرانی ها بر این باورند که به نفع آنهاست که دور هفتم گفتگوها را تا بعد از جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از سر نگیرند تا بتوانند با داشتن اهرم فشاری بر سه کشور اروپایی و استفاده از ترس آن ها از اینکه صدور قطعنامه علیه ایران مانع از سرگیری مذاکرات شود، از صدور این قطعنامه جلوگیری کنند."

واعظ با ارزیابی محاسبات ایران، گفت: "اگر آنها یک هفته قبل از نشست شورای حکام با موضع بسیار سخت تری به مذاکرات برگردند، این امر به طور بالقوه می تواند نتیجه ای عکس خواسته آنها را در پی داشته باشد"

خبرگزاری امواج گزارش داده است، در پی اظهارات وزیر خارجه جدید ایران در رسانه ها مبنی بر اینکه ممکن است این کشور به چند ماه زمان نیاز داشته باشد، ایران دیروز (۳۱ اوت) پیامی را به انریکه مورا ، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا ارسال کرد و گفت که به مذاکرات در مورد احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند.

اما یک مقام اروپایی گفت که پیام به بروکسل بسیار مبهم است. این مقام اروپایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: "من نمی گویم تردیدها برطرف شده، اما این تفسیر به عنوان یکی از گزینه های احتمالی مطرح شده است."

حسين اميرعبداللهيان، وزير امور خارجه جديد ايران، اولين سفر خارجي خود به يک كنفرانس بين المللي در بغداد و سپس در سفر به سوريه در آخر هفته گذشته و در بازخواني هاي بعدي ايران از گفتگوها با همتايان ديپلماتيك و اظهارات در رسانه ها، تاکید کرد که دولت رئیسی به دنبال آن است که ایران به عنوان یک دولت مهم در منطقه شناخته شود، نقش غرب در منطقه را مغایر با منافع ایران می داند و به دنبال این است که مذاکرات برای ایران "دستاوردهای ملموسی" داشته باشد.

امیرعبداللهیان در مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران گفت: "مذاکره یکی از ابزارهای دیپلماسی است و ما امیدواریم که اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد و طرف های دیگر بر اساس خرد و نه پیام های غیر سازنده بر سر میز مذاکره حاضر شوند."

امیرعبداللهیان در مورد زمان آمادگی ایران برای بازگشت به مذاکرات احیای توافق هسته ای که شش دور آن تا ۲۰ ژوئن در وین برگزار شد، گفت که دولت جدید ایران ممکن است به زمان نیاز داشته باشد.

امیرعبداللهیان گفت: "طرف دیگر درک می کند که دو تا سه ماه طول می کشد تا دولت جدید روی کار بیاید و برای هر تصمیمی برنامه ریزی کند."

علی واعظ گفت "واضح است که ایرانی ها تعلل می کنند تا با دست پر تری به مذاکرات برگردند، اما آنها نمی توانند از طریق این تاکتیک یک توافق بهتر را به دست آورند و در مورد به شکست کشاندن توافقی ریسک می کنند که در مقایسه با سایر گزینه ها بهترین گزینه آن هاست. "

دیپلمات ارشد آمریکایی در پاسخ به این سوال که چگونه این پیام را درک کرده است، گفت که این پیام، واضح نیست و آنها هنوز منتظر ارتباط رسمی هستند، احتمالاً از طریق بروکسل.

دیپلمات آمریکایی گفت: "ما هنوز منتظر هستیم تا بطور رسمی بفهمیم که قصد آنها چیست. وقتی آنها به ما بگویند ما متوجه می شویم."

این دیپلمات ادامه داد که مهمتر از تاریخ این است که ایرانی ها "در صورت بازگشت به مذاکرات با موضعی واقع بینانه که با پایبندی متقابل به توافق سازگار است، بازگردند."

وی افزود: "اگر آنها بر برداشتن گام هایی فراتر از تعهدات برجام پافشاری کنند، این بدان معناست که ما در حال مذاکره در مورد چیزی غیر از برجام هستیم. این یک نوع مذاکره بسیار متفاوت خواهد بود."

  • 16
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
من از همون اول تحریم میگفتم ای کاش تنگه هرمز رو ببندیم چون اون تحریم ها اقتصادمون هم اینقدر ضعیف نشده بود ،ومطمئن بودم اینها سیاستشونه که میخوان ایران رو که عین یک شیر قوی شده بود اول توی یک قفس نگهش دارن بهش غذا ندن تا ضعیف که شد خیلی راحت بادست خالی باهاش بجنگن و اون شیر رو بکش و یا خلع سلاح کنن ،اما باز هم زیاد دیر نشده بنظرم ایران باید یک التیماتوم یکماهه بده واصلا نیازی به مذاکره هم نیست اونا فقط میخوان این شیر بیشتر توی قفس بمونه ...یک التیماتوم برای بستن تنگه و یا غنی سازی بالای نود درصد و کامل اماده ی جنگ باشیم ،من مطمئنم اینا قصد برداشتن تحریم ندارن اصلا سیاستشون این بود که دموکراتها یه پیرمرد رو علم کنن که یا خودشو به مریضی زده و یا واقعا خیلی پیره که دوباره ترامپ رو برگردونن... یعنی اگه باز توافقی بشه باز همون اش و همون کاسه وهیچ راهی هم نداره که محکم کاری حقوقی بشه ونتونن بزنن زیرش ،حتی اگه بالاترین معاهده طول تاریخ رو هم باقوی ترین بندهای حقوقی ببندن باز امریکا که خودش ضابط قانونه هیچوقت بر علیه خودش کاری نمیکنه، ....
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش