به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) در نشستی با روزنامه نگاران و خبرنگاران ارشد رسانههای آمریکایی و سازمان ملل سیاستهای دولت جدید با تمرکز بر سیاست خارجی را تبیین کرد.
* ما بر اساس رفتار عملی آقای بایدن تصمیم خواهیم گرفت
وی در سخنان مقدماتی در این خصوص اظهار داشت: اولویت اصلی دولت جدید، پیگیری سیاست خارجی متوازن است. ما برای ارتباط با همه کشورهای جهان برنامه داریم و تنها رژیمی که از نظر ما مشروعیت نداشته و ارتباطی بین ما و آن کشور برقرار نخواهد شد رژیم جعلی اسرائیل است که آن را به رسمیت نمیشناسیم و نسبت به سیاستهای غیرسازنده و اقدامات تخریب کننده آن در منطقه مواضع روشن و دقیقی داریم.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص آمریکا نیز اظهار داشت: ملاک ما مشاهده رفتار عملی سیاستمداران و دولتمردان آمریکایی است. ما بر اساس رفتار عملی آقای بایدن تصمیم خواهیم گرفت.
امیرعبداللهیان در خصوص موضوع برجام با اشاره به اینکه آمریکاییها از یکسو به بازگشت به برجام تاکید میکنند و از ایران می خواهند که به میز مذاکرات وین برگردد، اما همزمان تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال میکنند، این نوع رفتار را پارادوکسیکال خواند که حاوی پیام سازندهای نیست.
* پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود
وزیر امور خارجه با یادآوری این نکته که دولت جدید از زمان شروع به کار، سیاست روشن و صریح خود در قبال برجام مبنی بر به رسمیت شناختن تداوم مذاکرات، فاصله نگرفتن از برجام و پیگیری بازگشت کامل همه طرفها به برجام را اعلام کرده است، تاکید کرد که این پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود.
وی سفر آقای گروسی به تهران و دیدار با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی و توافق سازنده ای که با یکدیگر داشتند را علامت و اقدام مثبت دیگری از سوی ایران برشمرد.
* دولت جدید ایران دولتی عملگرا است
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از سخنان خود به دریافت پیامهای رسانهای و دیپلماتیک متعارض از کاخ سفید اشاره کرد و خطاب به اصحاب رسانه در نیویورک اظهار داشت: دولت جدید ایران دولتی عملگرا است. برای ما بیش از حرف و کلمات، میزان عمل دولتمردان آمریکایی به تعهداتشان اهمیت دارد. این قابل قبول نیست که بایدن از یکسو از مذاکره، توافق و حتی درخواست برای مذاکره دوجانبه با ایران صحبت کند، اما سیاستهای غلط رئیس جمهور قبلی آمریکا یعنی ترامپ را ادامه دهد.
به گفته وی این رفتار آمریکا است که نتیجه مذاکرات برجام را مشخص میکند و افزود: از زمانی که آقای بایدن مسئولیت خود را به عهده گرفته است، هیچ اقدام عملی سازنده به غیر از اظهارنظرهای متناقض از او مشاهده نشده است.
وزیر خارجه در ادامه با اشاره به عدم امکان استفاده ایران از پولها و داراییهای خود در بانکهای ژاپن، کره جنوبی و برخی از کشورها برای خرید داروهای مورد نیاز و واکسن، از تحریمهای آمریکا به عنوان جنایت و تروریسم نام برد.
* در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستیم و بزودی مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد
وزیر امور خارجه اظهار داشت: در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستیم و بزودی مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در عین حال بر این نکته تاکید کرد که مذاکرهای را سازنده میدانیم که دارای نتایج ملموس و عملی باشد.
امیرعبداللهیان در خصوص موضوعات منطقهای نیز با اشاره به اینکه در سیاست خارجی دولت جدید ایران طراحی برخورداری از بهترین مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه دنبال میشود، در جریان بودن گفتوگوها در خلیج فارس، ابتکارات سازنده برای بازگشت صلح به یمن و سوریه و همچنین تشکیل دولت فراگیر در افغانستان و پیشرفت و توسعه در عراق را به عنوان رئوس اولویتهای سیاستهای منطقهای برشمرد.
وزیر امور خارجه در همین راستا اظهار داشت: اولویت دهی به همسایگان و قاره آسیا، به معنی نادیده گرفتن بقیه اولویتها نیست، بلکه دنبال کردن سیاست خارجی متوازن و روابط خارجی فعال با همه کشورها و مبتنی بر احترام و منافع متقابل، اصول سیاست خارجی دولت جدید است.
* دولتمردان آمریکا بایستی بدانند زبان تحریم و تهدید کارایی نخواهد داشت/ دولتمردان آمریکا واقع بینانه به وین بیایند
امیرعبداللهیان در پایان سخنان خود خطاب به دولتمردان آمریکا اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا نیز میتواند با تجدید نظر در سیاستهای غلط و غیرسازنده خود در قبال جمهوری اسلامی ایران از این فرصت استفاده کند. ملت ایران تاریخ و تمدن بزرگی را با خود به همراه دارد و دولتمردان آمریکا بایستی بدانند زبان تحریم و تهدید کارایی نخواهد داشت، کما اینکه در ۴۰ سال گذشته به آنها ثابت شده است.
وی گفت: انتظار ما این است که دولتمردان آمریکا واقع بینانه به وین بیایند و به جای حرفهای زیبا اقدامات عملی، مثبت، سازنده و قابل اندازه گیری داشته باشند و تردید نکنند اگر بخواهند با تداوم ادبیات و رفتار غیرسازنده گذشته صحبت کنند، جمهوری اسلامی ایران دست بسته نخواهد ماند.
لازم به ذکر است در ادامه این جلسه، وزیر امور خارجه به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
***
وزیر خارجه پرتغال: به دنبال گسترش روابط با ایران هستیم/ حمایت لیسبون از برجام
وزیر خارجه پرتغال در دیدار با همتای ایرانی با بیان اینکه پرتغال به دنبال گسترش روابط با ایران است، بر حمایت کشورش از برجام تأکید کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان امروز جمعه در ادامه دیدارهای خود در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، با «آگوستو سانتوس سیلوا» وزیر خارجه پرتغال در خصوص روابط و همکاریهای دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.
وزیر خارجه پرتغال در این دیدار با تأکید بر حمایت کشورش از سیاست چندجانبه و اصولی بینالملل و مخالفت با یکجانبهگرایی و قانونشکنی، گفت حمایت لیسبون از برجام نیز ناشی از همین منطق است.
وی با بیان اینکه سیاست خارجی کشور نباید صرفا بر اساس منافع کوتاهمدت یا موضوعات ژئوپلتیکی باشد، گفت تهدیدات و منافع جمعی جهانی نیز در این زمینه حائز اهمیت است.
سانتوس سیلوا همچنین با تأکید بر لزوم اجتناب از سیاسی کردن روابط عادی تجاری و مردمی بین کشورها، گفت پرتغال به دنبال گسترش روابط با ایران است.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار سابقه ۵۰۰ ساله روابط دو کشور را سرمایه مهمی برای روابط دوستانه ایران و پرتغال توصیف کرده و پرتغال را هم از حیث جایگاه در اتحادیه اروپا و هم از منظر موقعیت ژئوپلتیک دارای اهمیت دانست.
امیرعبداللهیان با اشاره به برگزاری جلسه مجازی اخیر کمیته مشترک سیاسی در سطح معاونان سیاسی دو وزارتخانه، این نشست را مبنای تحرکات بیشتر در روابط خواند و خواهان تداوم این روند شد.
وزیر امور خارجه همچنین جهت گسترش همکاریها در حوزه مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جرائم سازمانیافته اعلام آمادگی کرده و تصریح کرد که ضروری است با اراده سیاسی دو طرف، تفاهمها و توافقات مورد مذاکره طرفین، نهایی شود.
امیرعبداللهیان همچنین همکاریهای علمی و دانشگاهی را یکی از ابعاد مهم در روابط دو طرف خواند که میتوان آن را بیش از پیش گسترش داد.
***
امیرعبداللهیان: سازمان ملل در جهت رفع تحریمهای ظالمانه سوریه نقشی فعالتر ایفا کند
وزیر امور خارجه در دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفت: انتظار میرود سازمان ملل متحد در جهت رفع تحریمهای ظالمانه که مردم سوریه را هدف قرار داده، نقشی فعالتر ایفا کند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و «گیر پدرسون» فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه ظهر امروز (جمعه) به وقت محلی در دیداری در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، در خصوص وضعیت سوریه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در این دیدار از تلاشهای سازمان ملل متحد و فرستاده ویژه دبیرکل برای پایان دادن به بحران سوریه اعلام حمایت کرد و در عین حال خواستار توجه به تمامی ابعاد بحران سوریه توسط سازمان ملل متحد شد.
امیرعبداللهیان با انتقاد و محکوم کردن تحریمهای آمریکا علیه سوریه، تصریح کرد که انتظار میرود سازمان ملل متحد در جهت رفع تحریمهای ظالمانه که مردم سوریه را هدف قرار داده، نقشی فعالتر ایفا کند.
وزیر امور خارجه همچنین تصریح کرد که اشغالگری، حضور و دخالت نیروهای برخی کشورها بدون خواست و نظر دولت و مردم سوریه، به طولانیتر شدن بحران دامن زده است.
امیرعبداللهیان در این دیدار بار دیگر بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمایت از تمامیت ارضی و خواست مردم سوریه تأکید کرد.
در این دیدار، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل نیز گزارشی از آخرین وضعیت تحولات سوریه و اقدامات سازمان ملل، ارائه داد.
لازم به ذکر است امیرعبداللهیان در مدت حضورش در نیویورک با فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه نیز دیدار و گفتوگو کرد.
***
امیرعبداللهیان در دیدار وزیر خارجه آفریقای جنوبی: به مذاکرات بازمیگردیم، اما اقتصاد خود را به آن گره نمیزنیم
وزیر امور خارجه در دیدار با وزیر خارجه آفریقای جنوبی تصریح کرد: ایران به مذاکرات وین بازمیگردد، اما اقتصاد خود را به این مذاکرات گره نمیزند و در صورتی که طرفهای مقابل به اجرای تعهدات خود بازگردند، ایران نیز چنین خواهد کرد.
در ادامه دیدارهای روز جمعه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حسین امیرعبداللهیان و خانم «نالدی پاندور» وزیر همکاری و روابط بینالملل آفریقای جنوبی در دیداری دوجانبه به گفتوگو در خصوص روابط دوجانبه پرداختند.
* هیچ مشکلی در روابط بین ایران و آفریقای جنوبی وجود ندارد
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن تشکر از پیامهای تبریک رئیس جمهور و دولت آفریقای جنوبی به رئیس جمهور و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، روابط دو کشور را بسیار خوب توصیف کرد و گفت که هیچ مشکلی در روابط بین ایران و آفریقای جنوبی وجود ندارد.
امیرعبداللهیان با اشاره سابقه حمایت دو کشور از یکدیگر در مجامع بینالمللی، نسبت به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و آفریقای جنوبی اعلام آمادگی کرد.
* به مذاکرات بازمیگردیم، اما اقتصاد خود را به این مذاکرات گره نمیزنیم
وزیر امور خارجه کشورمان سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی را سیاستی عملگرایانه خواند و گفت: ایران به مذاکرات برجام بازمیگردد، اما اقتصاد خود را به این مذاکرات گره نمیزند و در صورتی که طرفهای مقابل به اجرای تعهدات خود بازگردند، ایران نیز چنین خواهد کرد.
* خواهان رفع تحریمها علیه ایران هستیم
در این دیدار، وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز ضمن تبریک انتصاب امیرعبداللهیان، بر علاقه مندی کشورش به همکاری و گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
خانم نالدی پاندور با بیان اینکه همکاریهای بسیار خوبی در حوزههای علمی و فناوری بین دو کشور شکل گرفته، گفت: در سفرش به ایران شاهد پیشرفتهای بسیار خوب ایران در زمینههای مختلف به خصوص حوزههای علنی و فناوری بوده است.
وی همکاری ها در حوزه معدن و همچنین در حوزه گردشگری را از دیگر زمینههای گسترش همکاری بین دو کشور برشمرد.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی با بیان اینکه عمیقا آرزومند به نتیجه رسیدن مذاکرات وین است، گفت که این کشور خواهان رفع تحریمها علیه ایران است.
وی در پایان تصریح کرد که آفریقای جنوبی خواستار همکاریهای گستردهتر دوجانبه و همچنین تماسها بین مردم دو کشور و همکاری دوجانبه در مجامع بینالمللی است.
***
امیرعبداللهیان خطاب به همتای فرانسوی: در جدیت دولت بایدن برای بازگشت به برجام تردید داریم
حسین امیرعبداللهیان و لودریان وزیر خارجه فرانسه در نیویورک دیدار کردند و به گفتوگو نشستند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به ابراز نگرانی همتای فرانسوی با بیان اینکه آماده بازگشت به مذاکرات هستیم، تصریح کرد: ایران در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید دارد.
* نگرانی پاریس از تأخیر در ادامه مذاکرات هستهای
وزیر خارجه فرانسه در این نشست با بیان اینکه پاریس نگران تأخیر در ادامه مذاکرات هستهای بوده و علاقهمند است که این گفتوگوها هرچه زودتر از سرگرفته شود، گفت: فرانسه همچنین خواستار همکاری کامل بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
لودریان با یادآوری دعوت دولت این کشور در نشست بغداد از امیرعبداللهیان برای سفر به پاریس، بار دیگر این دعوت را تجدید کرد و افزود: دولت فرانسه در انتظار سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به این کشور است.
* ایران آماده بازگشت به مذاکرات است و به سرعت در حال مطالعه و مرور سوابق ادوار پیشین مذاکرات است
در ادامه این نشست، امیرعبداللهیان گفتوگوهای صورتگرفته در بغداد را خوب توصیف کرد و با بیان اینکه فرانسه را علاقهمند به گسترش روابط با ایران میداند، تصریح کرد که دو تماس تلفنی امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه با رئیسجمهور جدید ایران، نشاندهنده اهمیتی است که دو طرف برای روابط دوجانبه قائل هستند.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با تشکر از دعوت طرف فرانسوی، متقابلا وزیر خارجه فرانسه را به تهران دعوت کرد و گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران به گسترش همکاریهای دوجانبه و منطقهای علاقهمند است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه دولت کنونی، دولتی علمگراست و مذاکره را به عنوان یک ابزار مهم دیپلماسی قبول دارد، خاطرنشان کرد که ایران آماده بازگشت به مذاکرات است و به سرعت در حال مطالعه و مرور سوابق ادوار پیشین مذاکرات است.
* ایران در جدیت دولت بایدن برای بازگشت به برجام تردید دارد
وزیر امور خارجه کشورمان در عین حال با ابراز تأسف از عدم اقدام جدی و عملی آمریکا و سه کشور اروپایی در عمل به تعهدات خود، گفت: در بازگشت به مذاکرات، نتایج عملی و ملموس برای مردم ایران، از اهمیتی فوقالعاده برخوردار است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با یادآوری اینکه دولت کنونی آمریکا هیچ قدم جدی و عملی برای بازگشت به تعهدات خود برنداشته و برعکس، تحریمهای تازهای نیز علیه ایران اعمال کرده، گفت: ایران در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید دارد.
* درخواست حمایتهای بینالمللی از جمله فرانسه در زمینه واکسیناسیون پناهجویان افغانستانی در ایران
به گزارش فارس، موضوع افغانستان دیگر محور گفتوگوهای صورتگرفته در نشست روز جمعه وزرای خارجه ایران و فرانسه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بود.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با همه طرفها در تماس بوده و در تلاش است تا همه طرفها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق کند، خاطرنشان کرد: چالشهای مهمی در این زمینه پابرجا باقی مانده است.
وزیر امور خارجه همچنین به افزایش جمعیت پناهجویان افغانستانی در ایران و سابقه میزبانی جمهوری اسلامی از اتباع افغانستان نیز اشاره کرد و حمایتهای بینالمللی از جمله فرانسه در زمینه واکسیناسیون پناهجویان را خواستار شد.
در مقابل، وزیر خارجه فرانسه با اعلام موافقت با موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص لزوم تشکیل دولت فراگیر و ممانعت از گسترش اقدامات تروریستی در افغانستان، تصریح کرد که لازم است تا به پناهجویان در کشورهای همسایه افغانستان و همچنین آوارگان داخلی افغانستان کمک شود.
وی گفت: فرانسه انجام پروژههای مشترک در این زمینه را مورد بررسی قرار میدهد.
- 18
- 2
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۷/۳ - ۶:۳۳
Permalink