جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۷ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۲۹۶
سیاست خارجی

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا؛

تبادل مالی ایران و‌ نزوئلا با رمزارز و شمش طلا انجام می‌شود/ نفت ونزوئلا را با میعانات گازی ایران مخلوط می‌کنیم تا محصول جدید تولید شود

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا,کمکهای مالی ایران
ایران و ونزوئلا از امضای توافقی همکاری ۲۰ ساله خبر دادند. سفیر پیشین ایران در ونزوئلا این توافق را بررسی کرده و توضیح داده که همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور به چه صورت انجام می‌شود و چه منافعی برای تهران دارد.

به گزارش رویداد۲۴،  رابطه ایران و ونزوئلا از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به سطح روابط استراتژیک ارتقا پیدا کرد. ایران به زعم خود در حیاط خلوت آمریکا یعنی منطقه آمریکای لاتین یک دوست نزدیک پیدا کرده بود و ونزوئلا هم که از فروپاشی اقتصادی شدید تحت تحریم‌های ایالات متحده رنج می‌برد راهی برای تنفس در جهان یافته بود.

روابط تهران و کاراکاس در دوران بعد از احمدی نژاد هم ادامه پیدا کرد. در اردیبهشت ۹۹ و سال پایانی ریاست جمهوری حسن روحانی گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد ایران در ازای بازسازی پالایشگاه‌های بنزین ونزوئلا از این کشور ۹تن شمش طلا دریافت کرده است.

این خبر تقریبا مصادف بود با افتتاح اولین فروشگاه اتکا در کاراکاس. همزمان با این تحولات هواپیمایی تحت تحریم ماهان اولین خط هوایی مستقیم به کاراکاس را راه‌اندازی کرد. این پرواز در خط مسافری راه اندازی نشد، اما مسئولیت جابجایی بسیاری از اقلام مورد معامله دو طرف را بر عهده گرفت.

در دی ماه ۹۹ تعداد ۱۰ کشتی حامل سوخت ایران راهی ونزوئلا شد. هفته گذشته هم نفتکش‌های ایرانی دو میلیون بشکه نفت سنگین ونزوئلا را بارگیری کردند. ظاهرا ونزوئلا که با کمبود بنزین و دیگر فرآورده‌های نفتی روبرو است با ایران وارد همکاری شده و قرار بر تحویل نفت خام سنگین به ایران در ازای دریافت بنزین و میعانات گازی است.

بعد از اعلام این خبر، در ادامه توافق‌های بلند مدت سریالی ایران با کشور‌های بلوک مخالف غرب، وزیر خارجه ایران حسین امیرعبداللهیان از امضای یک توافق ۲۰ ساله با کاراکاس خبر داد. سوال اینجاست که امضای توافقی با این مدت زمان و با کشوری که از تورم ۲۵۰ درصدی رنج می‌برد برای ایران چه نفعی دارد؟

تبادل شمش طلا در مبادلات تجاری ایران و ونزوئلا

رویداد‌۲۴ درباره مختصات توافق ۲۰ ساله ایران و ونزوئلا با سفیر ایران در کاراکاس در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد گفتگو کرده است. احمد سبحانی سفیر پیشین ایران در ونزوئلا مختصات توافق ۲۰ ساله ایران و ونزوئلا را شرح داده و گفته همچنان تبادل شمش طلا و رمزارز مسیر‌های تبادلات مالی تهران، کاراکاس خواهد بود.

به گفته سبحانی ونزوئلا شریک قدیمی ایران با حدود نیم قرن سابقه است. دو کشور با هم جزو بنیانگذاران اوپک هستند و همکاری‌های سازنده‌ای در حوزه نفت و گاز تا امروز داشته‌اند.

او درباره حوزه‌های همکاری دو کشور گفت: گاز، نفت، مشتقات گازی و صنایع وابسته ازجمله موضوعات همکاری ایران و ونزوئلاست. دو کشور سال‌هاست که تحت تحریم بوده‌اند و نیاز‌های زیادی دارند که می‌توانند با مشارکت با هم آنها را برطرف کنند.

سبحانی با اشاره به تجربه ۴۰ سال گذشته گفت: ایران در این مدت در موارد مختلفی به خودکفایی رسیده و می‌تواند این حوزه‌ها را با ونزوئلا به اشتراک بگذارد.

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا درباره کمک‌های ایران به ونزوئلا در حوزه پتروشیمی گفت: احداث پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و خود استخراج نفت می‌تواند زمینه‌های خوبی برای همکاری دو کشور باشد.

همکاری ایران و ونزوئلا در حوزه نفت و کشاورزی

او به ظرفیت‌های کاراکاس اشاره کرد و گفت: ونزوئلا بیشترین ذخایر نفت سنگین را در دنیا دارد. شرکت‌های ایرانی در حوزه تامین مخازن تبحر دارند. تجربه نفت سنگین ونزوئلا از ایران بیشتر است. اخیرا دو کشور همکاری‌هایی‌ها را آغاز کرده‌‌اند که طی آن نفت سنگین ونزوئلا را با میعانات گازی ایران مخلوط کرده و محصول جدیدی ایجاد می‌کنند که ارزش افزوده دارد.

سبحانی به دیگر حوزه‌های همکاری دو کشور اشاره کرد و گفت: ونزوئلا میلیون‌ها هکتار زمین کشاورزی دارد که بدون استفاده مانده است. این کشور بزرگترین منابع آب شیرین دنیا را دارد. ایران می‌تواند در تولید محصولات کشاورزی در ونزئلا برنامه درازمدت تدوین کند.

سبحانی به صدور خدمات مهندسی هم اشاره کرد و گفت: این موضوع تجربه موفق ما در یک دهه گذشته در آمریکای لاتین و ونزوئلا بوده است. او گفت ایران در به روز رسانی پترو پالایشگاه‌های ونزوئلا به این کشور کمک کرده که این حوزه هم می‌تواند وسیع‌تر شود.

استفاده از رمز ارز در تبادلات مالی ایران و ونزوئلا

او همچنین تاکید کرد: ایران در حوزه تولید قطعات نفتی تجربه خوبی دارد. سبحانی درباره راه‌های تبادلات مالی در چشم‌انداز ۲۰ ساله روابط دو کشور گفت راه‌های زیادی برای تبادل مالی هست. تحریم دلار باعث گسترش رمز ارز در دنیا شده بنابراین استفاده از رمزارز یکی از راه‌های تبادلات مالی میان دو کشور است.

سفیر پیشین ایران گفت: یکی دیگر از راه‌های تبادل مالی میان ایران و ونزوئلا شمش طلاست. از طرفی پرداخت با ارز‌های ملی هم یکی از این راه‌ها است. ابتکاراتی ایجاد شده که بتوان با این ارز‌های ملی کار کرد به طوری که نوسان‌های ارز روی آن تاثیر نگذارد.

  • 21
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش