جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۴۵ - ۰۹ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۷۰۳
سیاست خارجی

فارین پالیسی: تهدید به جنگ تنها راه دستیابی به صلح با ایران است

برجام (توافق هسته ا حمله آمریکا به ایران (درگیری نظامی ایران و آمریکا),برجام اخبار
نشریه آمریكایی «فارین پالیسی» در مقاله‌ای با اشاره به افزایش چشمگیر فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سایه سیاست‌های دولت جو بایدن، تنها راه جلوگیری از حمله آمریکا علیه ایران را، استفاده از زبان تهدید دانست و نوشت، تهران برای این‌که از فعالیت‌های هسته‌ای خود عقب‌نشینی کند، ناچار باید تهدید و خطر حمله نظامی آمریکا را احساس کند.

به گزارش بهارنیوز، دنیس راس، عضو برجسته موسسه «واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک» در مقاله‌ای برای نشریه «فارین پالیسی»، با انتقاد از سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال ایران نوشت، اگر ایران از پیشبرد برنامه هسته‌ای «جاه‌طلبانه‌» خود ترسی نداشته باشد، دیپلماسی آمریکا در قبال ایران ناکارآمد واقع شده و نتیجه این روند «خطرناک» خواهد بود. راس در این مقاله، رویکرد دولت بایدن در قبال ایران را مبتنی بر «همکاری تهران با کاخ سفید» دانسته و آن را زیر سوال برد.

به گفته او، در حالی‌که ایران با زیر سوال بردن کارکرد دیپلماسی در قبال خود، فعالیت‌های هسته‌ای خود را افزایش داده، واشینگتن انتظار دارد پس از توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به «برجام»، به توافقی «طولانی‌تر و قوی‌تر»با تهران برسد. راس با اشاره به غنی‌سازی ۶۰ درصدی و تولید «فلز اورانیوم» در ایران، عنوان می‌کند که ادامه سیاست‌های فعلی آمریکا، مجالی برای توافق‌ حول موضوعاتی بیشتر، مانند پرونده موشک‌های بالستیک و رفتار خصومت‌‌آمیز و بی‌ثبات کننده تهران در منطقه نمی‌دهد.

بنا به گفته نویسنده این مقاله، مقامات دولت آمریکا به همتایان اسرائیلی خود گفته‌اند که در قبال ایران «فشار خوب و فشار بد» وجود دارد. آن‌ها فشار بد را خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای نطنز و کرج دانسته و آن را دستمایه ایران برای افزایش درصد غنی‌سازی اورانیوم و تولید «فلز اورانیوم» می‌دانند.

دنیس راس این استدلال دولت آمریکا را درست اما ناقص می‌داند. به گفته او مقامات ایران پیش از افزایش فعالیت‌های هسته‌ای خود، از کسی ترس نداشته و انتظار واکنش دیپلماتیک و غیر دیپلماتیک را از ایالات متحده و سایر اعضای ۵+۱ از جمله چین، فرانسه، آلمان، روسیه و بریتانیا نداشتند. امری که به نظر نویسنده‌ی این مقاله به واقعیت پیوسته و پس از افزایش چشمگیر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، واکنشی در این زمینه ملاحظه نشده است. دولت بایدن چگونه می‌تواند این روند را تغییر دهد؟ به ویژه در زمانی که ایران اعلام کرده که آماده از سرگیری مذاکرات وین است، چگونه می‌توان ایران را متوجه خطر دخالت نظامی کرد؟

تمرکز فشارها برای انزوای بیشتر ایران

به گفته راس، گام‌هایی سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی، اطلاعاتی و نظامی می‌باید در یک مسیر مشترک برداشته شود تا از لحاظ سیاسی و دیپلماتیک، بر روی انزوای ایران تمرکز شود. او در تحلیل رویکرد دولت دونالد ترامپ در قبال ایران، افزود که خروج دولت ترامپ از «برجام» و نبود برنامه جایگزین برای آن، به جای ایران، به اشتباه آمریکا را منزوی کرد. او انزوای ایران را حاصل کار مشترک آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی دانسته و می‌گوید، عواقب شکست دیپلماسی در قبال ایران، می‌باید به صورت واضح و صریح در قالب «سیاست‌های اعلامی سختگیرانه» بیان شود. به گفته راس حتی کشوری مانند چین که بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان است، به خاورمیانه‌ی باثبات نیاز دارد. اگر ایران در مسیر سلاح هسته‌ای قرار بگیرد، این منطقه در اثر جنگ بی‌ثبات شده و بر صادرات نفت به چین تاثیر منفی می‌گذارد.

نویسنده مقاله «فارین پالیسی» در این زمینه می‌افزاید، روسیه و کشورهای اروپایی هم نمی‌خواهند ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. به گفته راس، این کشورها می‌دانند اگر ایران به مسیر فعلی خود در منطقه ادامه دهد، خطرهای گسترده‌تری خاورمیانه را تهدید می‌کند. برای مثال، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می‌داند اگر اسرائیل به ایران حمله کند، حزب الله در لبنان و شبه‌نظامیان شیعه در سوریه، با ده‌ها هزار موشک و پهپاد به اسرائیل حمله خواهند کرد.

این مقاله «فارین پالیسی» در ادامه افزوده است، دولت بایدن پیش از تغییر موضع خود در برابر ایران، می‌باید برنامه‌‎های خود را با سایر اعضای ۵+۱ در میان بگذارد. به گفته راس، «سیاست‌های اعلامی سختگیرانه» بایدن می‌باید همزمان با پیشنهاد کمک‌های بشردوستانه به ایران صورت بگیرد. به عنوان مثال، واشینگتن از اروپایی‌ها و کشورهای دیگر دعوت کند تا برای ارائه واکسن‌ کوید - ۱۹ به ایران، در کنار ایالات متحده قرار بگیرند و یا در زمینه رسیدگی به مشکل شدید آب ایران، آمریکا به این کشور پیشنهاد کمک کند. در این صورت اگر رهبر جمهوری اسلامی ایران به این پیشنهادات جواب منفی دهد ( که احتمالا جواب منفی خواهد داد) این امر منجر به انزوای ایران در خارج از کشور و افزایش چشمگیر ناامیدی در داخل این کشور خواهد شد.

دنیس راس در خصوص تحریم‌های اقتصادی ایران نیز می‌نویسد، این تحریم‌ها نباید برداشته شود اما بایدن می‌تواند در ازای توقف غنای بالای ۳.۶۷ درصدی اورانیوم و همچنین اجازه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت بر مراکز هسته‌ای و نیز در ازای توقف تولید فلز اورانیوم، برخی از دارایی‌های مسدود شده ایران را آزاد کرده و برای شماری از کشورها، معافیت خرید نفت ایران را صادر کند. نویسنده این مقاله در خصوص اقدامات لازم نظامی نیز می‌نویسد، ایالات متحده باید از سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا) برای اجرای مانورهای مشترک با اسرائیل و کشورهای عربی استفاده کرده و برای توقف حمله‌ موشک‌های بالستیک و کروز، از تکنیک‌های دفاع یکپارچه مانند ابزارهای الکترونیکی و سلاح‌های سایبری استفاده کند. او در ادامه پیشنهاد می‌دهد که هواپیمای بی – ۵۲ نیروی هوایی این کشور، با پروازهای منظم، و نه نمادین، قدرت نظامی خود را در منطقه نشان دهد.

راس معتقد است که دولت بایدن، بمب سنگرشکن ۳۰ هزار پوندی، که قابلیت نفوذ به مراکز زیرزمینی دارد را، می‌باید به اسرائیل بفروشد. از سوی دیگر اسرائیل برای این‌که بتواند چنین بمبی را استفاده کند، به بمب افکن‌های بی-۲ نیز نیاز خواهد داشت. به گفته راس اگر چنین اقدامی صورت بگیرد، پیامی غیرقابل انکار برای مقامات ایران فرستاده می‌شود:«آمریکا ابزار حمله به تاسیسات هسته‌ای فردو، که در داخل کوه ساخته شده است را به اسرائیل می‌دهد.» به گفته راس، اگر واشینگتن می‌خواهد احتمال حمله علیه مراکز هسته‌ای ایران را کمتر کند، می‌باید سیاست تهدید را در پیش بگیرد. به گفته او، باید به مقامات ایرانی فهمانده شود که اگر به مسیر فعلی خود ادامه دهند، آمریکا یا اسرائیل با اقداماتی نظامی، سرمایه‌گذاری‌های عظیم آن‌ها در برنامه هسته‌ای را نابود خواهند کرد.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش