سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۰ - ۲۰ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۷۳۵
سیاست خارجی

نصرالله: ایران هیچ‌گاه برای کمک‌هایش به لبنان منت نگذاشته است

سید حسن نصرالله,دبیر کل حزب الله لبنان
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان گفت: دوستان عربستان در لبنان بگویند آیا ایران هیچگاه برای کمک به جلوگیری از اشغال لبنان در سال ۱۹۸۲ منت گذاشته است؟

به گزارش جماران، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان شامگاه امروز پنجشنبه با ایراد سخنرانی، به بررسی تحولات لبنان و بحرانی پرداخت که عربستان سعودی برای این کشور به وجود آورده است. این سخنرانی به مناسبت «روز شهید» ایراد شد. 

وی در ابتدا ضمن اشاره به پیشینه روز شهید در لبنان که آن را بزرگترین ضربه مقاومت به رژیم صهیونیستی، توصیف کرد و گفت: «در فرهنگ ما، شهید جایگاه والایی دارد.... به شهدا احترام می‌گذاریم و این مسئله مبتنی بر ایمان ما است... زیرا خداوند سبحانه تعالی، شهداء را بزرگ شمرده است».

نصرالله با اشاره به اینکه شهید در اسلام از جایگاه ولایی برخوردار است، تصریح کرد: «حزب الله روز شهید را انتخاب کرد تا روزی برای همه شهدا باشد... امروز، سالروز همه شهداست... به همین دلیل هر خانواده شهید در حزب الله این روز را روز شهید خود می‌داند».

دبیر کل حزب الله با بیان اینکه امروز مصادف با شهادت «احمد قصیر» شهید لبنانی است که به یک مقر نظامی صهیونیستی حمله کرد که در پی آن، ۱۰۰ افسر و سرباز صهیونیست به هلاکت رسیدند، خاطر نشان کرد: «ما شهدا را یک ثروت روحی، معنوی و عاطفی برای خود می‌دانیم... ما به شهدا عشق می‌ورزیم... امیدواریم عملیاتی بزرگ‌تر از آنچه شهید قصیر انجام داد، در آینده صورت گیرد».

کشورهای عربی به پیروزی سوریه اعتراف کردند

وی با اشاره به اینکه شهدا در شکست طرح تروریستی آمریکا در منطقه نقش داشتند و حزب الله در این جنگ پیروز شد، گفت: «طی روزها و هفته‌های گذشته خبرهایی درباره تماسهای رؤسا و پادشاهان عرب با بشار اسد منتشر شد... وزیر خارجه امارات هم به سوریه رفت... این به منزله پذیرش پیروزی سوریه توسط کشورهای عربی و اعتراف آنان به شکست پروژه‌ای است که به خاطرش، صدها میلیارد دلار هزینه کردند».

نصرالله با اشاره به اینکه این سفر، به منزله اعلام شکست کشورهای عربی است، خاطر نشان کرد: «از دستاوردهای این شهدا و خونهای پاک، جلوگیری از جنگ داخلی لبنان است... به برکت این خونها، از این جنگ جلوگیری کردیم...و دستاورد خون آنان، جلوگیری از هژمونی کامل آمریکا بر لبنان بود».

وی با بیان اینکه در سخنرانی امروز به دو مسئله مقابله با دشمن اسرائیلی و اختلاف عربستان سعودی با لبنان خواهد پرداخت، گفت: «نگرانی، شاخصه امروز اسرائیل،  است... رزمایشهای مکرر اسرائیل در شمال فلسطین اشغالی نیز نشانگر نگرانی اسرائیل از لبنان است.. این رزمایشها نشان می‌دهد که اسرائیل از یورش لبنان به الجلیل واهمه دارد... برای نخستین بار است که از لبنان می‌ترسد که جنگ الجلیل آغاز شود... این جنگ در محاسبات نظامی آنان اهمیت بسزایی دارد... به همین دلیل هر ماه و هر فصل، رزمایش برگزار می‌کنند».

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه در دوره «بهار عربی» اسرائیل از دوره محیط امن برای خود سخن می‌گفت اما امروز نگران است، خاطر نشان کرد: «این رزمایش نشان می‌دهد که اسرائیل به قدرت محور مقاومت باور دارد... اگر جنگ الجلیل آغاز شود، پیامدهای بسیاری برای این رژیم دارد... آنان نگران موشکهای نقطه‌زن مقاومت هستند..اسرائیل از یک خمپاره لبنان نمی‌ترسد بلکه می‌ترسد که در جنگ آتی، بخشی از شمال فلسطین، اشغال شود ... امروز در حال برگزاری رزمایش‌های شهری هستند. آنها انتظار این را دارند که مقاومت در جنگ آتی وارد الجلیل می‌شود».

اسرائیل با عادی‌سازی در پی نفس کشیدن است

نصرالله با بیان اینکه در رژیم صهیونیستی، به قدرت و سخن و عقول راهبردی حزب‌الله و مقاومت اعتماد کامل دارند و بر همین اساس رفتار می‌کنند، تصریح کرد:  اسرائیل از طریق عادی‌سازی چند کشور عربی تلاش می‌کند نفس بکشد... هر کشوری که با اسرائیل عادی‌سازی کند، نمی‌تواند امنیت اسرائیل را تأمین کند».

وی با اشاره به اینکه پس از نبرد شمشیر قدس، رژیم صهیونیستی با «نگرانی موجودیتی» روبرو هستند، خاطر نشان کرد: «آنان نگران افزایش قدرت محور مقاومت هستند... ولی برخی در لبنان، درباره ضعف محور مقاومت سخن می‌گویند... هر چند که آمارها، خلاف این را نشان می‌دهد... به همین دلیل، خشونت روزافزون اسرائیل علیه اسرا، نشان قدرت آنان نیست، بلکه نشانه نگرانی و ترسشان است... اینها به خاطر دستاوردهای شهداست».

آمریکا هژمونی مطلقی بر لبنان ندارد

وی با تأکید بر اینکه حزب الله هنوز موفق نشده است به صورت کامل لبنان را از نفوذ و هژمونی آمریکا نجات دهد، تصریح کرد: «لبنان هنوز از نفوذ آمریکا خارج نشده است، ولی هژمونی این کشور نیز به صورت مطلق نیست... این نفوذ در سطوح مختلف است... ولی ما از سیطره کامل آمریکا جلوگیری کردیم... و به همین دلیل امروز لبنان توانسته است بر روی پاهای خود بایستد. فقط برای این کار، اراده سیاسی لازم است».

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه نباید درباره حاکمیت و منابع لبنان، هیچ تسامحی نشان داده شود، گفت: «وقتی از حاکمیت کشور حرف می‌زنیم یک وجب خاک هم مهم است... آیا می‌توانیم در قبال حاکمیت و منابع کشور خود مسامحه کنیم؟.. یکی از مظاهر استقلال سیاسی و حفظ حاکمیت، رد دیکته‌های خارجی‌هاست... لبنان به فضل خون شهدای خود توانست در برابر آمریکا بایستد...این جنگی است که وجود دارد: جنگ بر سر حاکمیت. ما در حزب الله امیدواریم که حکومتی در لبنان تشکیل شود که دارای حاکمیت، استقلال و آزادی واقعی باشد».

ایران و سوریه، دوستان واقعی لبنان هستند، نه عربستان

نصرالله در بخش دیگر سخنرانی خود به بحرانی پرداخت که عربستان علیه لبنان آغاز کرده و جرج قرداحی وزیر اطلاع رسانی لبنان را متهم کرده است، گفت:«عربستان بحران اخیر را به وجود آورد. ما اهمیتی به تنش نمی‌دهیم... در این زمینه چند احتمال وجود دارد. احتمال اول اینکه، سعودیها پیش از این، این سخنان را نشنیده بودند و پس از آن شنیدند و خشمگین شده و خواستار استعفای وی شدند... ولی واکنش سعودی به سخنان قرداحی، بسیار، بسیار، بسیار مبالغه‌آمیز و غیرقابل فهم است... چنین سخنانی درباره جنگ یمن که جنگی بیهودی است، خیلی بیان شده است، حتی در آمریکا و حتی دبیر کل سازمان ملل هم این حرف را زده‌اند اما هیچ واکنشی از سعودی‌ها دیده نشده است».

وی ادامه داد:«برخی از مسائل مهمتر دیگری وجود دارد که درباره عربستان مطرح شده است، مانند اینکه عربستان می گوید که پادشاهش خادم اسلام است... ولی طی سالهای گذشته برخی از کشورها به اسلام اهانت کردند... با این وجود، عربستان، نه سفیر اخراج کرد و نه صادرات و واردات را به حالت تعلیق درآورد... آیا چیزی که وزیر اطلاع رسانی گفت بسیار شنیع‌تر از اهانت به رسول الله (ص) بود؟».

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه «عربستان خود را دوست لبنان می‌داند، هر چند که با حزب الله دشمن است و این مسئله نیز مهم نیست»، خطاب به مسئولان سعودی گفت «اگر با بخشی از مردم لبنان که حزب الله است، مشکل دارید، چرا سفیر لبنان را اخراج می‌کنید ... چرا چنین رفتاری با دوست خود، لبنان، می‌کنید؟.. این سوالی است که باید از دوستان سعودی در لبنان پرسید».

نصرالله در ادامه به مقایسه رفتارهای ایران و سوریه با لبنان پرداخت و گفت: «سوریه را ببینید. طی شانزده سال سیاستمداران لبنان با سوریه چه رفتاری کردند. اما تا به لطف کشتی‌های حامل نفت ایران، آمریکا خواستار ارسال گاز از مصر و اردن به سوریه و از آنجا برای لبنان شد، سوری‌ها موافقت کردند. نه فحش دادند نه گفتند شما علیه ما جنگ جهانی راه انداختید و غیره. این حرفها را نزدند. این دوست واقعی است ... مثال دیگر، ایران. چقدر حرفها علیه ایران زده شد در لبنان. اما جمهوری اسلامی همیشه اعلام کرده که دست کمکش برای لبنان گشوده است... آیا [مثل برخی کشورها مانند عربستان] ایران گفته است که اگر ما نبودیم لبنان چنین می‌شد و چنان می‌شد؟».

وی با بیان اینکه حزب الله موضع قرداحی را تأیید می‌کند و نباید استعفا کند، تصریح کرد: « استعفای وزیر، سرآغازی بر سستی و نشان دادن ضعف است... امروز اگر [تحت فشار سعودی] وزیری استعفا کند، فردا باید کل دولت استعفا کند. آیا این، کشور آزاد و شریف و با عزت است؟... خواسته‌های سعودی در لبنان تمام شدنی نیست ...آیا منافع ملی ما در لبنان، در گرو تن دادن به خواسته‌های خارج است؟ می‌خواهند لبنان را خوار کنند».

عربستان، صرفا در پی جنگ داخلی در لبنان است

دبیر کل حزب الله با بیان اینکه یکی از احتمالهای بحران این است که عربستان به دنبال بهانه‌ای برای بحران‌سازی است، خاطر نشان کرد: «عربستان با مقاومت لبنان مشکل دارد...این، بخشی از نبرد با حزب‌الله و مقاومت در لبنان است... عربستان از سال ۲۰۰۶ در حال جنگ با حزب‌الله است... در جنگ تموز [۳۳ روزه] عربستان اسرائیل را تحریک می‌کرد... عربستان برای خدمت‌رسانی به آمریکا و اسرائیل، از همپیمانان خود در لبنان می‌خواهد که جنگ داخلی با حزب الله آغاز کنند».

وی با اشاره به اینکه عربستان چندین سال است که هیچ کمکی به لبنان نمی‌کند، بلکه در پی جنگ داخلی در این کشور است، تصریح کرد: «در لبنان دو گروه وجود دارد: یک گروه در پی جنگ داخلی نیست، و گروه دوم هم قدرت ندارد که چنین جنگی را آغاز کند... به هر حال، وزیر خارجه عربستان اعتراف کرد که مشکلش با لبنان، در واقع با حزب الله است... عربستان همچنین اعتراف کرد که مشکلش با لبنان، همان یمن است».

دبیر کل حزب الله با تأکید بر اینکه ادعای اشغال لبنان توسط ایران، «سخیف» است، گفت: «هر لبنانی منصفی تأیید می‌کند که این حرف عربستان اشتباه است و حزب‌الله بر حکومت لبنان هیمنه ندارد... ما حتی از این حرف گزاف هم خجالت‌زده می‌شویم....انکار نمی‌کنیم که طرف تأثیرگذاری در کشور هستیم... گفته‌ام که ما از بزرگ‌ترین احزاب لبنان هستیم... اما بر حکومت و کشور هیمنه نداریم... در بسیاری از امور، دیگران تأثیرشان بیشتر از حزب‌الله است... چگونه ما حزبی هستیم که بر لبنان سلطه داریم، ولی درباره از سرگیری هماهنگی و روابط با سوریه و شرق، هیچ کس به سخن ما گوش نمی‌کند؟». 

نصرالله با تأکید بر اینکه مشکل اصلی عربستان در یمن، مأرب و شکستی است که در این کشور متحمل شده است، افزود: «آمریکاییها اعتراف می‌کنند که سقوط مأرب، شکست مهلکی برای عربستان است...عربستان در هفت سال گذشته، میلیاردها دلار هزینه کرده است... گفته شد که در مذاکرات عربستان و ایران در بغداد به سعودی‌ها گفته شده که بروید سراغ حزب‌الله و سید حسن نصرالله. اصلا چنین چیزی در مذاکرات دو طرف بیان نشده و اسمی از لبنان آورده نشده است».

وی با بیان اینکه ایران به عربستان گفته است که به نیابت از مردم یمن مذاکره نمی‌کند، در پایان گفت: «اگر کسی تصور می‌کند که حزب‌الله است که نبردهای یمن را هدایت می‌کنند، در توهم کامل است. همه اینها، کار خود یمنی‌ها و معجزه آنها و نصرت خداوند است... مشکل خاندان سعودی‌، خودبزرگ‌بینی و تکبر آنهاست... آنها باور نمی‌کنند که یمنی‌ها در چنین سطحی از نبوغ باشند، موشک بسازند و... من صادقانه به سعودی‌ها می‌گویم اگر واقعا دنبال حل مشکل در یمن هستند، راه حلش فشار بر لبنان و دیگران نیست. فقط کافی است که جنگ را متوقف و محاصره یمن را تمام کنند... راه دیگری ندارد... نه آمریکا، نه شورای امنیت، نه بحران‌تراشی نمی‌تواند رخدادهای یمن را تغییر دهد».

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
چون ازجیب خودش نبوده کااازجیب مردم بوده.خرج که ارکیسه مهمان بودحاتم طایی شدن آسان بود
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش