پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۳ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۵۱۵
سیاست خارجی

شعارنویسی رویِ دیوار سفارت روسیه در تهران| جمهوری اسلامی: روس‌ها در غیرقابل اعتماد بودن از آمریکایی‌ها بهتر نیستند

بعد از هجوم روسیه به اوکراین و اشغال بخش‌هایی از این کشور موج نفرت از این اقدام سراسر جهان از جمله روسیه را فراگرفته است.

در این‌باره تصویری از دیوار سفارت این کشور در تهران بین کاربران فضای مجازی دست به دست می‌شود که در آن شعار "Down with Putin" نوشته شده است.

شعارنویسی علیه پوتین,هجوم روسیه به اوکراین

روزنامه جمهوری اسلامی:روس‌ها در غیرقابل اعتماد بودن از آمریکایی‌ها بهتر نیستند

جمهوری اسلامی نوشت: ما نباید فراموش کنیم که روس‌ها در غیرقابل اعتماد بودن اگر بدتر از آمریکائی‌ها نباشند بهتر از آن‌ها نیستند.

شعارنویسی علیه پوتین,هجوم روسیه به اوکراین

کشور‌های غربی عضو ناتو به سرکردگی آمریکا رئیس‌جمهور بی‌تجربه اوکراین را با وعده‌های پوچ حمایت‌های همه‌جانبه در برابر تهدید‌های روسیه فریب دادند و او به این امید که اوکراین را به عضویت ناتو درمی‌آورند و این کشور با حمایت غرب از هر تعرضی مصون می‌ماند، بهانه‌های لازم را به روسیه داد که جنگ کنونی اوکراین نتیجه آن است. اکنون همین آقای زلنیسکی رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید همه مرا در برابر روسیه تنها گذاشته‌اند و اوکراین با حملات جنگنده‌ها و موشک‌های روسیه سرمایه‌های عظیمی را از دست داده است.

او به دلیل اینکه سیاستمدار نبود و از صحنه نمایش‌های کُمدی به یکباره وارد کاخ ریاست جمهوری شده بود، شناختی از پیچیدگی‌های سیاست و ناجوانمردی‌های سیاستمداران غربی و آمریکائی نداشت. به همین دلیل، او هم در کنار دولت‌های غربی و آمریکا که زمینه را برای بهانه‌جوئی پوتین فراهم کردند تا مرتکب لشکرکشی به اوکراین شود، محکوم است، ولی محکوم اصلی در این بخش، در درجه اول آمریکا و سپس کشور‌های اروپائی هستند که با هوس گسترش ناتو، کشور اوکراین را اینگونه در معرض جنگ، نابودی زیرساخت‌ها و جان باختن آنهمه انسان قرار دادند.

محکوم دیگر، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه است که سالهاست خود را در نقش تزار‌ها می‌بیند و درصدد گسترش قلمرو روسیه حتی به قیمت تجزیه کشورها، نابود کردن زیرساخت‌ها، قتل‌عام مردم و تخلف از قوانین بین‌المللی برآمده است. جنگ‌افروزی در اوکراین که بعد از اعلام تجزیه دو منطقه «لوهانسک» و «دونتسک» از این کشور صورت گرفت، از بارزترین مظاهر دیکتاتوری و کشورگشائی در زمانی است که چنین اقداماتی با هیچیک از معیار‌های شناخته شده بین‌المللی منطبق نیست و از نظر عقلای جهان کاملاً محکوم است.

پوتین، اقدامات مشابهی در کارنامه خود دارد که روحیه جنگ‌افروزی و کشورگشائی او را نشان می‌دهند. او ۱۴ سال قبل با به رسمیت شناختن آبخازیا و اوستیای جنوبی در گرجستان و ۸ سال قبل با ملحق کردن کریمه به خاک روسیه، نقشه راه موردنظر خود را کاملاً در معرض دید عموم قرار داد و حالا با تجزیه کردن بخش‌هائی از خاک اوکراین در قدم اول و حمله نظامی گسترده به اوکراین در حال اجرای همان نقشه است. این قبیل اقدامات، که به نوعی شبیه مداخلات آمریکا و بعضی کشور‌های اروپائی در کشور‌های مختلف هستند، نشان می‌دهند هنوز بلوک‌بندی قدرت‌های شرقی و غربی مزاحم آزادی‌های مشروع ملت‌هاست و ملت‌ها همچنان در معرض تهاجم این دو بلوک جنگ‌افروز و زیاده‌خواه قرار دارند.

در جریان جنگ اوکراین، در کنار روسیه و غرب که هر دو به خاطر ارتکاب خلاف‌ها و خیانت‌های آشکار محکومند، ملت اوکراین مظلوم واقع شده است. در این کشمکش کثیف قدرت می‌بینیم که یکبار دیگر این مردم هستند که میان دو لبه قیچی خیانت قدرت‌های شرق و غرب قربانی می‌شوند. واقعه اوکراین البته تا حدودی به عدم هوشیاری مردم و فعالان سیاسی این کشور نیز مربوط می‌شود که در انتخابات ریاست جمهوری به تصاحب قدرت توسط فردی که هیچ تجربه‌ای در عالم سیاست نداشت تن دادند. ملت‌ها باید از چنین وقایعی این درس مهم را بگیرند که اجازه ندهند نخبگان امتحان پس‌داده سیاسی کنار زده شوند و افرادی که معلوم نیست با چه مأموریتی وارد صحنه شده‌اند مقدرات کشور را در دست بگیرند.

جنگ اوکراین یک پیوست سیاسی هم برای ما دارد که قابل تأمل است. موضعگیری‌های مسئولان کشورمان در قبال لشکرکشی روسیه به اوکراین به هیچ وجه با معیار‌های شناخته شده نظام جمهوری اسلامی منطبق نیست. روسیه آشکارا مرتکب نقض حاکمیت اوکراین شده و اشغال نظامی یک کشور کاملاً برخلاف قوانین بین‌المللی، موازین اخلاقی و ضوابط شرعی است. به همین دلیل، مسئولان نظام جمهوری اسلامی باید بدون ملاحظات سیاسی، جنگ‌افروزی روسیه را صریحاً محکوم کنند و به مسئولین کرملین گوشزد نمایند که راه صحیح، پیگیری مسأله از مجرای سیاسی و گفتگو‌های «مسکو – کی‌یف» است. ما نباید فراموش کنیم که روس‌ها در غیرقابل اعتماد بودن اگر بدتر از آمریکائی‌ها نباشند بهتر از آن‌ها نیستند.

کارنامه تجاوز روس‌ها به آذربایجان و گیلان و به توپ بستن حرم امام رضا علیه‌السلام و همراهی با صدام، این واقعیت را به روشنی نشان می‌دهد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش