جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۳۵ - ۰۶ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۷۳۹
سیاست خارجی

ارائه پیش‌نویس سند همکاری بلندمدت را به ترکیه

امیرعبداللهیان:‌ به شرط رفتار واقع بینانه آمریکا و سه کشور اروپایی به نقطه توافق می‌رسیم/ نگرانی‌های امنیتی ترکیه را درک می کنیم

حسین امیر عبداللهیان,وزیر امورخارجه ایران و ترکیه
وزیر امور خارجه با بیان این‌که حساسیت و ملاحظات ایران درباره صهیونیست‌ها و تحرکات این رژیم را به صراحت در دیدار با چاووش اوغلو بیان کردم، ابراز امیدواری کرد که دور جدید گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها با واقع بینی آمریکا و سه کشور اروپایی به نقطه توافق منجر شود.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (دوشنبه) ششم تیر ماه پس از دیدار و گفت‌وگو با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در آنکارا در نشست خبری مشترک با همتای خود ضمن تشکر از حسن استقبال و مهمان نوازی چاووش اوغلو گفت: همانطور بارها اعلام کرده‌ایم که در چارچوب سیاست همسایگی و همسایه محور جمهوری اسلامی ایران، توسعه و تعمیق و تحکیم روابط ایران و ترکیه در دستورکار جدی دولت آقای رئیسی قرار دارد.

* پیش نویس پیشنهاد طرف ایرانی درباره سند همکاری‌های جامع و بلندمدت ایران و ترکیه تقدیم چاووش اوغلو می‌شود

وزیر خارجه بیان کرد: ما امروز در خصوص موضوعات مختلف با هم گفت‌وگو کردیم. همانطور که چاووش اوغلو اشاره کرد در مسائل دوجانبه موضوعات متنوعی در دستورکار گفت‌وگوهای ما قرار داشت. در سفری که آقای چاووش اوغلو به تهران داشت من پیشنهاد آماده کردن و توافق بر سر یک نقشه راه بلندمدت همکاری‌ها را به ایشان دادم و در جریان سفر امروزم پیش نویس و نسخه‌ای از پیشنهاد طرف ایرانی را برای کار کردن روی سندی که تحت عنوان همکاری‌های جامع و بلندمدت دو کشور، تقدیم آقای چاووش اوغلو خواهد شد. ما درباره مفاد آن در تهران صحبت کردیم که همکاری‌های همه جانبه سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی، نظامی، دفاعی، گردشگری و سایر حوزه‌های مورد علاقه دو کشور را در برمی‌گیرد. 

* توافق برای تشکیل نشست کمیسیون مشترک اقتصادی در آینده نزدیک

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: توافق کردیم کمیسیون مشترک اقتصادی را در آینده نزدیک برگزار کنیم و همچنین شورای عالی روابط جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران که در سطح روسای جمهور دو کشور برگزار خواهد شد. امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم این نشست را برگزار کنیم و راجع به اصل این موضوع اتفاق نظر بین من و همکارم وجود داشت.

وزیر خارجه ادامه داد: وزیر خارجه ترکیه به درستی اشاره کرد، مسائل زیست محیطی و گرد و غبار در منطقه ما موضوعی است که پیامدهای منطقه‌ای برای همه ساکنان منطقه دارد و تهدید جدی برای همه اتباعی است که در کشورهای مختلف منطقه زندگی می‌کنند. در بعضی از کشورها دامنه آن گسترده است و متاسفانه در بخش‌هایی از استان‌های کشور من هم به دلیل تغییر شرایط اقلیمی، ما با این چالش مواجهیم.

* برگزاری اجلاسی برای مقابله با پدیده گرد و غبار و مسائل و پیامدهای سوء زیست محیطی در تهران

امیرعبداللهیان همچنین اعلام کرد که طی دو هفته آینده اجلاسی را برای مقابله با پدیده گرد و غبار و مسائل و پیامدهای سوء زیست محیطی در تهران برگزار خواهیم کرد. با آقای چاووش اوغلو توافق داریم که کمیته مشترکی که برای این کار تشکیل دادیم مذاکرات کارشناسی و فنی خودشان را ادامه دهند تا هیچ گونه نگرانی در دو طرف وجود نداشته باشد و به ویژه ساکنان مناطق مرزی ایران در نزدیکی مرزهای ترکیه که تحت تاثیر برخی از مسائل زیست محیطی قرار دارند، بتوانند نگرانی‌هایشان را در این موضوع برطرف کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین خاطرنشان کرد: همکاری در حوزه انرژی و از جمله برق با هم گفت‌وگو کردیم. در حوزه اقتصادی بزودی هم رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی و هم معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه برای پیگیری توافقات امروز ما به آنکارا سفر خواهند کرد.

وی همچنین گفت که مباحث استرداد مجرمان و تبادل زندانیان از جمله موضوعات در دستورکار گفت‌وگوهای امروزش با همتای ترکیه‌ای بوده است و افزود: همچنین بر همکاری‌های استانی و اهمیت توسعه همکاری در حوزه دیپلماسی پارلمانی و تجارت مرزی و گسترش بازارچه‌های مرزی و همکاری‌های مرزی گفت‌وگوهای مفید و سازنده‌ای با آقای چاووش اوغلو داشتیم.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه وزیر خارجه ترکیه در مورد حوزه قفقاز به درستی مطالبی را مورد اشاره قرار داد و افزود: فرمت۳+۳ و گفت‌وگوهای سه جانبه ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در دستورکار مشترک ما قرار دارد. 

وی به اوضاع یمن نیز اشاره کرد و گفت: در موضوع یمن از تداوم آتش بس حمایت کرده و بر ضرورت رفع محاصره انسانی و راه‌حل سیاسی در یمن تأکید داریم. در بحث لیبی از تشکیل دولت قانونی و یکپارچه در لیبی استقبال می‌کنیم، ضمن اینکه حفظ وحدت و تمامیت ارضی لیبی مورد تأکید ماست.

* نگرانی‌های امنیتی ترکیه را درک می‌کنیم

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما مسائل اوکراین و همچنین افغانستان را مورد بررسی قرار دادیم و در موضوع سوریه آخرین تحولات اجلاس آستانه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم. ما نگرانی‌های امنیتی ترکیه را درک می‌کنیم و طرح مباحثی در خصوص احتمال وقوع عملیات ویژه در بخشی از خاک و سرزمین سوریه، گفت‌وگوی مفصلی را با آقای چاووش اوغلو داشتیم و معتقدیم باید از طریق گفت وگو و مسالمت آمیز نگرانی‌های امنیتی دوستان ما در ترکیه مورد توجه قرار بگیرد و رفع شود.

* اطمینان داریم ترکیه هیچگاه از حمایت فلسطین و آزادسازی قدس و مسجدالاقصی فاصله نگرفته/ حساسیت خود را با صراحت بیان کردیم

وزیر خارجه درباره رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی را دشمن شماره یک مسلمانان و جهان اسلام می‌دانیم. اطمینان داریم ترکیه هیچگاه از حمایت فلسطین و آزادسازی قدس و مسجدالاقصی فاصله نگرفته و این موضع جدی ترکیه مورد توجه جدی ماست، ولی ما نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی و این‌که صهیونیست‌ها در هر جا که پا گذاشته‌اند، عامل بحران و ناامنی بوده‌اند، حساسیت و ملاحظات خودمان را با صراحت بیان کردیم.

* امیدوارم در دور جدید گفت‌وگوهای ایران با طرف‌های مقابل به شرط رفتار واقع بینانه آمریکا و سه کشور اروپایی شاهد رسیدن به نقطه توافق باشیم

امیرعبداللهیان به سفر جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران نیز اشاره کرد و افزود: آقای چاووش اوغلو را در جریان سفر آقای بورل به تهران و توافق برای ادامه مذاکرات برای رفع تحریم‌ها قرار دادم و امیدوارم در دور جدید گفت‌وگوهای ایران با طرف‌های مقابل به شرط رفتار واقع بینانه آمریکا و سه کشور اروپایی شاهد رسیدن به نقطه توافق باشیم. از رایزنی‌ها و مشورت‌های برادرم چاووش اوغلو در این موضوع و سایر موضوعات بهره‌مند شدم.

وی از حسن استقبال و مهمان نوازی چاووش اوغلو تشکر و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، امنیت ترکیه را امنیت جمهوری اسلامی ایران می‌داند و ما جز خیر برای منطقه و برای کشور دوست و برادر ترکیه نمی‌خواهیم.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش