چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۴ - ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۹۲۸
سیاست خارجی

ایران به تعرض آلبانی اعتراض کرد | چگونه قطع رابطه ایران و آلبانی به نفع اسرائیل تمام می‌شود؟

قطع روابط آبانی و ایران,گروهک منافقین
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به نمایندگی دائم آلبانی نزد این سازمان، اقدامات خشونت آمیز دولت این کشور علیه اماکن دیپلماتیک و کنسولی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد.

در نامه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران که رونوشت آن برای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز ارسال شده، آمده است، جمهوری اسلامی ایران تمامی اعمال خشونت آمیز علیه اماکن دیپلماتیک و کنسولی خود در تیرانا در تاریخ ۱۷ شهریورماه سالجاری (۸ سپتامبر ۲۰۲۲) توسط نیروهای پلیس آلبانی و ورود به اماکن دیپلماتیک ایران بدون اجازه مقامات ذیصلاح ایرانی را به شدت محکوم می کند.

در این نامه آمده است: این خشونت‌ها در پی قطع یکجانبه روابط دیپلماتیک دوجانبه توسط دولت آلبانی در تاریخ ۱۶ شهریورماه ۱۴۰۱ (۷ سپتامبر ۲۰۲۲) انجام شد که بر اساس ادعاهای بی‌اساس و با انگیزه‌های سیاسی بود که توسط جمهوری اسلامی ایران قاطعانه رد شد.

نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از دولت آلبانی می‌خواهد که کلیه اصول و قواعد حقوق بین‌الملل حاکم بر روابط دیپلماتیک و کنسولی وفق کنوانسیون‌های وین ۱۹۶۱ ،۱۹۶۳و قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله موارد مربوط به غیر قابل تعرض بودن، مصون بودن و به‌ ویژه حفاظت، امنیت و ایمنی اماکن دیپلماتیک و کنسولی را به‌جد رعایت و اجرا کند.

در این نامه همچنین از دولت آلبانی خواسته شده است تا تمام اقداماتی را که در راستای رسیدگی کامل به نقض مقررات به منظور محاکمه مجرمان انجام می شود، اتخاذ کند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای استفاده از ابزارهای دیگر به منظور حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات در مورد تخلفات انجام شده علیه اماکن دیپلماتیک و کنسولی مان در تیرانا محفوظ می دارد.

چگونه قطع رابطه ایران و آلبانی به نفع اسرائیل تمام می‌شود؟

قطع روابط دیپلماتیک پس از آن صورت گرفت که تیرانا، تهران را به سازماندهی یک حمله سایبری بزرگ متهم کرد.

قطع روابط آبانی و ایران,گروهک منافقین

کافیروفرارو- جورجیو کافیرو؛ مدیر عامل موسسه تحلیلی گلف استیت یک شرکت مشاوره ریسک ژئوپولیتیک مستقر در واشنگتن است. علایق تحقیقاتی او شامل بررسی روند‌های ژئوپولیتیکی و امنیتی در شبه جزیره عربستان و خاورمیانه است. مقالاتی از او در سایت‌ها و نشریاتی، چون "نشنال اینترست" و "المانیتور" به طور منظم منتشر شده اند. او از همکاران انستیتو خاورمیانه است. او اغلب در برنامه‌های شبکه‌های خبری، چون "بی بی سی"، "الجزیره" و "تی آر تی" به عنوان مفسر و تحلیلگر شرکت می‌کند. او در ده‌ها نشست پشت در‌های بسته با مقام‌های عالی رتبه دولتی، سفرا و دیگر دیپلمات‌ها در بحرین، کویت، ایران، عراق، عمان، قطر، ترکیه و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) شرکت داشته است. کافیرو از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ میلادی تحلیلگر در Kroll یک مشاور تحقیقاتی دقیق بود.

به گزارش فرارو به نقل از میدل ایست آی، آلبانی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده و دیپلمات‌های تهران را از تیرانا به دلیل حمله سایبری در تابستان امسال اخراج کرده است. این انشقاق ممکن است مبهم به نظر برسد، اما مهم است. این اولین شکاف دوجانبه دو کشور نبود.

در سال ۲۰۱۸ میلادی آلبانی سفیر ایران را به دلیل مسائل مرتبط با امنیت ملی شش سال پس از آن که "سالی بریشا" نخست وزیر وقت، "محمود احمدی نژاد" رئیس جمهور سابق ایران را با هیتلر مقایسه کرد اخراج نمود. با این وجود، حرکت هفته جاری آلبانی نشان دهنده تشدید آشکار خصومت هاست.

بنا به ادعای "ادی راما" نخست وزیر آلبانی ایران یک حمله سایبری بزرگ را علیه آن کشور در تاریخ ۱۵ جولای "سازماندهی" نمود و مورد "حمایت" قرار داد. راما به "شواهد غیرقابل انکار" اشاره کرد که تهران را با این حمله مرتبط می‌کند که خدمات دولتی آلبانی را مختل کرده و باعث درز اطلاعات دولتی ان کشور شد.

دولت ایران هرگونه دخالت داشتن در این موضوع را رد کرده است. متحدان آلبانی در ناتو ایران را محکوم کرده و با تیرانا اعلام همبستگی کرده اند. "آدرین واتسون" سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت:" ما به درخواست نخست وزیر راما برای پاسخگویی ایران به این حادثه سایبری بی‌سابقه می‌پیوندیم. ایالات متحده ایران را در قبال اقداماتی که امنیت متحد ایالات متحده را تهدید می‌کند و سابقه‌ای نگران کننده برای فضای سایبری ایجاد می‌نماید مسئول خواهیم دانست".

"جیمز کلورلی" وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که کشورش "در افشای اقدامات غیرقابل قبول ایران به آلبانی و دیگر متحدان اش می‌پیوندد".

حمایت از منافقین

روابط تهران و تیرانا به دلیل موافقت آلبانی در سال ۲۰۱۳ میلادی برای میزبانی از مجاهدین خلق (منافقین) یک گروه ضد نظام و تروریست تیره و تار شده است. این اقدام در بحبوحه فشار واشنگتن پس از شروع حمله شبه نظامیان طرفدار ایران به اعضای مجاهدین خلق (منافقین) در عراق صورت گرفت.

در سال ۲۰۱۲ میلادی دولت آمریکا این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی حذف نمود. این گروه از آن زمان آلبانی را به خانه جدید خود تبدیل کرده است و زمینی را در خارج از پایتخت خریداری کرده و پایگاه خود را در ۲۴ کیلومتری تیرانا ایجاد کرده است. رسانه‌های ایرانی از تصمیم دولت آلبانی برای میزبانی نه تنها منافقین بلکه تحمل اقدامات ضد ایران آن گروه از سوی دولت البانی انتقاد کرده بودند.

رهبران منافقین از اردوگاه خود در نزدیکی تیرانا جایی که پس از دریافت رشوه توسط دولت اوباما و خارج شدن از فهرست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه امریکا از عراق نقل مکان کردند کارزار‌های سایبری شان را علیه ایران و کسانی که تصور می‌شود به اندازه کافی با حکومت ایران دشمنی ندارند سازماندهی می‌کنند.

"باربارا اسلاوین" کارشناس مسائل ایران در شورای آتلانتیک به "میدل ایست آی" می‌گوید آن سازمان هم چنین کنفرانس‌هایی را با حضور سیاستمداران راستگرای غربی برگزار می‌کند و در ازای آن مبالغ چشمگیری را به آنان می‌دهد تا از لزوم تغییر رژیم در ایران سخن بگویند.

دولت ایران نیز درصدد ضربه زدن به مجاهدین خلق (منافقین) در آلبانی بوده است. ایران آن سازمان را نماینده ایالات متحده می‌داند که هدف آن سرنگونی خشونت آمیز جمهوری اسلامی با حمایت طیف متنوعی از قانونگذاران و مقام‌های عالی رتبه دولتی در واشنگتن است.

سرنوشت توافق هسته‌ای

حمله سایبری ماه جولای تنها چند روز پیش از برگزار کنفرانس وابسته به مجاهدین خلق (منافقین) با عنوان "اجلاس جهانی ایران آزاد" در شهر مانز در غرب آلبانی رخ داد. این رویداد پیش‌تر به دلیل آن چه تهدید "تروریستی" خوانده شد به تعویق افتاده بود.

"سینا عضدی" مدرس دانشکده روابط بین الملل الیوت دانشگاه جورج واشنگتن به "میدل ایست ای" می‌گوید:" ایران به تلاش برای حمله به تجمعات مجاهدین خلق در داخل آلبانی متهم شده و این موضوع تاثیری منفی بر روابط بین تیرانا و تهران داشته است. من معتقد نیستم که تیرانا بر اساس دستورات واشنگتن عمل می‌کرد، اما شاید آنان نقشه دیگری در سر دارند".

به طور کلی، سیاست‌های آلبانی بیش‌تر به دلیل تمایل آن کشور برای تضمین یک اتحاد آهنین با واشنگتن بوده تا هر گونه تمایلی برای آسیب رساندن به ایران. "ووک ووکسانوویچ" پژوهشگر ارشد مرکز سیاست امنیتی بلگراد به "میدل ایست آی" می‌گوید:" آلبانی به طور مکرر از ایران برای معامله با ایالات متحده استفاده می‌کند و در عرصه سیاست خارجی آلبانی با امریکا و اسرائیل در یک اتحاد است". ووکسانوویچ افزود:"با این وجود، با میزبانی از مجاهدین خلق، آلبانی به طور غیرمستقیم در بازی‌های قدرت خاورمیانه درگیر شد".

اسرائیل مایل است بر روی اقدامات آلبانی برای تحکیم فشار بین‌المللی علیه تهران در بحبوحه ترس از احیای توافق هسته‌ای ایران سرمایه گذاری کند. "آوی پازنر" سفیر سابق اسرائیل در فرانسه و ایتالیا تیرانا را به دلیل داشتن "شجاعت قطع روابط خود با ایران" ستوده و از سایر کشور‌ها خواسته است که آلبانی را به عنوان "نمونه" ببینند والگوی خود قرار دهند.

در حالی که بسیار بعید است که اقدام آلبانی علیه ایران آمریکا را به تغییر مسیر در مورد توافق هسته‌ای سوق دهد جمهوری خواهان مطمئنا از این رویداد برای جلب حمایت از استدلال‌های خود علیه دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران استفاده خواهند کرد.

در این روند آلبانیایی‌ها در واشنگتن امتیاز کسب خواهند کرد و فشار خود را برای کمک‌های قوی‌تر ایالات متحده به ویژه در حوزه امنیت سایبری تقویت خواهند نمود.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش