چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۲۴ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۲۶۱
سیاست خارجی

اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل

آمریکا:ایران به اعتراضات با سرکوب پاسخ داده / استرالیا: اجرای خشن قانون حجاب و اعدام نشان دهنده بی توجهی به حقوق بشر در ایران است

قطعنامه پایان عضویت ایران در کمیسیون مقام زن,اخراج ایران از کمیسیون مقام زن
قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید. بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن رای منفی دادند.

به گزارش ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست  لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل مدعی شد: این قطعنامه خواسته جامعه مدنی در ایران را منعکس می کند.

وی در تداوم اتهامات آمریکا مدعی شد که مهسا امینی بخاطر زن بودن کشته شد اما این امر غیر عادی در ایران نیست. دولت ایران می پنداشت مهسا امینی تنها یک مورد دیگر در سابقه طولانی خشونت آن در مقابل زنان است.

گرینفلید با تکرار اظهارات ضد ایرانی خود افزود: دولت ایران به اعتراضات با سرکوب پاسخ داده است و خبرنگارانی را که اقدام به انتشار اخبار کرده اند زندانی کرده است.

نماینده آمریکا مدعی شد: نیروهای امنیتی ایران هزاران نفر را بازداشت و شکنجه کرده و صدها نفر از معترضان را کشته است و اکنون تعداد زیادی از معترضان با حکم اعدام مواجه هستند.

وی ادعا کرد که مردم ایران خواستار لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن هستند و وظیفه این کمیسیون ترویج حقوق برابر و توانمند سازی زنان است. اگر اعضای این کمیسیون آن را تضعیف کنند، کمیسیون مقام زن نمی تواند به وظیفه خود عمل کند.

نماینده آمریکا مدعی شد: دلیل اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل بسیار روشن است. عضویت ایران لکه زشتی بر اعتبار این کمیسیون است و بر اعتبار آن صدمه می زند. امروز فرصت داریم انتخاب درستی انجام دهیم. بیایید رای دهیم و عضویت ایران را لغو کنیم.

اعتراض گروه دوستان منشور ملل متحد به اقدام ضد ایرانی آمریکا 

گروه دوستان منشور ملل متحد شامل ۱۹ کشور از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین روز چهارشنبه به وقت محلی در سخنانی در نشست بررسی قطعنامه سیاسی آمریکا برای خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن، نسبت به نقض منشور ملل متحد و آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) که کمیسیون مقام زن زیرمجموعه آن است، اعتراض کردند.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد در نشست بررسی پیش نویس قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴ با عنوان «خاتمه عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن ۲۰۲۶-۲۰۲۲» در شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) در نیویورک، اعلام کرد: این اقدام که عملا منجر به محروم کردن یک دولت عضو از اعمال حقوق اولیه خود برای مشارکت در یک ارگان منتخب ملل متحد است را رویه ای خطرناک می‌داند.

این گروه تصریح کرد: درحالی که سازمان ملل متحد بر فراگیری و شمولیت مشارکت همه کشورهای عضو از همه نقاط جغرافیایی تاکید دارد، محروم کردن یک عضو (جمهوری اسلامی ایران) را که با رای اکوسوک و پس از تایید اولیه گروه جغرافیایی آسیا- اقیانوسیه انتخاب شده است، غیرقانونی می داند.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد، اتهامات صورت گرفته علیه ایران برای توجیه خاتمه عضویت کشورمان در این کمیسیون را رد و اعلام کرد که اساسا معیارهای عضویت در این کمیسیون کاملا فنی و تخصصی بوده و مبتنی بر تجربه، تخصص و دانش هر کشور عضو است و بنابراین نسبت به سیاسی کردن نهادهای تخصصی و فنی سازمان ملل از طریق انحراف آن به برنامه های سیاسی مد نظر برخی از کشورها هشدار می دهد.

نماینده ونزوئلا گفت که گروه دوستان از کشورهای عضو اکوسوک می‌خواهد که از ایجاد سابقه جدیدی در کار شورا که به طور واضح عملکرد حرفه‌ای و فنی آن را به سمت برنامه‌های سیاسی منحرف می‌کند و مانع از بهره مندی کامل یک عضو منتخب از حق عضویت خود در یکی از کمیسیون های کارکردی می‌شود، خودداری کنند.

نماینده استرالیا در سخنانی در همراهی با آمریکا مدعی شد: نمی توانیم اجازه دهیم زنان شجاع ایران بیهوده جان خود را از دست دهند.  نقض حقوق بشر مردم ایران و سرکوب زنان و دختران این کشور هیچ پایانی ندارد. 

وی مدعی شد اقدامات ایران نشان می دهد که دولت این کشور آماده استفاده از تمام ابزار سرکوب علیه مردم خود است و ادامه  عضویت ایران به عنوان کشوری که زنان و دختران خود را سرکوب می کند، در کمیسیون مقام زن، غیر قابل قبول است و استرالیا از لغو عضویت ایران حمایت می کند.

نمایندگان، پاناما، گواتمالا و مقدونیه شمالی پس از نماینده استرالیا در حمایت از لغو ایران از کمیسیون مقام زن، ادعاهای آمریکا و غرب را تکرار کردند.

نمایندگان گواتمالا و مقدونیه شمالی با اشاره به شعار"زن، زندگی، آزادی"،جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از موانع رفع تبعیض علیه زنان معرفی کردند.

سفیر مقدونیه شمالی در سازمان ملل با نقل قولی از هانا آرنت، فیلسوف آلمانی گفت که آزادی زنان، آزادی جامعه است.

نماینده گواتمالا در این نشست مدعی شد جمهوری اسلامی ایران در این زمان استحقاق عضویت در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را ندارد.

نماینده گواتمالا در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اکوسوک)  مدعی شد: نابرابری و تبعیض جنسیتی علیه زنان و دختران در چارچوب حقوقی و قانونی ایران ادامه دارد.

نماینده پاناما نیز مدعی شد اعضای جامعه بین‌الملل باید به پیش‌نویس قطعنامه لغو ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت بدهند.

نماینده لیبریا نیز مدعی شد واقعیت دردناک برای زنان در ایران فراتر از بحث حجاب است، آن‌ها دهه‌ها تبعیض سیستماتیک را تحمل کرده‌اند و  چشم‌اندازی برای تغییر پیش رو ندارند.

نماینده کانادا نیز در این نشست در تداوم ادعاهایش، ایران را متهم به تبعیض علیه زنان در سیاستگذاری و اجرا کرد و مدعی شد: اجرای خشن قانون حجاب و عفاف و توسل به مجازات اعدام نشان دهنده بی توجهی به حقوق بشر و همچنین سرکوب عمدی زنان و دختران است.

نماینده کانادا مدعی شد تداوم عضویت ایران در کمیسیون مقام زن به معنی بی اعتبار کردن این کمیسیون است.

نماینده کانادا  با انتقاد از دیدگاههای کشورها مبنی بر اینکه ایران مطابق قوانین انتخاب شده است، خطاب به آنان مدعی شد: آیا هیچ کاری نیست که یک دولت علیه مردم خود انجام دهد و موجب  لغو عضویت آن در کمیسیون مقام زن شود؟

در حال تکمیل....

قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تصویب شد

به گزارش «انتخاب»؛ قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.

بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن رای منفی دادند.

در مقابل کشورهای آرژانتین، اتریش، بلژیک، بنین، بلغارستان، کانادا، شیلی، کلمبیا، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، فتلاند، فرانسه، یونان، گواتمالا، اسرائیل، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیبریا، لیبی، مونته‌نگرو، نیوزیلند، پاناما، پرو، پرتغال، کره جنوبی، بریتانیا و آمریکا به این قطعنامه رای مثبت دادند. 

کشورهای بنگلادش، کنگو، ساحل عاج، گابن، هند، اندونزی، مکزیک، موریتانی، تایلند، جزایر سلیمان، تونس و تانزانیا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای ممتنع دادند. 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش