به گزارش فارس، آمریکا در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خواست غنیسازی ۶۰ درصدی را متوقف کند.
بیانیه دولت آمریکا را «لاورا هالگیت» نماینده این کشور در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین قرائت کرد.
نماینده آمریکا گفت: «ایران کماکان به توسعه برنامه هستهای خود فراتر از محدودیتهای برجام ادامه میدهد.»
هالگیت با بیان اینکه ادامه تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در ایران «هیچ هدف صلحآمیز باورپذیر» ندارد گفت: «ایران باید این فعالیت به شدت نگرانکننده که مغایر با رفتار همه کشورهای سراسر جهان است را کنار بگذارد.»
نماینده آمریکا در بخش دیگری از سخنانش تلاش کرد ایران را مقصر متوقف ماندن مذاکرات رفع تحریمهای وین جلوه دهد.
او گفت: «سپتامبر گذشته ایران با طرح مطالباتی که میدانست غیرممکن و غیرواقعبینانهاند امیدهای بازگشت سریع به اجرای کامل برجام را بر باد داد.»
آمریکا: انتظار داریم ایران به تعهدات خود در بیانیه با آژانس عمل کند
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اکه در پایان ماه جاری میلادی از سمت خود استعفا می دهد، روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که ما از نزدیک با همتایان اروپایی خود از جمله انگلیس فرانسه و آلمان در خصوص برنامه هسته ای ایران همکاری می کنیم.
وی تصریح کرد که ما همچنین از تلاش های آژانس بین المللی اتمی برای حل تمام مسایل پادمانی و اعمال تدابیر راستیآزمایی و نظارتی موثر در تاسیسات هستهای ایران حمایت می کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از تهران می خواهیم که کاملا به تعهدات قانونی خود تحت پادمان های آژانس عمل کند.معتقدیم بیانیه مشترک آژانس و ایران اهمیت داشت. آنچه بیشتر اهمیت دارد عمل به این بیانیه است.
وی با بیان اینکه به تلاش های آژانس بین المللی انرژی اتمی اعتماد کامل داریم، گفت: ما ایران را بر اساس اعمال آن قضاوت میکنیم، و نه کمتر از آن و همانطور که آژانس بین المللی انرژی اتمی انتظار دارد، ما نیز انتظار داریم ایران به تعهدات خود در بیانیه مشترک عمل کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر با تکرار ادعاها درباره برنامه هسته ای ایران ان را تهدیدی برای منافع آمریکا، منطقه و جهان خواند و در عین حال گفت: ما همچنان معتقدیم که تنها از طریق دیپلماسی می توانیم به چالش های نشات گرفته از برنامه هسته ای ایران رسیدگی کنیم.
وی از دیپلماسی به عنوان نخستین گزینه یاد کرد اما ادعا کرد که آخرین گزینه نخواهد بود. ند پرایس در ادامه ادعاهایش افزود: تمرکز ما همچنان بر دیپلماسی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران است اما هیچ گزینه ای را از روی میز حذف نکرده ایم.
پرایس درباره پهلو گرفتن ناوهای ایران در برزیل نیز گفت: برزیل یک شریک دموکراتیک برای آمریکا است و هیچ یک از شرکای دموکراتیک ما علاقه ای به پهلو گرفتن کشتی های ایرانی در این بخش از جهان ندارند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: ما می خواهیم که برای ارسال پیام درست با شرکای برزیلی خود همکاری کنیم مبنی بر اینکه ایران و سایر کشورهایی که منافع جمعی ما را تهدید می کنند، در این منطقه جایی ندارند. معتقدیم با توجه به پیامی که کشتی های جنگی ارسال می کنند، جایی در این منطقه ندارند.
پرایس با بیان اینکه برزیل از تحریم های آمریکا علیه ایران آگاه است، گفت با برزیل برای انجام موثرین اقدام به منظور مقابله با تهدید و چالشی که ایران ایجاد می کند، همکاری می کنیم.
- 16
- 3