به گزارش رصد، دادگاه عالی انتاریو، حکم کرد که ایران به خانواده ۸ نفری که در سرنگونی پرواز پیاس۷۵۲ خطوط هوایی بینالمللی اوکراین جان خود را از دست دادند بیش از ۱۴۲ میلیون دلار غرامت بدهد.
به نوشته شبکه سیبیاس کانادا، دیوید استینسون، قاضی پرونده ادعا کرده شاکیان به او ثابت کردهاند که سرنگون کردن پرواز پیاس۷۵۲ توسط متهمان پرونده، یک «اقدام تروریستی» محسوب میشود.
قاضی در تأیید درخواست شاکیان در حکم خود نوشت: «حکم پرداخت خسارت تنبیهی علیه متهمان با هدف مجازات، محکوم کردن و بازدارندگی است».
برای هر یک از این خانوادهها، بیش از ۱۶ میلیون دلار خسارت تنبیهی و یک میلیون دلار برای درد و رنج وارد شده به آنها پس از این حادثه تعیین شده است.
برای برخی از افراد که خواهر و برادر، همسر، دختر ۲۲ ساله و خواهرزادههای خود را از دست داده بودند نیز به دلیل از دست دادن راهنما، مراقبت و همراه زندگیشان، بین ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار دلار غرامت تعیین شده است.
این پرونده، دومین دادرسی است که در دادگاه عالی انتاریو در ارتباط با سرنگونی هواپیمای اوکراینی در هشتم ژانویه سال ۲۰۲۰ مطرح میشود.
دادگاه عالی اونتاریو سال گذشته نیز برای خانواده شش تن دیگر که در سرنگونی هواپیما جان باختند، ۱۰۷ میلیون دلار غرامت تعیین کرد. مجموع مبلغی که در احکام خسارت به خانوادههای ۱۴ قربانی تعلق گرفته، نزدیک به ۲۵۰ میلیون دلار است.
ایران این دو دادگاه را به رسمیت نشناخته و قاضی کانادایی غیابی حکم صادر کرده است.
ایران دارایی و اموالی در کانادا ندارد
جوآنا هرینگتون، استاد حقوق در دانشگاه آلبرتا، به «سیبیاس کانادا» گفت که چالش کنونی، دریافت پول از ایران است چرا که بعید است ایران در کانادا دارایی داشته باشد.
او افزود: «با توجه به اینکه ایران از کانادا به دیوان بینالمللی دادگستری شکایت کرده و ادعا میکند که کانادا تعهدات حقوقی بینالمللی را در مورد احترام به مصونیت یک کشور خارجی در دادگاههای داخلی کشور دیگر نقض کرده است، بعید به نظر میرسد که ایران در کانادا، دارایی برای اجرای این حکم داشته باشد.»
دولت کانادا به صورت جداگانه از طریق دیوان بین المللی دادگستری به دنبال دریافت غرامت برای اعضای خانوادههای قربانیان است و با دیگر کشورهایی که شهروندان خود را در سرنگونی هواپیما از دست دادند، پرونده شکایتی را به دادگاه لاهه بردهاند.
در این پرونده از جمهوری اسلامی خواسته شده است که در مورد سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی تحقیق کند، متخلفان را تحت پیگرد قرار داده یا به آنها تحویل دهد و به خانوادهها غرامت بپردازد.
فروش اموال دیپلماتیک سابق ایران
مارک آرنولد که وکالت خانوادههای قربانیات در هر دو پرونده را بر عهده داشت، در بیانیهای مطبوعاتی گفت که شماری از خانوادهها اکنون درگیر یک شکایت قضایی دیگر هستند که به دنبال توقیف و فروش تمامی اموال دیپلماتیک سابق ایران در کانادا است.
آرنولد میگوید: او و تیمش به دنبال توقیف داراییهای ایران در داخل و خارج از کانادا است؛ از جمله اینکه ایران نفتکشهایی در کشورهای دیگر دارد که میتوانند به منظور پرداخت بدهی خانوادهها مصادره شوند.
او تأکید کرد که این ادعا به رغم قطع تمامی روابط دیپلماتیک کانادا با ایران، با مخالفت شدید دولت کانادا مواجه شده است.
کانادا همچنان اصرار دارد که داراییهای دیپلماتیک سابق ایران به رغم قطع روابط دیپلماتیک و اخراج دیپلماتهای ایرانی از کانادا همچنان دیپلماتیک باقی بمانند.
- 11
- 5