دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۷۸۱
سیاست خارجی

پول‌های آزاد شده ایران از کره جنوبی، کجا هزینه می‌شود؟

پول بلوکه ایران,پول‌های آزاد شده ایران از کره جنوبی
مرتضی افقه گفت: اگر پول‌های آزادشده با هدف اشتغالزایی صرف طرح‌های عمرانی شود می‌تواند در اقتصاد تحرک ایجاد کند. زیرا اشتغال به این معنی است که برای عده‌ای درآمد جدیدی ایجاد می‌شود و این درآمد جدید موجب تحریک تقاضا می‌شود.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: «منابع آزاد شده ایران از کره جنوبی، کجا هزینه می‌شود؟» پرسش مطرح این روزهای مردم است که دولتمردان پاسخ‌های متناقضی به آن می‌دهند و کارشناسان به طرح «باید»هایی در نحوه هزینه‌کرد آن می‌پردازند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره چگونگی هزینه‌کرد دارایی‌های آزاد شده ایران در کره جنوبی گفت: طبق اطلاع ما بخشی از منابع آزاد شده توسط دولت قبل خرج شده است. یعنی دولت با بانک مرکزی توافق کرده از محل منابع بانک مرکزی ارز تحویل داده و مطالبات دولت به بانک مرکزی باطل شود. پس اینطور نیست که منابع جدیدی به اقتصاد ما وارد شود.

محمدرضا پورابراهیمی اظهار کرد:  امکان دارد بخشی از این منابع جدید باشد که متناسب با آن بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد ولی در نهایت طبق اطلاعات ما بخشی از این منابع ارزی به شکل حساب فیمابین دولت و بانک مرکزی عمل کرده و ظرفیت سازی جدیدی است که دولت بتواند تعهدات خود را تسویه کرده که نتیجه آن بهبود رابطه دولت و بانک مرکزی است. این در حالی است که پورابراهیمی در گفتگو با اقتصاد آنلاین گفته بود: بر منابع ارزی بدست آمده از کاهش تحریم‌های فروش نفت حساب کردیم. آزادسازی پول‌های بلوکه شده و موضوع کاهش تحریم‌ها در فروش نفت و دسترسی به منابع فروش و تجارت جاری بجز منابعی که از قبل بلوکه شده بود، ظرفیت‌هایی را ایجاد کرده تا ما بر منابع ارزی بیشتر حساب باز کنیم.

اولویت در هزینه‌کرد پول‌های آزادشده رفع  رکود  است یا تورم؟

عضو هیأت علمی دانشگاه چمران اهواز تصریح کرد: اگر این پول‌ها صرف طرح‌های عمرانی با هدف اشتغالزایی و رفع رکود شود می‌تواند در اقتصاد تحرک ایجاد کند.

مرتضی افقه بیان کرد: هدف اصلی سیاستگذار باید رفاه جامعه باشد نه الزاما کاهش تورم. هم تورم و هم رکود هردو مشکل‌زا هستند و هردو موجب کاهش رفاه می‌شوند. اگر سیاست‌های کنترل تورم منجر به رکود شود این سیاست قابل‌دفاع نیست. هرچند بین اولویت کاهش تورم یا کنترل رکود اختلاف‌نظرهایی وجود دارد؛ اما با توجه به شرایط اقتصادی ایران اگر کاهش تورم به قیمت افزایش رکود و بیکاری و کاهش تولیدات باشد مطلوب نیست.

این کارشناس اقتصادی در ادامه، سیاست دولت را مبنی بر پرداخت پول‌های آزاد شده از کره جنوبی بابت بدهی‌ها به بانک مرکزی، چنین ارزیابی کرد: اگر این سیاست اجرا شود مقداری از سرعت تورم می‌کاهد، اما از طرفی هنوز بخش قابل‌توجهی کمبود در کشور وجود دارد که این پول‌ها باید صرف آن شود. اگر سیاست پرداخت بدهی اجرا نشود ممکن است مقداری تورم ادامه پیدا کند و اگر این پول در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد یک عملیات انقباضی است که تورم را کاهش می‌دهد.

افقه در خصوص اولویت صرف این پول‌ها افزود: در ایران به دلیل سیاست‌هایی که منجر به فقر شده است باید به کالاهای اساسی توجه کرد. از طرفی بهتر است این پول‌ها صرف زیرساخت‌هایی شود که موجب اشتغال می‌شود. آن بخش‌هایی که دچار رکود هستند با این افزایش اشتغال می‌توانند تحریک شوند. بنابراین بهتر است بخشی از این پول صرف تامین نیازهای طبقات فقیر شود و بخشی هم صرف سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های طرح‌های عمرانی زیرا طرح‌های عمرانی اشتغال‌زا هستند و اکنون یکی از معضلات اقتصادی و اجتماعی ما بیکاری است.  او سه ضلع اصلی بیکاری در ایران را بیکاری جوانان، فارغ‌التحصیلان و زنان دانست.

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: اگر این پول‌ها صرف طرح‌های عمرانی و با هدف اشتغالزایی شود می‌تواند در اقتصاد تحرک ایجاد کند. زیرا اشتغال به این معنی است. برای عده‌ای درآمد جدیدی ایجاد می‌شود و این درآمد جدید موجب تحریک تقاضا می‌شود. عمده‌ی تقاضای افرادی که درآمد جدید دارند کالاهای تولید داخلی است که موجب تحرک در تولید نیز می‌شود.

غلبه تحریم‌ها بر اقتدار دولت

موضوع آزادسازی پول‌های ایران از کره جنوبی، عدم اقتدار دولت را در سیاست خارجی و تعیین تکلیف منابع کشور، عیان‌تر کرد. ابتدا گفته شد که این پول‌ها باید اول به قطر منتقل شوند و سپس به ایران؛ و صرفا با اجازه دولت ایالات متحده آمریکا اجازه برداشت وجود دارد. حتی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تهدید کرد اگر لازم باشد می‌تواند دوباره پول آزاد شده ایران را مسدود کند که این سخنان واکنش معاون حقوقی رئیس‌جمهور ایران را در پی داشت.

با این حال مقامات ایران در پی اثبات اقتدار خود هستند. ابراهیم رئیسی ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ در گفتگو با شبکه خبری آمریکایی ان‌بی‌سی نیوز تاکید کرد: دولت تصمیم خواهد گرفت که چگونه ۶ میلیارد دلار از وجوه مسدود شده را که قرار است در توافق تبادل زندانی با آمریکا آزاد شود هزینه کند و این پول هرجا که ایران نیاز داشته باشد هزینه خواهد شد. به همین صورت وزیر امور خارجه، حسین امیرعبداللهیان، با بیان اینکه بی‌اثر کردن تحریم‌ها یکی از سیاست‌های اصلی وزارت امور خارجه است تصریح کرد: از سال گذشته ۳۹۰ میلیون پوند مطالبات بیش از چهل ساله کشور از دولت انگلیس را دریافت کردیم و تا هفته‌های آینده نیز ۶ میلیارد یورو از دارایی‌های کشور نزد کره از فضای رسمی مبادلات بین‌المللی وارد دو بانک مورد درخواست در منطقه می‌شود. همچنین خبرها حاکی از آنست که سامانه سوئیفت برای انتقال شش میلیارد دلار ارزهای بلوکه شده ایران در کره باز شد.

پول‌های آزادشده از کره جنوبی متعلق به مردم و از منابع مردم است و باید برای مردم هزینه شود. اگر اقتصاد ایران دچار چالش‌های مهمی چون تورم،  بدهی‌های سنگین دولت، کسری بودجه و عدم امکان آزادانه فروش نفت به دلیل تحریم‌ها نبود، این پول می‌توانست صرف رفاه مردم و خدمت به تولید و اشتغال شود. اما دریغ...

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
جناب حسن نصرالله و بشار اسد میان سهم سهم شونو ببرن یا براشون ارسال بشه
قراره بيان تهران با سامسونت ها سهم شون رو تحويل بگيرن
پولهای آزاد شده به جیب دردهایی میرود که ۴۰سال دزدی کردن
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش