دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۵ - ۰۲ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۱۱۵
سیاست خارجی

آمریکا: پول ایران در قطر تحت محدودیت های قانونی بیشتر قرار گرفت

برت مک گورک,هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا
هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا گفت: پول ایران در قطر تحت محدودیت های قانونی بیشتر قرار گرفت.

به گزارش دیده بان ایران به نقل از  واشنگتن پست، برت مک گورک یک مقام امریکایی روایت جدیدی از  توافق میان ایران و آمریکا بیان کرد. برت مک گورک، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی برای خاورمیانه و شمال آفریقا گفت که پول ایران در قطر تحت محدودیت های قانونی بیشتری نسبت به کره جنوبی قرار دارد.

او اظهار داشت که عدم استفاده ایران از پول موجود در کره جنوبی به سئول مربوط بود چرا که  ایران از حساب مشابه در هند، چین و ترکیه استفاده کرده بود.

مک گورک در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده برای آزادی زندانیان دو تابعیتی به جمهوری اسلامی ایران باج می دهد؟ گفت: اطلاعات نادرست زیادی در این باره وجود دارد. اینها وجوهی است که کره جنوبی در دولت های گذشته برای خرید نفت ایران به حساب های ایران واریز کرده است. بر اساس مقررات تحریمی ایالات متحده، این وجه به طور قانونی برای اشکال خاصی از تجارت دوجانبه و بشردوستانه در دسترس بوده است. این وجوه به اصطلاح «منجمد شده» نیستند. به عنوان نمونه، ایران از حساب‌های مشابه - در چین، ترکیه، هند در دولت گذشته خرج زیادی کرده است. اینکه چرا این پول در کره جنوبی مانند کشورهایی که گفتم استفاده نشد به دلایل خاص در کره جنوبی مربوط است.

کاری که ما به عنوان بخشی از این معامله با انجام آن موافقت کرده ایم، انتقال وجه از کره جنوبی به بانکی در قطر و تحت شرایطی است که اطمینان ایجاد می کند. این وجه فقط برای یک دسته محدود از تجارت بشردوستانه مانند غذا، دارو و محصولات کشاورزی هزینه می شود. این وجه در حال حاضر نسبت به زمانی که در کره جنوبی بود، در معرض محدودیت های قانونی بیشتری قرار دارند.در هر یک معامله، وجوه برای پرداخت به فروشندگان برای کالاهای بشردوستانه استفاده خواهد شد و  هیچ سرمایه ای وارد ایران نمی شود. این جزئیات مهم است. ما زمان گذاشتیم تا جزئیات را به درستی نوشته و اجرایی کنیم.

این مقام آمریکایی در ادامه این گفت و گو در پاسخ به این پرسش که آیا توافق هایی از این جنس دست ایران را در منطقه بازتر می کند؟ ادعا کرد که دولت جو بایدن دست ایران را در منطقه محدود کرده و گفت: زمانی که دولت ما کار را در کاخ سفید آغاز کرد تقریباً هر هفته آمریکایی ها در عراق و سوریه با ایران یا نیروهای طرفدار ایران درگیری داشتند.  شاید به خاطر داشته باشید که سه ماه قبل از انتخابات، وزیر امور خارجه سابق تهدید کرد که سفارت ما در بغداد را تعطیل خواهد کرد. اندکی پس از آن، سفارت ما بزرگترین حمله راکتی خود در نزدیک به یک دهه گذشته را متحمل شد. 

این ادعا که رفتارهای ایران قبل از روی کار آمدن جو بایدن در منطقه تغییر کرده بود، از پایه بی اساس است. بایدن خیلی زود دستور حملات هوایی علیه گروه هایی که به نیروهای ما حمله می کنند را صادر کرد. در ماه مارس گذشته، پس از یک دوره طولانی بدون حمله، شاهد کشته شدن اولین آمریکایی در حمله «نیروهای تحت حمایت ایران» در سوریه بودیم. رئیس جمهور بلافاصله دستور حمله به تأسیساتی را که «توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه» مورد استفاده قرار می گیرد، صادر کرد.  از آن زمان هیچ حمله ای صورت نگرفته است.

مک گورک در ادامه با اشاره به توسعه دامنه تحریم های ایران در دوره جو بایدن گفت: ما تنها در سال گذشته حدود ۳۰ دور تحریم‌های جدید صادر کرده و حضور نظامی خود را در خلیج فارس افزایش داده‌ایم. ما ائتلاف‌های بین‌المللی برای منزوی کردن ایران در مجامع بین‌المللی ایجاد و تهران را از کمیسیون سازمان ملل متحد برای وضعیت زنان حذف کرده‌ایم.

این مقام دولت جو بایدن در پاسخ به این سوال که آیا توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا بخشی از یک توافق بزرگ تر است؟ گفت : این توافق به دیپلماسی هسته ای مرتبط نبود. این موضوع به طور جداگانه در دوحه مورد مذاکره قرار گرفت. در عین حال، ما به ایرانی‌ها گفته‌ایم که اگر شهروندان آمریکایی به اشتباه بازداشت شوند، دیپلماسی نمی‌تواند پیشرفت معناداری داشته باشد. به طور مشابه، اگر ایران در حال تشدید درگیری‌ها در منطقه باشد، یا هواپیماهای «بدون سرنشین را برای جنگ با مردم اوکراین به روسیه بدهد،» این امر دورنمای دیپلماسی معنادار را سخت می‌کند.

مک گورک با اشاره به اینکه مذاکرات برای احیای برجام متوقف شده، افزود: در حالی که ما درهای دیپلماسی را به‌کلی نمی‌بندیم، اما برای هر گونه احتمال احتمالی در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران نیز آماده هستیم. این توافق رابطه ما با ایران را تغییر نمی دهد. تا جایی که امکان داشته باشد آنها را پاسخگو خواهیم کرد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
خیالم راحت شد نکنه ریالی به این جماعت پول بدن
احسنتم خدارا شکر یک ریال هم به اینها پول ندید نفس شما دست آمریکاست بمیرید از این همه حقارت
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش