جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۱۶ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۱۷۴۵
سیاست خارجی

سخنگوی وزارت خارجه: ادعای دخالت نظامی ایران در غزه بی‌اساس است

ناصر کنعانی,سخنگوی وزارت خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: شرایط دردناکی را در باریکه غزه شاهد هستیم. امروز زمین غزه آغشته به خون کودکان، زنان و غیرنظامیان فلسطینی است که توسط صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در نشست خبری این هفته خود ادامه داد: امروز چهره دروغین مدعیان حقوق بشر را می‌بینیم که در برابر جنایت‌های جنگی صهیونیست‌ها سکوت کرده‌اند.

وی گفت: کسانی که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند و همواره از این موضوع در راستای منافع خود استفاده سیاسی کرده اند، امروز  چشمان خود را در برابر جنایت‌های صهیونیست‌ها بسته‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه در حالی که عکسی از کودکان شهید غزه در دست داشت، گفت: آیا از نگاه این مدعیان، حقوق بشر شامل حقوق کودکان فلسطینی می‌شود؟

وی ادامه داد : آیا مدعیان در برابر جنایت‌های رژیم صهیونسیتی اقدام به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب می‌کنند؟ گرچه حقیقت کاملا مشخص است.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: در پرتو پیگیری انجام شده قرار است اجلاس کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی روز چهارشنبه در سطح وزیران امور خارجه برگزار شود و تا آن جا که من اطلاع دارم تعداد قابل توجهی از وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی برای شرکت در این نشست اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی همچنین گفت: در جریان برگزاری این اجلاس قرار است که بیانیه و سندی نیز توسط وزیران امور خارجه شرکت کننده منتشر شود.

کنعانی با تاکید بر این که ضرورت اول پایان بخشیدن به جنایت‌های جنگی صهیونیست‌ها علیه مردم غزه است، گفت: مستند سازی این جنایت‌ها ضرورتی انکارناپذیر است و سازمان‌های بین‌المللی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی با تاکید براین که  مقاومت حق مردم فلسطین است، تصریح کرد: تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند و همه احتمالات وارد است.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: تداوم این روند می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند و صلح و امنیت بین‌المللی را با مخاطره روبرو کند و در این راستا ضروری است که سازمان‌های بین المللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیت اقدام کنند و مانع ادامه جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه مردم غزه شوند.

کنعانی همچنین  در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در این نشست با تاکید بر این که مردم فلسطین از گروه‌های مقاومت فلسطینی حمایت می‌کنند، تصریح کرد: رژیم صهیونسیتی در میدان نبرد شکست خورده است  و برای جبران این شکست، توان خود را برای مقابله با ملت فلسطین و شهروندان فلسطینی به کار گرفته است.

وی  با اشاره به محاصره غذایی و دارویی غزه گفت: استفاده از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم غزه توسط صهیونیست‌ها مکرراً گزارش شده است.

کنعانی تاکید کرد: ملت فلسطین حق دفاع از حقوق را دارد  و جهان اسلام چشمان خود در برابر جنایت‌های صهیونیستی نبسته و نخواهد بست . جریان مقاومت چشمان خود در برابر این جنایت‌ها نخواهد بست.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جریان مقاومت فلسطین به ما اعلام کرده است که از بعد انسانی این آمادگی را دارند که برای آزادی اسرا و زندانیان غیرنظامی که در اختیار دارند اقدامات لازم را انجام دهند و البته انجام این موضوع نیازمند  فراهم شدن مقدماتی است که در سایه تداوم جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه مردم غزه فراهم شدن این مقدمات امکان‌پذیر نیست.

کنعانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که اگر اسراییل به غزه حمله کند آیا ممکن است شاهد دخالت مستقیم ایران در این قضیه باشیم؟ گفت: مقاومت در حوزه دفاع از خود توانمند است و به همین دلیل است که رژیم صهیونسیتی از مقابله مستقیم با گروه‌های مقاومت در صحنه نبرد اجتناب کرده است و درگیری‌ها را به عرصه غیرنظامیان کشانده است.

وی همچنین در مورد کوچ اجباری مردم غزه که توسط صهیونیست‌ها پیگیری می‌شود، گفت: صهیونیست‌ها به دنبال این هستند که ابن موضوع را در عرصه عمل اجرایی کنند و بین مقاومت و شهروندان فلسطینی تفکیک ایجاد کنند در حالی که کل فلسطینی‌ها  در برابر صهیونیست‌ها ایستاده‌اند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما در صحنه فلسطین دوگانگی نمی‌بینیم و کسانی که باید این سرزمین را تخلیه کنند کسانی هستند که با اشغالگری وارد این سرزمین شده‌اند.

وی تاکید کرد: ملت فلسطین سرزمین خود را تخلیه نمی‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه صحبت‌های خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزیر خارجه آمریکا به تازگی در سنای این کشور اعلام کرده که احتمالا آذربایجانی‌ها بخواهند حمله نظامی به ارمنستان داشته باشند، گفت: باید به این سوال آذربایجانی‌ها پاسخ دهند که آمریکایی‌ها این حرف را به نقل از آنها مطرح کرده‌اند.

وی ادامه داد: آنچه که برای ما اهمیت دارد صلح و ثبات در منطقه است و ما راه حل مشکلات در منطقه را گفت‌وگو و راهکارهای سیاسی می‌دانیم و مهمترین ساز و کارها در این زمینه ساز و کارهای منطقه‌ای است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا در جریان سفر وزیر خارجه ایران به عراق و دیدارش با مشاور امنیت ملی این کشور در مورد اجرای توافق امنیتی تهران و بغداد نیز رایزنی و گفت‌وگو کردیم، گفت: در جریان این دیدار در ارتباط با آخرین تحولات فلسطین و غزه رایزنی و گفت‌وگو شد. همچنین در مورد روند اجرای توافق امنیتی بین دو کشور نیز گفت‌وگو و رایزنی داشتیم و طرف عراقی (مشاور امنیت ملی عراق) توضیحاتی را در ارتباط با اقدامات به عمل آمده از سوی بغداد برای اجرای این توافق ارائه داد و بر عزم دولت عراق جهت تکمیل اجرای این توافق و این روند تاکید کرد.

وی گفت: طرف عراقی همچنین به فعالیت کمیته مشترک دو کشور در این زمینه اشاره کرد و گفت که این موضوع از سوی کمیته مشترک در حال پیگیری است و عزم دولت عراق این است که گام‌های تکمیلی برای اجرای این توافق برداشته شود.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی با تاکید بر اینکه جنگ رژیم صهیونیستی جنگ علیه حماس نیست بلکه جنگ علیه مردم فلسطین است، گفت: در جنگ علیه رژیم صهیونیستی و مقاومت در برابر تجاوزات این رژیم فقط حماس حضور ندارد. گروه‌های مختلف فلسطینی فعال هستند. گروه‌هایی که همه بر این اتفاق نظر دارند که مقاومت راه دستیابی آنها به حقوق‌شان است.

وی گفت: گروه‌های مقاومت در فلسطین تاکید می‌کنند آنچه که اکنون در حال رخ دادن است جنگ صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین است و جنگ دو نیروی نظامی نیست.

وی گفت: آنها بر این موضوع تاکید دارند چنانکه در این جنگ صهیونیست‌ها در حوزه نظامی وارد شوند قطعا مقاومت توان لازم را برای رویارویی تعیین کننده با صهیونیست‌ها دارد و با آنچه که اکنون شاهد آن هستیم تحمیل جنگ از سوی صهیونیست‌ها و شهروندان فلسطینی است.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه همچنین در مورد استفاده از سلاح‌های ممنوعه از سوی رژیم صهیونیستی در این جنگ گفت: این برای اولین بار نیست که صهیونیست‌ها در جنگ‌های منطقه‌ای علیه طرف‌های دیگر از سلاح‌های ممنوعه استفاده می‌کند و متاسفانه در مجامع بین‌المللی قدرت‌هایی هستند که مانع پیگیری جنایت‌های صهیونیست‌ها در عرصه بین‌المللی می‌شوند.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه منظور شما از اینکه در صورت تداوم جنایت‌های صهیونیست‌ها در غزه ممکن است در مورد این بحران جبهه‌های جدیدی ایجاد شود، چیست؟ و آیا منظور این است که کشورهای دیگری وارد این جنگ می‌شوند، گفت: اقدامات افراطی صهیونیست‌ها و نتانیاهو علیه مردم غزه و کرانه باختری و بیت‌المقدس باعث واکنش مقاومت در برابر این اقدامات شد و ما تاکید داریم که تداوم این اقدامات جنایتکارانه از سوی صهیونیست‌ها می‌تواند اوضاع را از کنترل همه خارج کند. باز شدن جبهه جدید نمی‌تواند محدود به یک جبهه باشد. صهیونیست‌ها با تداوم جنایت‌های خود، خود را در معرض تمام طرف‌هایی قرار می‌دهند که خود را در حمایت از ملت فلسطین متعهد می‌دانند.

وی گفت: صهیونیست‌ها باید بدانند که با تداوم این رویکرد خود را در برابر افکار عمومی جهانیان قرار می‌دهند.

کنعانی تصریح کرد: ملت فلسطین در دفاع از خود دست بسته نیست و ملت‌های جهان خود را در برابر دفاع از حقوق ملت فلسطین مسئول می‌دانند و در این ارتباط مسئولیت انسانی برای خود قائل هستند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه ارتکاب جنایت‌های جنگی توسط صهیونیست‌ها و ادامه این موضوع باعث گسترش بی ثباتی، ناامنی و گسترش جنگ می‌شود، تاکید کرد: این موضوع به نفع هیچ کس نیست. به نفع صهیونیست‌ها و حامیان صهیونیست‌ها نیست.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران که حدود ۹۰ دقیقه به طول انجامید در پاسخ به سوال دیگری در مورد رایزنی‌های ایران با مصر برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه از طریق گذرگاه رفح تصریح کرد: گذرگاه رفح تنها گذرگاهی است که کشورهای اسلامی می‌توانند کمک‌های انسان‌دوستانه خود را به مردم غزه ارسال کنند. فشار صهیونیست‌ها بسیار زیاد است که اجازه ندهند کمک‌های انسان دوستانه به مردم غزه منتقل شود. فشارهای زیادی روی مصر در این زمینه وجود دارد و دولت مصر در تلاش است که بتواند در این زمینه اقداماتی انجام دهد.

کنعانی با تاکید بر اینکه وضعیت غزه وضعیت خاصی است و حق آنها است که کمک‌های انسان دوستانه به دست آنها برسد، گفت: در ارتباط با ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه با مصر و همچنین صلیب سرخ جهانی رایزنی و گفت‌وگو کردیم و ما امیدواریم دولت مصر خارج از فشارهای سنگینی که بر روی آن وارد می‌شود به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه دهد و این زمینه فراهم شود که با همکاری که صورت می‌گیرد کمک‌ها به دست مردم غزه برسد و یک کریدور انسانی باز شود تا مجروحان جنایت‌های رخ داده به مراکز درمانی سایر کشورها منتقل شوند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال یک خبرنگار آمریکایی در ارتباط با دخالت آمریکا در تحولات اخیر در اراضی اشغالی گفت: ما معتقدیم الان آمریکایی‌ها درگیر این جنگ از نظر نظامی شده‌اند. بر اساس گفته خودشان ناوهای هواپیما برشان را به منطقه گسیل کردند و همچنین اعلام کرده‌اند که منابع مالی زیادی را به صورت فوق‌العاده در اختیار صهیونیست‌ها قرار می‌دهند. همچنین با توجه به اتمام ذخایر راکتی و موشکی گنبد آهنین که البته تحولات اخیر نشان داد پوشالی است آمریکایی‌ها اعلام کردند که موشک‌ها و راکت‌هایی را در اختیار صهیونیست‌ها قرار می‌دهند و درواقع می‌بینیم که آمریکایی‌ها به صورت مستقیم در این جنگ در حال حمایت از صهیونیست‌ها هستند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارنظر برخی از مقامات سنای آمریکا مبنی بر دخالت مستقیم ایران در تحولات اخیر در اراضی اشغالی با بیان اینکه این اظهارنظرها و اتهاماتی که در این ارتباط مطرح می‌شود باطل است، گفت: ایران در این زمینه دیدگاه خود را روشن و شفاف اعلام کرده است و این اظهار نظرها با انگیزه‌های سیاسی مطرح می‌شود و نوعی فرار رو به جلو است.

وی همچنین در مورد وضعیت پول‌های آزاد شده ایران در قطر و فشارهای برخی از مقامات سنای آمریکا برای اینکه این پول‌ها بلوکه شود و در اختیار ایران قرار نگیرد، گفت: همانطور که مقامات ایران و قطر اعلام کرده‌اند در این زمینه تحول جدیدی رخ نداده است. این منابع متعلق به مردم ایران است و در چارچوب تعریف شده در دسترس ایران است و ما متناسب با نیازهای خود از این منابع استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با دیدار اخیر وزیر خارجه ایران با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در قطر و اینکه اگر توافقی برای آتش‌بس ایجاد شود نظر ایران در این ارتباط چه خواهد بود؟ تاکید کرد: این مقاومت است که باید در ارتباط با مسائل خود تصمیم بگیرد.

کنعانی ادامه داد: گروه‌های فلسطینی و مردم فلسطین مقاومت را حق طبیعی خود می‌داند و اعلام کرده است که آنچه که انجام دادیم پاسخ به جنایت‌های صهیونیست‌هاست و مقامات مقاومت اعلام کرده‌اند که ما بارها به صهیونیست‌ها تاکید کرده بودیم که دست از ترورهای سازمان یافته بردارند. حقوق اسرایمان را در زندان‌ها رعایت کنند و از تعرض به مسجد الاقصی خودداری کنند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: مقامات مقاومت می‌گویند که ما به صهیونیست‌ها گفته بودیم که مسجدالاقصی خط قرمز ماست ولی صهیونیست‌ها به این هشدارها توجه نکردند.

وی گفت: اینکه در روند آتی چه اتفاقی رخ می‌دهد تصمیم گیری در مورد آن مربوط به جریان مقاومت است و آنها معتقدند که با شرایط خود تصمیم می‌گیرند. همانطور که گفتم آنها ایستادگی در برابر صهیونیست‌ها را حق خود می‌دانند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران افزود: انتظار جریان مقاومت این است که جامعه بین‌المللی تلاش کند که به جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه شهروندان غیر نظامی غزه و فلسطین پایان دهد، محاصره این منطقه پایان پیدا کند و یک کریدور انسانی ایجاد شود تا مجروحانی که در سرزمین غزه هستند و به لحاظ درمانی در شرایط خوبی نیستند برای مداوا به مناطق دیگر اعزام شوند.

وی گفت: ما از مقامات مقاومت شنیدیم که آنها تاکید داشتند که ما برای ادامه مقاومت و ایستادگی هیچ مشکلی نداریم و از توان نظامی برای استمرار مقاومت در صحنه نبرد و جنگ برخورداریم ولی این صهیونیست‌ها هستند که جنگ را به صحنه شهروندان غیر نظامی و کشتار آنها کشانده‌اند.

کنعانی گفت: انتظار مقاومت در این منطقه از ایران و کشورهای اسلامی این است که تلاش کند که وضعیت ناجوانمردانه‌ای که صهیونیست‌ها علیه غیر نظامیان در غزه ایجاد کرده‌اند را پایان دهد. همچنین انتظار دارد که در اجلاس آتی سازمان همکاری اسلامی که در روز چهارشنبه برگزار می‌شود کشورهای اسلامی صدای متحد و موضع منسجمی در دفاع از مقاومت و مردم فلسطین داشته باشند و مظلومیت مردم فلسطین در مجامع بین‌المللی به تصویر بکشند.

وی تاکید کرد: مقامات مقاومت در گفت‌وگوهایی که با آنها داشتیم تاکید کردند ما اخلاق انسانی در جنگ را رعایت می‌کنیم و آماده این هستیم که برای آزادی اسرا و زندانیان غیر نظامی اقدامات لازم را انجام دهیم. البته این اقدامات نیازمند مقدماتی است که در سایه تداوم جنایت‌های صهیونیست‌ها فراهم کردن این مقدمات امکان‌پذیر نیست.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: ایران در عمل نشان داده که در حمایت از مقاومت شانه خالی نمی‌کند و این وظیفه همه کشورهای اسلامی است که از مقاومت ملت فلسطین در برابر اشغالگری و در راستای آزادی فلسطین دفاع کنند و درواقع حمایت از غزه یک مسئولیت جهانی و بین‌المللی است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعای آمریکایی‌ها در مورد مداخله نظامی ایران در تحولات اخیر اراضی اشغالی، گفت: ما به این دست از اظهارات وقعی نمی‌نهیم و آنچه که انجام شد اقدام جریان مقاومت در برابر جنایت‌های صهیونیست‌ها بود.

کنعانی افزود: اینگونه موضوعات با انگیزه‌های سیاسی و جهت فرافکنی مطرح می‌شود و در واقع تلاش برای انحراف افکار عمومی جهان در خصوص حمایت‌های بی‌چو و چرای آمریکای از صهیونیست‌ها در حملات آنها علیه مردم بی‌گناه غزه است.

وی تصریح کرد: دولت آمریکا باید پاسخگوی جنایت‌های صهیونیست‌ها باشد، جنایت‌هایی که با حمایت آمریکا انجام می‌شود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روز گذشته روسای جمهور ایران و فرانسه در مورد تحولات اخیر اراضی اشغالی و غزه گفت‌وگو کردند و کاخ الیزه روایتی یکطرفه از این گفت‌وگوی تلفنی منتشر کرد، گفت: آنچه که آنها از این گفت‌وگوی تلفنی روایت کردند به خودشان مربوط است. ما معتقدیم دلیل اصلی بحران در منطقه اشغالگری است و تا زمانیکه اصل اشغالگری در منطقه وجود داشته باشد و عده‌ای از رژیم جعلی صهیونیستی حمایت کنند بحران در منطقه همچنان وجود خواهد داشت.

کنعانی گفت: ملت فلسطین این اشغالگری را به رسمیت نشناخته است و حق دارد که در برابر اشغالگری‌ها بایستد و این حق باید به رسمیت شناخته شود.

وی تاکید کرد: اینکه عده‌ای از صهیونیست‌ها حمایت کنند و در کنار آنها بایستند و انتظار داشته باشند ملت فلسطین از خود دفاع نکند تصور اشتباه و باطلی است.

کنعانی تاکید کرد: کسانی که به دنبال صلح و امنیت هستند باید به ریشه بحران‌ها در خاورمیانه توجه کنند و بر اساس آن به دنبال تحقق صلح و امنیت در منطقه باشند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: متهم کردن و توجه دادن انگشت اتهام به سمت یک گروه مقاومتی در فلسطین به عنوان کسی که این شرایط را ایجاد کرد یک اتهام زنی باطل است. همانطور که اشاره کردم گروه‌های مقاومت فلسطینی مستظهر به حمایت مردم فلسطین هستند و متهم کردن یک گروه در واقع نوعی تلاش برای تغییر جای ظالم و مظلوم است.

کنعانی تاکید کرد: از مقاومت گروه‌های مقاومت فلسطینی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی همه ملت فلسطین حمایت می‌کنند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه پیش از این تحولات تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بودند و اکنون نیز شاهد تلاش‌هایی در این زمینه هستیم و تحولات رخ داده در غزه و فلسطین تاثیری بر این موضوع خواهد داشت، گفت: ما پیش از این نگاه روشن و شفاف خود را در ارتباط با این موضوع اعلام کرده‌ایم. از نظر ما این اقدام غیر قابل قبول است و کمکی به حل مشکلات در منطقه نمی‌کند. راهبرد رژیم صهیونیستی ایجاد ناامنی در منطقه است. عده‌ای فکر می‌کردند که عادی‌سازی روابط با این رژیم می‌تواند بازدارنده‌ای باشد مبنی بر اینکه صهیونیست‌ها دیگر جنایتی علیه ملت فلسطین انجام ندهند ولی آنچه که در حال رخ دادن است نشان دهنده این موضوع است که تصورات آنها درست نبوده است.

وی تاکید کرد: اگر عده‌ای تصور می‌کردند که در پرتو داشتن روابط با رژیم صهیونیستی می‌توانند امنیت خود را تامین کنند تحولات جاری نشان داد که این رژیم از تامین امنیت خود نیز ناتوان است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حرکت برخی از کشورها به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاثیری بر اراده مردم فلسطین و گروه‌های مقاومت جهت مقابله با رژیم صهیونیستی و آزادی سرزمین‌شان نمی‌گذارد، گفت: تحولات اخیر نشان داد که مردم فلسطین در تلاش برای آزادسازی سرزمین خود از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کند.

کنعانی در همین چارچوب تاکید کرد: این مردم فلسطین هستند که نسبت به سرنوشت خود تصمیم می‌گیرند و آن را رقم می‌زنند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با آخرین اخبار در مورد روابط ایران و مصر و سفر چندی پیش وزیر اقتصاد و دارایی به این کشور گفت: سفر مورد اشاره در چارچوب شرکت در اجلاس صندوق توسعه ملی بود و وزیر اقتصاد در جریان آن سفر رایزنی‌هایی را نیز با همتای مصری خود داشت.

وی با بیان اینکه ایران و مصر در زمینه‌های اقتصادی و تجاری در سطوح مختلف همکاری داشته‌اند، تصریح کرد: این علاقه‌مندی بین دو کشور وجود دارد که همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور تقویت شود.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به صورت مفصل به تشریح رایزنی‌ها و اقدامات ایران در ارتباط با اوضاع جاری در فلسطین اشاره کرد و گفت: علاوه بر رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای وزیر خارجه آقای رئیس‌جمهور نیز در این حوزه از ظرفیت‌های دیپلماسی عالی استفاده کردند و با جدیت وارد روند شدند و رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی را با مقامات کشورهای مختلف داشتند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست مطبوعاتی با تاکید بر اینکه مسئولیت کشورهایی که در کنار رژیم صهیونیستی قرار دارند و از این رژیم حمایت می‌کنند به اندازه اشغالگران صهیونیستی زیاد و بزرگ است و باید پاسخگوی مسئولیت خود نزد افکار عمومی باشند در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در مورد رایزنی‌های ایران با دو کشور چین و روسیه به عنوان دو عضو شورای امنیت سازمان ملل، گفت: با نگاه به ضرورت جلب توجه بیشتر افکار عمومی جهان و کشورها نسبت به تحولات جاری در فلسطین در این مدت تلاش‌های دیپلماتیک قابل توجهی از سوی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و وزیر امور خارجه با همتایان خود از کشورهای مختلف از جمله چین و روسیه گفت‌وگو کرده است. در این زمینه نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد کلیدی است. این شورا در قبال صلح و امنیت بین‌المللی مسئولیت دارد و باید به آن عمل کند.

کنعانی تاکید کرد: گفت‌وگو با وزیران امور خارجه روسیه و چین نیز در ارتباط با تحولات جاری با نگاه به اهمیت نقش این دو کشور در عرصه بین‌المللی و همچنین حضور آنها در شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوال یک خبرنگار چینی در ارتباط با برگزاری اجلاس یک کمربند - راه در پکن و حضور پوتین رئیس جمهور روسیه در این نشست گفت: ما از ابتکار کمربند – راه که می‌تواند به رونق تجارت در مسیر کشورهای این ابتکار منجر شود استقبال کرده‌ایم. این ابتکارات با نگاه به منافع مشترک منطقه‌ای و جهانی است و می‌تواند منافع مشترک همه کشورهای عضو و شریک آن را تامین کند. ابتکار مورد اشاره مورد حمایت ایران است و ما در این خصوص با چین رایزنی‌ها و تبادل نظرهای خوبی داریم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با فرا رسیدن ۱۸ اکتبر، پایان رفع تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی ایران و اینکه آیا ایران قرار است در این زمان رایزنی و یا مکاتبه‌ای با سازمان ملل داشته باشد، گفت که ان‌شاءالله در ۲۶ مهر ماه که پایان این بخش از محدودیت‌ها است دیدگاه‌ها و نظرات خود را بیان می‌کند.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش