دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۵۰ - ۰۴ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۰۲۳۵
سیاست خارجی

روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان هر کاری برای تضییع حقوق دینی و اجتماعی مردم افغانستان می‌کند؛ قرار نیست ایران هیچ واکنشی نشان دهد؟

طالبان,واکنش ه ابه اقدامات ضددینی طالبان

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اقدامات حکومت خودخوانده طالبان در افغانستان برای پاکسازی قومی و مذهبی و تحکیم پایه‌های نژادپرستی در هفته‌ها و روزهای اخیر، سرعت بیشتری گرفته است.

به فرمان ملاهبت‌الله آخوندزاده رهبر طالبان که پیروانش او را امیرالمؤمنین و واجب‌الاطاعه می‌دانند، ۵ هزار خانواده از طالبان افغانی که پاکستان آنها را اخراج کرده در مناطقی از هزاره‌جات اسکان داده شده‌اند.

وزیر تحصیلات طالبان هم در پاسخ مطلبی که درباره تنوع مذهبی در افغانستان گفته شده بود با واکنشی صریح و نژادپرستانه گفت در افغانستان مذاهب نداریم و تمام مردم این کشور پیروان مذهب حنفی هستند! این سخن دروغ را وزیر تحصیلات طالبان در شرایطی گفته که حداقل یک سوم جمعیت افغانستان را پیروان مذهب جعفری تشکیل می‌دهند و علاوه بر آنان، سایر مذاهب اسلامی نیز در میان اقوام مختلف مردم افغانستان پیروانی دارند.

انکار وجود مذاهب دیگر غیر از حنفی در افغانستان توسط یک مقام رسمی حکومت خودخوانده طالبان به این معناست که سران طالبان در نظر دارند تمام مردم افغانستان را وادار کنند مذهب خود را ترک نموده و همگی پیرو مذهب حنفی شوند.

با توجه به اینکه طالبان یک گروه تروریستی-تکفیری است، در صورتی که پیروان سایر مذاهب حاضر به پذیرفتن مذهب حنفی نشوند قطعاً آنها را به هر شکل که بتوانند حذف خواهند کرد. این، روشی است که در طول دو سال و چهار ماهی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، بطور مستمر اعمال شده و در تازه‌ترین مورد، تروریست‌های طالبان ماه گذشته دو امام جماعت شیعه را در هرات به شهادت رساندند.

مورد دیگر برخوردی است که با گلبدین حکمتیار از فعالان سیاسی سابقه‌دار و سرشناس افغانستان که روابط نزدیکی هم با طالبان دارد صورت گرفت و انحصارطلبی مطلق طالبان را به نمایش گذاشت. سخنگوی طالبان در واکنش به این سخن حکمتیار که گفته بود طالبان تعهد داده است دولت همه‌شمول تشکیل دهد گفت ما هیچ تعهدی نداده‌ایم و هرگز دولت همه‌شمول نخواهیم داشت.

منظور سخنگوی حکومت خودخوانده طالبان اینست که در دوران سلطه طالبان بر افغانستان هرگز انتخابات برگزار نخواهد شد، به آراء و نظرات مردم اعتنائی نمی‌شود و قدرت فقط در دست قوم پشتون خواهد بود و قانونی هم وجود نخواهد داشت و هرچه رهبر طالبان بگوید همان به جای قانون اِعمال خواهد شد. کنار گذاشتن قانون اساسی جمهوریت توسط طالبان که در سال اول به قدرت رسیدن صورت گرفت نیز در همین چارچوب قرار دارد. این روش حکومت خودخوانده طالبان برخلاف منشور حقوق ملت‌هاست و به همین دلیل و دلایل دیگر، هفته گذشته سازمان ملل برای سومین بار نظر داد که حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد.

اکنون سؤال بسیار مهم اینست که جمهوری اسلامی ایران با توجه به کارنامه سیاه طالبان در زمینه حقوق مردم افغانستان از یکطرف و تضییع حقوق اقوام و پیروان مذاهب از جمله فارسی‌زبانان و شیعیان که آشکارا برخلاف منافع ایران است، چرا تکلیف خود را با این گروه خطرناک روشن نمی‌کند؟ برنامه پرشتاب طالبان برای فارسی‌زدائی از افغانستان نیز از نشانه‌های روشن وجود اهداف خطرناک ضدایرانی در دستور کار این گروه است. با اینحال آیا وقت آن نرسیده است که جمهوری اسلامی ایران با استفاده از اهرم‌های سیاسی به مقابله با برنامه‌های خطرناک طالبان بپردازد؟!

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
فقط با آمریکا و اغرب دشمنیم با بقیه به هرطریقی مماشات میکنیم مثل جریان جزایر سه گانه با روس و چین تا به حال آمریکا مالکیت این جزایر را نفی نکرده ملی کشور برادر دوست و همسایه آن را به اعراب بخشید و ما همچنان تمایل به شرق داریم حتی اگر
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش