چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۵:۰۸ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۹۰۵
سیاست خارجی

صادق خرازی:

ترامپ مانند احمدی نژاد به وزارت امور خارجه اعتقادی ندارد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,صادق خرازی
سفیر اسبق ایران در پاریس گفت: ترامپ مانند احمدی نژاد به وزارت امور خارجه اعتقادی ندارد. ۳۰ درصد بودجه وزارت امور خارجه امریکا را کاهش داده و اکثریت تحلیل‌گران را خانه نشین کرده است.

به گزارش ایلنا، صادق خرازی در نشست "با آمریکای ترامپ چه باید کرد؟" که صبح امروز توسط موسسه دیپلماسی ایرانی در روزنامه اطلاعات برگزار شد، گفت: ایران در چهار دهه گذشته در لایه‌های مختلف سیاست آمریکا حضور داشته و نقش آفرین بوده است. از دولت کارتر تا ریگان تا دولت اوباما دوره تاریخی در امریکا و قواعد بازی در امریکا را رقم زد و اگر سیاست‌های متاخرش درباره ایران را از ابتدا در پیش گرفته چه بسا دستاوردهای بیشتری بدست می‌آمد.

 

او ترامپ را فردی غیر قابل پیش بینی و بداهه‌گو دانست و اظهار داشت: اگر جنبه‌های ایجابی را مدنظر قرار دهیم الان فرصت داریم. در مواجهه با ایران،  آمریکا دارای لایه‌های گوناگون است. آمریکای ترامپ امریکای متحد و یکپارچه نیست. امروز از هم پاشیدگی و آشفتگی را در لایه‌های مختلف حتی در هیات حاکمه جدید امریکا می‌توان دید.

 

سفیر اسبق ایران در پاریس با بیان اینکه ترامپ جزو کمپ جمهوریخواهان نیست، تصریح کرد: ترامپ خود را به جمهوریخواهان تحمیل کرد و اگر می‌دانست همین موقعیت را در میان دموکرات‌ها بدست می‌آورد به آنسو می‌رفت. خیلی از بزرگان جمهوری‌خواه مخالف جدی او بودند.

 

خرازی با بیان اینکه ترامپ فاقد مبانی ایدئولوژیک است خاطرنشان کرد: ترامپ فاقد ذهن استراتژیک است. بداهه گویی نشان از همین مسائل دارد. کسی که نگاه استراتژیک داشته باشد زمین را می‌شناسد و براساس درک از زمین حرف می‌زند و بداهه گویی نمی‌کند.

 

او بیان اینکه ترامپ کاسب است و دارای کیش شخصیت، ابراز داشت: همسر اوباما می‌گوید ترامپ جامعه آمریکا را پنهان نمی‌کند و باید روانشناسی او را مدنظر قرار داد. مردم در امریکا ترامپ را براساس اختلاف اجتماعی می‌شناختند.

 

معاون سابق وزارت خارجه با بیان اینکه ترامپ علیرغم مشکلات جدی شاید در مسایل خاورمیانه سیاست مهار را در پیش بگیرد، ابراز داشت: ترامپ مانند احمدی نژاد به وزارت امور خارجه اعتقادی ندارد. ۳۰ درصد بودجه وزارت امور خارجه امریکا را کاهش داده و اکثریت تحلیل‌گران را خانه نشین کرده است. وزیر خارجه امریکا فردی اقتصادی و با ماموریت توسعه همکاری‌های تجاری است. محوریت سیاست خارجی ترامپ اقتصادی است.

 

خرازی درباره گام‌های عملی دولت ترامپ بیان کرد: نظامیان نزدیکترین افراد به ترامپ هستند و لایه تاثیرگذاری هستند که هم فرصت است و هم تهدید. فرصت است چون واقعیات خاورمیانه را خوب می‌فهمند و می‌دانند امریکا توان  جنگی دیگری را ندارند. اگر در این زمینه تفهمیم و درک متقابل داشته باشیم یک فرصت مشترک برای دو طرف است. اگرشعار مبارزه با تروریسم ترامپ درست باشد ایران یک فرصت وهمگرایی است.

 

او اضافه کرد: اگر ایدئولوژیک و نظامی‌گری را در پیش بگیرند یک تهدید جدی برای ما است. امریکایی‌ها و جمهوریخواهان درصدد ایجاد فرصت و همخوانی میان اعراب و اسراییل هستند تا یک اعراب بدون قدس و فلسطین بسازنند.

 

رییس موسسه دیپلماسی ایرانی با بیان اینکه اگر مثلث میان امریکا اعراب و اسراییل منهای مساله فلسطین ایجاد کنند آنگاه شاید تاریخ انقضای ترامپ فرا برسد، ابراز داشت: با توجه به روابط ایران و اعراب امکان تشکیل این مثلث بعید نیست.

 

متاسفانه نتوانستیم فرصت و روابط دوره اصلاحات را با اعراب ایجاد کنیم و در ۱۰ سال گذشته یک جنگ سرد را سپری کردیم. ایجاب می‌کرد در سیاست خارجی‌مان نسبت به منطقه تجدیدنظر می‌کردیم. شاید هم این کار را کرده باشیم ولی دستاوردی نداشته‌ایم ولی با اعراب باید رابطه مان را بهسازی کنیم. ما باید به تنش‌زدایی می‌پرداختیم و فرصت سازی می‌کردیم.

 

خرازی با بیان اینکه دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا یکی از بی‌ثبات‌ترین دوران خود را تجربه می‌کنند، عنوان کرد: این چالش از سوی ترامپ است. او در هر سخنرانی دستگاه‌های اطلاعاتی را به چالش می‌کشاند و این بی‌اعتمادی متقابل است.

 

او لایه پنجم مهم در امریکا را شورای عالی امنیت ملی امریکا دانست و یادآور شد: چیدمان شورای عالی امنیت ملی آمریکا سخت‌ترین وضعیت را برای ایران رقم می‌زند و در طول سالهای گذشته ضد‌ایرانیان در آنجا ریشه دوانده اند.

 

این دیپلمات سابق کشورمان اضافه کرد: سنا و کنگره را هم در نظر بگیرد. لابی‌هایی علیه ما انجام می‌شد. نمایندگی ایران هم نتوانسته است کاری کند در حالی که در دوران نمایندگی ظریف و کمال خرازی با سنا ارتباط داشتیم و آنها شناخت بهتری از ایران داشتند.

 

خرازی با بیان اینکه ما نباید بگذاریم یک اجماع علیه ایران شکل بگیرد، عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا افتراق‌ها و اشتراکات را شناسایی کنیم. ترامپ حرف‌های خوبی مانند فساد سیاسی و تحریف رسانه‌ای می‌زند و می‌شود در خصوص این کلیدواژه ها حرف زد.

 

او بیان اینکه با مناسبات جدیدی با روسیه چین و هند و اتحادیه اروپا ایجاد کنیم، گفت: باید از توان بالای منطقه‌ای خود استفاده و جایگاه خود را تقویت کنیم. ایران می‌تواند مهمترین متحد امریکا در مبارزه با ترامپ شناسایی شود.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش