
همگرايي براي حل بحران
گويي قرارشدهاست همه دست به دست يكديگر داده و براي بهبود وضعيت ديپلماتيك ایران و بهدنبال آن، حل بحرانهاي منطقهاي تلاش كنند. وقتي طرف سعودي دربازهاي كه مشكلات فراواني پيش روي دولتهاست، نوع گفتار و رفتار خود را تغيير داده و سعي ميكند چالشها را به نحوي كمرنگ كند، اين عملكرد بايد مورد استقبال قرار گيرد. همانگونه كه در چند روز اخير نيز نمايندگان مجلس وكارشناسان سياستخارجي كشورمان، اقدامات رژيم آلسعود را به فال نيكگرفتهاند.
ميانجي حقيقي
بيشك در اين بين از نقش مولوي عبدالحميد نيز نميتوان چشمپوشي كرد. امام جمعه اهل سنت زاهدان كه سالها در دوران احمدينژاد با محدوديتهاي فراواني روبهرو شده بود. مولوي، در زمان ربوده شدن مرزبانان ايران نيز در سال ۹۳ تلاشهاي فراواني را براي رهايي آنان در دستور كار قرار داد و تا حدي نيز موفق شد. شاید امروز حضور او بتواند به کمک دیپلماسی کشور بیاید.
تدبير جمعي
استفاده از نيروهاي مختلف و كارآمد در حل بحرانها و مشكلات سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و بينالملل، خود يك نوع تدبير و درايت است.
اينكه مسئولان ما بتوانند از شخصيتهايي كه در ميان اقشار مختلف جامعه جايگاه بارز و مشخصي دارند و مردم بخشي از كشور براي آنها احترام قايل هستند، استفاده مناسب كنند بايد در دستور كار قرار گيرد و به عنوان راهبرد تعريف شود. نگاههاي شخصي و جناحي به مسائل گوناگون در سالهاي نهچندان دور سبب شد تا بسياري از فرصتهايي كه در جامعه وجود داشت به تهديد تبديل شود و امروز ديگر نبايد اجازه تكرار آن دوران را داد.
مخالفان مشغول كارند!
حال كه قرار است بحرانهاي منطقهاي كمي به سوي عادي شدن پيش بروند،گويي برخي باز تلاش ميكنند اين فضا را مانند زماني كه برجام به نتيجه نزديك ميشد، با ترديد و مشكل روبهرو و در مسير حل مناقشات، تعلل ايجاد كنند. درهمين راستا محسنرضايي، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبهاي با الميادين گفتهاست:«عربستان باید از ایران، سوریه و بحرین عذرخواهی کند؛ اگر این اقدام را انجام ندهد خواهان بهبود روابط نیست!».
آل سعود همچنین باید از ملتهای یمن و قطر نیز عذرخواهی کند! بي شك اينكه دست عربستان در بحرانهاي منطقهاي آلوده به خون هزاران انسان بيگناه است، براي هيچكس پوشيده نيست ولي اظهارنظرهاي غيركارشناسي و عجولانهاي كه برخي با توجه به شاكله ذهني خودشان از طرف مردم بيان ميكنند، هميشه سبب شده است به ضرر ملت ايران تمام شود.
اميدواريم آنهايي كه هيچنقشي در برخي مسائل كلان كشور نداشتهاند ولي تريبونهاي مختلفي را در اختيار دارند، متوجه شوند كه امروز ديگر زمان شعارهاي خاص نيست و بايد براي حل بحرانهايي كه هر دقيقهاش مضرات فراواني براي مردم ايران ومنطقه دارد، تلاش كرده و كار را به دست كاردانهايي بسپارند كه توانايي حل مشكلات را دارند، نه آنكه معضلات را روي يكديگر انباشته كنند.
- 10
- 5