جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۲۳ - ۱۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۳۲۹
سیاست خارجی

در بیانیه پایانی کنفرانس وحدت اسلامی مطرح شد:

جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدید در قبال تعرض به قدس شریف است

کنفرانس وحدت اسلامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
در بیانیه اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی بر ضرورت رویارویی با سیاست جدید آمریکا برای یهودی‌‌‌سازی قدس شریف و تسلط بر مقدسات مسلمانان تاکید کرده و ضمن محکومیت شدید این اقدام بر فراگیر شدن این رویارویی توافق کردند و بر این اساس جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدیدی است که همه کشورهای خواهان آزادی و حقوق بشر و نیز همه قدرت‌های سیاسی و غیره از آن پشتیبانی کنند.

به گزارش ایلنا، در مراسم اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی عصر امروز با حضور علی اکبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل، ابراهیم جعفری وزیر امور خارجه عراق، آیت‌الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت‌الله تسخیری و علمای شیعه و سنی شرکت‌‌کننده در این کنفرانس در سالن همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، بیانیه پایانی قرائت و اقدام روز گذشته در انتقال پایتخت رژیم منهوس صهیونیستی به بیت المقدس محکوم گردید.

 

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

 

الحمد لله رب العالمین والصلاة و السلام علی رسول الله و على آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین و من اهتدى بهما إلى یوم الدین .

 

به حول و قوه الهی سی و یکمین کنفرانس وحدت اسلامی با عنوان وحدت و الزامات تمدن نوین اسلامی در روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذرماه۱۳۹۶ شمسی مصادف با ۱۶ تا ۱۸ ربیع الاول ۱۴۳۹قمری با حضور علما، اندیشمندان، محققان و فعالان عرصه رسانه از ۶۳ کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی در تهران برگزار گردید.

 

مراسم افتتاحیه کنفرانس امسال با سخنرانی مهم رئیس جمهور محترم جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی آغاز گردید و سپس دبیر کل محترم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آیت الله اراکی طی سخنانی، به مهمانان محترم خوش آمد گفته و حضورشان را ارج نهاده اند. پس از آن شاهد سخنرانی شخصیت های برجسته ای بودیم که طی ۴ نشست عمومی از روز اول تا سوم کنفرانس ارائه گردیده است.همچنین در طول این کنفرانس ۸ کمیسیون تخصصی برگزار گردیده است که شرکت کنندگان در این کمیسیون ها نظرات خود را در رابطه با عنوان کنفرانس امسال و ابعاد مختلف آن ارائه داده اند.

 

در روز دوم کنفرانس، مهمانان محترم موفق به دیدار رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مد ظله العالی شده اند و از بیانات و رهنمودهای ارزشمند ایشان در خصوص مسائل جهان اسلام بهره مند شدند. بحث و گفتگو و تبادل نظراتی که میان علمای حاضر در کنفرانس امسال، طی جلسات متعددی صورت گرفت؛ نتایج ذیل را در بر داشت:

 

۱- شرکت کنندگان در کنفرانس با اشاره به توانایی جهان اسلام جهت احیای تمدن اسلامی متناسب با مقتضیات زمان بر این نکته تاکید کردند که تمدن نوین اسلامی توانایی ارائه ی طرحی را دارد که بشریت را از درد و رنج های کنونی اش نجات بخشد.

 

۲- شرکت کنندگان در کنفرانس بر ضرورت رویارویی با سیاست جدید آمریکا برای یهودی سازی قدس شریف و تسلط بر مقدسات مسلمانان تاکید کرده و ضمن محکومیت شدید این اقدام بر فراگیر شدن این رویارویی توافق کرده اند بر این اساس جهان اسلام نیازمند انتفاضه فلسطینی جدیدی است که همه کشورهای خواهان آزادی و حقوق بشر و نیز همه قدرت های سیاسی و غیره از آن پشتیبانی کنند.

 

۳- برپایی تمدن اسلامی به معنای احیای امت است .احیایی که فرزندان این امت را همچون اعضای یک پیکر به یکدیگر مرتبط می سازد که «چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار» و این همان معنای حقیقی وحدت اسلامی است.

 

۴- احیای تمدن در گرو احیای فرهنگ است و مهمترین رکن احیای فرهنگ پیوند خوردن با بالاترین ارزش ها یعنی ذات مقدس پروردگار و نیز کاشتن بذر عزت و اعتماد به نفس در امت و به ویژه نسل جوان است.

 

۵- احیای فرهنگ می تواند جوانان امت را از افتادن در دام گروه های تندرو و تکفیری حفظ نموده و آنها را از گرداب رذیلت و هوای نفس که دشمنان امت به ترویج آن کمر همت بسته اند ،دور نماید.

 

۶- از دیدگاه علما و اندیشمندان شرکت کننده در کنفرانس، اولین گام در مسیر برپایی تمدن نوین اسلامی، ایمان و نشر فضائل اخلاقی و نهادینه کردن ارزش های اسلامی از جمله عدالت و برابری و امر به معروف و نهی از منکر است چرا که برپایی تمدن نوین اسلامی با موعظه و نصیحت تنها ممکن نیست بلکه نیازمند تلاش جدی و ارائه ی اسوه حسنه است.

 

۷- از جمله موانعی که در برابر خیزش تمدنی مسلمانان قرار دارد جعل رژیم صهیونیستی و القائ آن به عنوان یک واقعیت و نیرویی شکست ناپذیر است که تنها راه رویارویی با این غده سرطانی ایستادن بر قله پیروزیهای جبهه ی مقاومت وتداوم آن با تأکید برحتمی بودن نابودی اسرائیل است.

 

۸- از دیگر چالش ها در برابر خیزش تمامی علما و اندیشمندان را به مشارکت جدی در این طرح فرا می خوانند.

 

۹- یکی از سلاح هایی که کشورهای سلطه طلب غربی برای چیره شدن بر جهان اسلام به کار گرفته اند برانگیختن طوفان شهوات، بین مسلمان و به ویژه جوانان از طریق وسایل ارتباطی و نیز شبکه های ماهواره ای است که راه مقابله با این چالش را باید در نشست های علمی که با حضور روانشناسان، جامعه شناسان، اندیشمندان و هنرمندان برگزار می گردد، جستجو کرد.

 

۱۰- رسانه دشمن همواره می کوشد تا بذر ذلت و سرخوردگی را در جوامع اسلامی پاشیده و در آنها احساس شکست روحی ایجاد نماید که راه مقابله با آن همسو کردن تلاش های رسانه های حق جو، کمک گرفتن از روشهای علمی و تربیتی، دانشگاهها و حوزه های علمیه همه ی فعالان فرهنگی با هدف بازگرداندن احساس عزت و کرامت به جوامع اسلامی است. از این رو از تاسیس و فعالیت اتحادیه رادیو و تلویزیون جهان اسلام تقدیر و تشکر به عمل می آید.

 

۱۱- تمدن نوین اسلامی قادر است آثار منفی که تمدن مادی گرای غرب برای بشریت به ارث گذاشته است را محو نماید چرا که تمدن نوین اسلامی بر پایه ی احترام به کرامت انسان استوار است در حالی که تمدن غربی عزت میلیونها انسان را برای تامین منافع خود زیر پا می گذارد.

 

۱۲- زعامت جبهه «تلاش برای به ذلت کشاندن مسلمانان» در دست آمریکا و صهیونیسم است و هیاهویی که امروز برای یهودی سازی قدس و تهدید مسجد الاقصی برپا شده است همه در راستای همین تلاشها قرار دارد و راه رویارویی با آن اتحاد و یک صدا شدن مسلمانان جهت ایستادگی در برابر این دسیسه جدید است.

 

۱۳- تمدن اسلامی به تمام ادیان آسمانی احترام گذاشته و معتقد است که باید رابطه ی بین ادیان بر اساس آیه ی «تعالوا إلى کلمة سواء بیننا و بینکم» (بیایید به سوی سخنی که میان ما و شما یکسان است) استوار باشد در حالی که موضع تمدن غربی نسبت به ادیان، منجر به ایجاد تضاد و تنش در جامعه می گردد.

 

۱۴- حاضران در کنفرانس امسال بر تلاش در راستای فهم قرآن کریم، سنت پیامبر، سیره ی اهل بیت (ع)، تاریخ اسلام و نیز آداب و رسوم ملتهای مسلمان با رویکردی تمدنی که به تحقق خیزش تمدنی کمک می کند، تاکید کرده اند.

 

۱۵- حاضران در کنفرانس خواهان بررسی طرح های تمدنی شخصیتهای معاصر عرب ، ایرانی، کرد، ترک و هندی بوده و به مطالعه ی موفقیتها و ناکامی های این طرحهای تمدنی توصیه می کند.چرا که مطالعه ی این طرحها کمک های فراوانی به انتخاب مسیر آینده ی امت اسلام خواهد کرد .

 

۱۶- حاضران در کنفرانس بر بررسی پیشرفتهای جمهوری اسلامی در زمینه تمدن و نیز عوامل پیروزی طرح امام خمینی(ره) برای احیای امت اسلامی تاکید کرده اند.

 

۱۷- شرکت کنندگان در کنفرانس بر اهمیت نقش زن و خانواده در تمدن سازی تاکید کرده و حضور زن در جامعه را در سایه مرجعیت اصیل فقهی برای ایفای نقش سازنده خود در روند تمدن سازی ضروری می دانند. 

 

۱۸- علمای حاضر در کنفرانس معتقدند که پیروزیهای جهان اسلام همواره با تقویت روحیه ی وحدت و انسجام امت مسلمان همراه بوده است همچنین رابطه ی میان وحدت و احساس عزتمندی و امید به آینده را رابطه ای مستحکم و جدایی ناپذیر بر می شمارند.

 

۱۹- از دیدگاه حاضران در این کنفرانس کشتار و ویرانی که برخی از کشورهای اسلامی همچون افغانستان، عراق، سوریه و یمن از آن رنج برده یا می برند وهمچنین عملیات های تروریستی که جهان اسلام شاهد آن است همه حاکی از وجود طرح حمله ای جدید برای بد جلوه دادن از اسلام و نیز از بین بردن فرصت توسعه و تمدن سازی در جهان اسلام است.

 

۲۰- علماء و اندیشمندان شرکت کننده در این کنفرانس از برخی دولتها و جریانهای موجود در جهان اسلام که در راستای محقق ساختن اهداف استکبار و صهیونیسم، ویرانی و از بین بردن فرصتها تلاش می کنند، خواستارند که از همکاری با دشمنان امت دست بکشند قبل از آن که عذاب خدای متعال به واسطه ی ملتها و آزادمردان دامنگیر آنها گردد.

 

۲۱- شرکت کنندگان در سی ویکمین کنفرانس وحدت اسلامی بر این نکته تاکید کردند که جهان اسلام از طنجه تا جاکارتا همه یک حوزه تمدنی واحد را تشکیل می دهند. لذا باید همه ی فعالان جهان اسلام به این نکته توجه داشته و در برابر چالش های موجود در امت اسلامی مواضعی یکپارچه اتخاذ کنند.

 

۲۲- حاضران در کنفرانس از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله امام خامنه ای «مدظله العالی» به جهت تأکید مستمر ایشان بر تلازم میان وحدت و تمدن نوین اسلامی، ونیز ضرورت حرکت امت به سوی برپایی تمدن نوین اسلامی به عنوان بزرگترین هدف، نهایت تقدیر و تشکر را دارند

 

۲۳- حاضران در کنفرانس پشتیبانی کامل خود را جهت تاسیس سازمان جهانی تمدن نوین اسلامی با هدف ترغیب سازمانهای اسلامی و بین المللی و دانشگاهی جهت مطالعه و بررسی آینده تمدن اسلامی اعلام داشته و همه ی علما و اندیشمندان را به مشارکت جدی در این طرح فرا می خوانند.

 

۲۴- حاضران در کنفرانس خواهان تشکیل کمیته ای جهت پیگیری نتایج کنفرانس بوده و از هر پیشنهادی جهت اجرای نتایج به دست آمده در این کنفرانس استقبال می نمایند.

 

۲۵- در حاشیه کنفرانس جلسه ای با حضور شخصیت های برجسته حاضر در کنفرانس منعقد گردید که نتیجه آن ضرورت تشکیل کمیته ای جهت پیگیری مسائل مهم اسلام بوده و در این خصوص بیانیه ی مستقلی نیز صادر گردیده است. 

 

۲۶- همه شرکت کنندگان در کنفرانس از جمهوری اسلامی ایران به ویژه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بابت دعوت، مهمان نوازی و حسن برگزاری کنفرانس نهایت تقدیر و تشکر را دارند و از خدای متعال خواستارند که به امت مسلمان توفیق احیای تمدن اسلامی را عطا کند.چرا که احیای تمدن اسلامی موجب وحدت و الفت بین مسلمانان خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش