سیدعلی خرم در گفتوگو با ایلنا، درخصوص درخواست سفرای کشورهای اروپایی برای تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اروپا دارای سفارت است و سفیر ایران در بروکسل، به صورت همزمان مسئولیت نمایندگی ایران در اتحادیه اروپا را هم برعهده دارد.
تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران امتیاز بزرگی برای ایران است
وی با بیان اینکه هر حق و امتیازی متقابل است، اظهار داشت: همانطور که ایران در اتحادیه اروپا دارای نمایندگی است، اتحادیه اروپا نیز این حق را دارد که در تهران نمایندگی داشته باشد. حال آنها بهجایی تاسیس سفارتخانه، درصدد تاسیس دفتر هستند. این حق آنها است که البته یک امتیاز بزرگ هم برای ایران است.
همکاریهای اروپا با ایران مختص به برجام نبوده است
این دیپلمات ارشد اسبق کشورمان با اشاره به همکاریهای ایران و اروپا تصریح کرد: اتحادیه اروپا در سالهای اخیر به صورت تمام قد در مقابل متحد سنتی و راهبردی خود یعنی امریکا قرار گرفته و از توافق هستهای به شدت حمایت میکنند. این همکاریها البته تنها مختص به برجام نبوده و پس از برجام نیز دیدیم بیشترین سرمایهگذاری و همکاریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران با کشورهای دیگر، از سوی اروپاییها بوده است.
عبور ایران و اروپا از گردنه سنگاندازیهای امریکا به رشد مناسبات طرفین کمک میکند
خرم با بیان اینکه پروندههای همکاری بسیاری میان ایران و اتحادیه اروپا و همچنین ایران و کشورهای اروپایی به صورت دوجانبه وجود داشته و دارد، خاطرنشان کرد: در صورتی که برجام پابرجا باقی بماند و ایران و اروپا بتوانند از گردنه سنگاندازیهای دولت امریکا عبور کنند که البته کار سختی هم خواهد بود، این مسئله میتواند به رشد بیش از پیش مناسبات طرفین کمک کند.
ایجاد سازوکار مستقل ویژه مالی حاکی از عزم راسخ اروپا برای همکاری با ایران است
وی به ایجاد سازوکار مستقل ویژه مالی از سوی اتحادیه اروپا برای همکاری با ایران اشاره کرد و ابراز داشت: ایجاد سازوکار مستقل ویژه مالی از سوی اروپاییها و مقاومت سران در برابر درخواستها و تهدیدهای امریکا برای قطع همکاری با ایران و نابودی برجام حاکی از آن است که اروپا عزم راسخی برای همکاری با ایران دارد و ایران نباید این فرصت را از دست بدهد.
سفیر اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو ادامه داد: تاسیس دفتر اتحادیه اروپا میتواند موجب گسترش همکاریها و ارتقای مناسبات و همچنین افزایش مبادلات طرفین شود و روابط طرفین محکمتر از قبل کند.
عدم تاسیس دفتر اتحادیه اروپا میتواند اروپا را برای همکاری با ایران دلسرد کند
خرم در پاسخ به این سوال که پاسخ منفی ایران در عدم تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران میتواند موجب چه تحولی شود؟ بیان کرد: هر سلامی، علیکی دارد و هر سلام پاسخ دادنی، میتواند گشایشهای بیشتر و فرصتهای افزونتری را ایجاد کند. حال اگر به فرصت پیش آمده، ایران پاسخ نه بدهد، قطعا این مسئله میتواند طرف مقابل را برای همکاری با ایران دلسرد کند.
وی افزود: اسرائیلیها درخواستهای مکرر و زیادی از اتحادیه اروپا برای تاسیس دفتر و سفارتخانه داشتهاند اما اتحادیه اروپا چندین بار به دلیل اشغالگریها و نقض حقوق فلسطینیان با درخواست اسرائیل مخالفت کرده است.
مگر جاسوسی از طریق دفتر و سفارتخانه انجام میشود؟
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره ادعای احتمال جاسوسی دفتر اتحادیه اروپا یادآور شد: نگرانی بابت این ادعا بسیار مضحکانه است. ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در تهران دفتر دارند. اگر بخواهند آنها جاسوسی کنند، آیا نمیتوانند این کار از طریق آن ۲۸ سفارتخانه انجام دهند. از طرفی، مگر جاسوسی از طریق دفتر و سفارتخانه انجام میشود؟ اسرائیل در ایران نه سفارتخانه دارد و نه دفتر اما هم جاسوسی میکند و هم دست به عملیات تروریستی میزند.
کشف تیمهای جاسوسی برعهده سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی است
خرم با تاکید بر اینکه نباید از ترس مرگ دست به خودکشی بزنیم، عنوان کرد: تشخیص جاسوس بودن یا نبودن و از طرفی کشف تیمهای جاسوسی برعهده سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی است و هرکسی نباید ظن و گمان خویش را به عنوان یک امر قطعی مطرح کند.
- 16
- 1