به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف که روز یکشنبه در راس هیاتی عالی رتبه سیاسی و اقتصادی به عراق رفته است بعد از ورود به این کشور در جمع خبرنگاران گفت: ما با عراق هم سابقه طولانی داریم و هم کشوری بودیم که در دوران سختی کنار آنها بودیم و مردم این کشور توانستند یک خطر را که برای کل منطقه خطرناک بود را رفع کنند و ما در این راه در کنار آنها بودیم.
وی ادامه داد: بخش خصوصی ما در سالهای گذشته در بازسازی عراق نقش فعال داشته و روابط قوی تجاری بین عراق و ایران است، البته برخی تلاش کردند این روابط را به هم بزنند اما با درایت مسوولان دو کشور و به لطف خدا توفیقی در این زمینه نداشتتند .
ظریف با بیان اینکه این سفر، اولین سفری است که بعد از انتخابات عراق انجام میدهم افزود: قبلا قرار بود به عراق بیایم که با سفر آقای برهم صالح به ایران همزمان شد، از این رو این سفر را قدری دیرتر انجام دادیم تا همچنین شرایط برای سفر رییسجمهوری کشورمان به عراق فراهم شود.
رییس دستگاه دیپلماسی کشور گفت: در این سفر علاوه بر بغداد، سفرهایی به عتبات مقدس عالیات در نجف و کربلا داریم که در کربلا علاوه بر تشرف به حرمین شریفین یک فروم اقتصادی مشترک با عراقیها خواهیم داشت، همینطور به اقلیم خواهیم رفت و در سلیمانیه و اربیل برنامههای اقتصادی داریم.
وی تاکید کرد: این سفر برای این است که بخش خوصصی ما امکان همکاری بیشتر با بخش خصوصی عراق داشته باشد و مشکلاتی که در ماههای گذشته به ویژه بعد از حمله داعش به عراق ایجاد شده بود که در بخش فنی و مهندسی مشکلاتی بود و مزاحمتهایی هم آمریکاییها ایجاد میکنند که سعی داریم با همراهی هم رفع کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با استقبال از مواضع مسوولان عراقی در قبال تحریمها علیه ایران تصریح کرد: لازم است با همفکری روشهای عملیاتی کردن این مواضع سیاسی را پیدا کنیم.
ظریف در پاسخ به این پرسش که در بحث تعرفهها و افزایش آن از سوی طرف عراقی صحبت خواهد شد، گفت: مجموعه نگرانی بخش خصوصی را جمع آوری کردیم و البته در سفرهای قبلی که از سوی دولت و وزارت خارجه این مسایل بررسی و مطرح شده و در این سفر هم پیگیری میشود.
کسی حق دخالت در روابط تهران - بغداد را ندارد
وزیر امور خارجه عصر یکشنبه در محل وزارتخارجه عراق با 'محمدعلی حکیم' همتای عراقی خود دیدار و گفتگو کرد.
وزیران خارجه دو کشور در پایان مذاکرات، با قرائت بیانیه ای در جمع خبرنگاران، محورهای مطرح شده در این دیدار را تشریح کردند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه گفت: روابط ایران و عراق به زیان هیچکس نیست و به همین دلیل اجازه دخالت در آن را به کسی نخواهیم داد.
ظریف خاطرنشان کرد که در مذاکرات امروز بسیار مهمی در ده عنوان کلی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و دیدگاه بسیار نزدیکی بین دو کشور در بسیاری از زمینه ها وجود داشت.
وی افزود: روابط دو جانبه در حوزه های مختلف تجاری، سیاسی و مردمی، گردشگری سلامت و عتبات عالیات، همچنین تحولات منطقه ای و همکاری در سازمان های بین المللی از جمله محورهای بحث شده در این دیدار بود.
ظریف از توافق برای تشکیل یک کمیته مشترک مربوط به کشتیرانی و منابع آب اروندرود و شط العرب میان دو کشور و معرفی اعضای آن کمیته، خبر داد.
وزیر خارجه همچنین گفت که از نظر دو کشور ایران و عراق، بازگشت حاکمیت سوریه به کل خاک این کشور و حفظ تمامیت ارضی آن مورد تاکید قرار دارد.
ظریف همچنین از تلاش های عراق برای عادی سازی روابط جهان عرب با سوریه و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب حمایت می کند.
وی همچنین از حمایت کامل تهران و بغداد از روند صلح در یمن و پایان بخشیدن به جنگ در این کشور خبر داد.
وزیر امور خارجه ایران گفت که از نظر جمهوری اسلامی خطر اصلی برای منطقه، حمایت از رژیم صهیونیستی است.
ظریف تاکید کرد که همه ملت ها از آرمان ملت فلسطین حمایت می کنند.
'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات بلندپایه وارد بغداد پایتخت عراق شد.
به گزارش ایرنا، ظریف برای انجام یک سفر چهار روزه و دیدار با مقامات عراق و همچنین شرکت در چند نشست مشترک اقتصادی بعدازظهر یکشنبه وارد بغداد شد و مورد استقبال 'نزار خیرالله' قائم مقام وزیر امور خارجه عراق و سفیر جدید این کشور در تهران قرار گرفت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار است در این سفر علاوه بر مذاکره با همتای عراقی خود همچنین با 'برهم صالح' رئیس جمهوری، 'عادل عب دالمهدی' نخست وزیر، 'محمد الحبلوسی' رئیس پارلمان عراق دیدار و گفتگو کند.
شرکت و سخنرانی در نشست بزرگ اقتصادی با حضور فعالان اقتصادی دو کشور در بغداد و نشست اقتصادی سرمایه گذاری ایران و عراق در شهر کربلا و همچنین سفر به اربیل و سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق و دیدار گفتگو با مقامات کرد عراقی از برنامه های سفر چهار روزه ظریف به عراق است.
- 20
- 1