سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۱ - ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۰۰۹۹
سیاست خارجی

کدام کشورها به سیل‌زدگان ایران کمک کردند؟

کمک کشورهای خارجی به مناطق سیل زده ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سیل ویرانگر، نگاه جهان را به استانهای ویران شده ایران، خیره کرد. لزوم کمک رسانی به سیل زدگان درحد و مقیاس جهانی، باعث شد تا در کشورهای زیادی، مردم و دولت، دست در دست هم بدهند تا برای کاهش درد مردم سیل زده، اقدام کنند.

در ایران هم چهره‌های مذهبی و مورد رجوع مردم اعلام کردند می‌توان بخشی از وجوهات شرعی را به سیل‌زدگان اهدا کرد. اجازه آیت‌الله صافی برای دادن بخشی از سهم امام به سیل‌زدگان، بخشی از مجوزات شرعی است که در روزهای اخیر از سوی مراجع تقلید صادر شده است.

 

مردم در ایران، شق‌القمر کردند و اینفوگراف کمک‌های مردم نشان می‌دهد رکوردشکنی بسیج مردمی برای بازسازی مناطق سیل‌زده، بی‌نظیر بوده است.

 

با این همه، تحریم‌های آمریکا باعث شد تا ایران نتواند از کمک‌های نقدی خارجی برای کاهش مشکلات سیل‌زدگان برخوردار شود. توضیح رئیس هلال احمر درباره دریافت کمک خارجی برای سیل‌زدگان نشان می‌دهد هیچ‌گونه کمک نقدی از سوی خارجی‌ها، امکان ارسال به ایران را نداشته است. حتی اطلاعیه رسمی هلال احمر درباره دریافت‌نکردن کمک‌های نقدی خارجی هم صادر شد تا نشان دهد تحریم‌های آمریکایی چقدر می‌تواند غیرانسانی و ضدبشری باشد.

 

رفتار غیرانسانی آمریکا در تحریم کمک‌های بشردوستانه به سیل‌زدگان ایرانی باعث شد گوترش درباره کمک به سیل‌زدگان واکنش نشان دهد و بگوید باید این کمک‌ها از تحریم مستثنی شود.

 

در داخل کشور هم واکنش‌های متعددی درباره تحریم کمک‌های بشردوستانه برانگیخته شد. از جمله رئیس جامعه پزشکان تحریم کمک به سیل‌زدگان را محکوم کرد.

 

البته برخی نهادهای بین‌المللی حقوق بشری توانستند با وجود تحریم‌های آمریکا کمک‌های خود را به ایران برسانند. از جمله محموله کمک‌های یونیسف به کودکان سیل‌زده ایرانی به کشور وارد شد و به دست کودکان سیل‌زده رسید. همچنین توضیح اروپا برای ارسال کمک به سیل‌زدگان ایرانی نشان داد این کشور تمایل زیادی دارد برای کمک به سیل‌زدگان، اقدامات بشردوستانه خود را اجرایی سازد. در این راستا کمک ۱.۲ میلیون یورویی اتحادیه اروپایی امکان ارسال به ایران پیدا کرد که البته واکنش‌های مختلفی را در کشور برانگیخت. عده‌ای از مردم نیازمند و سیل‌زده، از این کمک اروپایی‌ها قدردانی کردند و برخی سیاسیون که ظاهرا قصد حضور در انتخابات آینده ریاست جمهوری را دارند، چندان روی خوش به این اتفاق نشان ندادند. فتاح هم گفت اتحادیه اروپایی با کمک ناچیزش به ملت ایران اهانت کرد. اینجاست که برخی افراد برای یافتن راه حلی جهت تامین منابع مالی بازسازی مناطق سیل‌زده، طرح دادند، از جمله برخی نمایندگان مجلس ۴ پیشنهاد دادند تا دولت برای جبران خسارات سیل از منابع مالی خاصی استفاده کند!

 

کمک‌های خارجی در راه استان‌های سیل‌زده

شاید اولین کمک‌های خارجی به استان‌های سیل‌زده از سوی همسایه غربی رسید. کاروان امدادی نجبای عراق چند روز پس از فرونشستن سیل در لرستان، وارد کشور شد و پس از آن، حشد الشعبی هم کمک‌های خود را به ایران ارسال کرد. تصاویری که از اولین محموله کمک عراقی‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، باعث شد تا دیگر مقامات بین‌المللی هم هوشیار شوند و آستین‌ها را بالا بزنند. از جمله پاپ فرانسیس ۱۰۰ هزار یورو به سیل‌زدگان اهدا کرد.

 

کشورهای منطقه و همسایگان مرزهای آبی کشور هم برای کمک‌رسانی اعلام آمادگی کردند و عربستان و امارات هم گفتند کمک‌هایی را برای سیل‌زدگان ارسال می‌کنند. پس از مدتی این وعده‌ها محقق شد و حتی عربستان اعلام کرد وزن کمک‌های این کشور به سیل‌زدگان ایران ۹۵ تُن شده است.

 

سایر کشورهای منطقه از جمله عمان هم در این امر بشردوستانه مشارکت کردند و در نهایت، سه فروند هواپیمای نظامی هم کمک‌های عمان را به ایران رساندند. همسایه شمالی ما به شکل دیگری کمک رساند. اهالی جمهوری آذربایجان اما کمک‌های خود را به صورت زمینی برای سیل‌زدگان ارسال کردند.

 

ولی در بین همسایگان، پاکستانی‌ها شاید از منظر خاصی، استثنا بودند. آنها در مساجد آستین بالا زدند و برای سیل‌زدگان ایرانی کمک جمع کردند. غیرت مذهبی پاکستانی‌ها و تصاویر متعددی از جمع‌آوری کمک برای سیل‌زدگان در پاکستان منتشر و باعث شد تا هواپیماهای متعددی از کمک‌های مردم مسلمان این کشور پر شده و به مقصد ایران بارگیری شود. پس از چند روز نماینده نیروهای مسلح خبر داد پاکستان یک فروند هواپیما را برای رساندن کمک‌های خود مهیا کرده است که البته بعدا کمک‌های پاکستانی‌ها به ۲ هواپیما رسید.

 

کویت هم یک محموله از کمک‌های خود را برای سیل‌زدگان ارسال کرد و البته کویت باز هم کمک فرستاد و دومین محموله کمک‌هایش به دست سیل‌زدگان رسید و پس از مدتی هم هلال احمر کویت جزئیات کمک این کشور به سیل‌زدگان را منتشر کرد.

 

کشور دیگری که در این کار بزرگ شرکت کرد، روسیه بود که ۴ کامیون کمک فرستاد. البته کامیون‌های روسی به صورت زمینی، کمک‌های روس‌ها را برای سیل‌زدگان آوردند.

 

اروپایی‌ها هم سعی کردند از قافله عقب نمانند و فرانسه هم کمک‌های خود را به صورت هوایی فرستاد. همچنین آلمان کمک‌های خود را برای سیل‌زدگان فرستاد. در این میان فیلم فرود هواپیمای کمک‌های آلمان به سیل‌زدگان در شبکه‌های اجتماعی با استقبال زیاد کاربران مواجه شد. ولایتی هم گفت کمک‌های ایتالیایی‌ها به فاصله یک روز به ایران رسیده است. همچنین  چین گفت برای کمک به سیل‌زدگان ایران آماده است.

 

 

khabaronline.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
چنان قحط سالی شد اندر دمشق. که یاران فراموش کردند عشق
انصافشون بهتر از اوناییه که شبانه کمک ها رو می دزدن
ولی چیزی که با چشمامون دیدیم اینه که خیلی از این کمکتان رو شبانه بعضی ارگان ها می دزدیدن و چیزی به مردم سیل زده نمیرسه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش