سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۱۹ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۵۸۰
سیاست خارجی

ظریف: چابهار و گوادر دو بندر هم افزا و مکمل هستند نه رقیب

محمد جواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه ایران چابهار و گوادر را دو بندر هم افزا و مکمل خواند نه رقیب و چابهار را مسیری در راستای توسعه افغانستان برشمرد.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز (پنجشنبه) در مسیر سفرش به اسلام آباد در توقفی چند ساعته در بندر چابهار و بازدید از بخش های مهم این بندر، در جلسه «راهبردهای منطقه ای و معرفی ظرفیت ها و قابلیت های بندر چابهار» حضور یافت.

 

سیستانی ها و بلوچستانی ها همیشه مرزداران غیوری برای ایران بودند 

وی طی سخنانی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان سیستان و بلوچستان و بندر چابهار اظهار داشت: سیستانی ها و بلوچستانی ها همیشه مرزداران غیوری برای ایران بودند و ایران همیشه به این مردم افتخار کرده و این مردم بزرگ همواره در برابر تهاجم های خارجی برای حفظ و حراست از ایران تلاش کرده اند.

 

وزیر خارجه افزود: برای ما همیشه یک وظیفه بزرگ ملی است که در خدمت این استان قهرمان کشورمان باشیم و کاستی ها و کمبودهایی که در گذشته بوده را جبران کنیم.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: امروز در آستانه سالگرد فتح خرمشهر و جانفشانی های ایثارگرانی هستیم که با خونشان آزادی، استقلال و تمامیت ارضی ما را تضمین کردند همانطور که مردم سیستان در تاریخ این کار را برای کشور انجام دادند.

 

ظریف افزود: فرصتی که امروز فراهم شد تا از برخی اقدامات خوبی که در این استان و چابهار شکل گرفته و با افتخار این پیشرفت ها و کارهای بزرگ را مشاهده کنیم، یک دلگرمی خاصی برای بنده و هیأت همراه بود.

 

وی از استاندار، فرماندار، رئیس منطقه آزاد، مدیرکل بنادر و دریانوردی و دیگرانی که در این تلاش جهادی  برای پیشرفت استان و شهر و کشور تلاش کردند، سپاسگزاری و از مهمان نوازی گرم و صمیمانه مردم چابهار تشکر کرد.

 

امکانات چابهار برای امنیت دسترسی جهانی ایران بسیار راهبردی است

ظریف بیان کرد: معتقدم چابهار محل راهبردی برای کشور است. چابهار از جهات مختلف می تواند هم برای جمهوری اسلامی و هم برای منطقه و هم برای کشورهای همسایه بندر ثبات، آرامش و توسعه باشد. امکانات فراوانی که شهرستان چابهار، منطقه آزاد چابهار و بندر چابهار دارند، برای آینده کشور و مخصوصا برای امنیت دسترسی جهانی ایران بسیار راهبردی و با اهمیت است.

 

وی گفت: از آموزه های مهم جنگ تحمیلی، ضرورت توجه به امکاناتی بوده که کشور در سواحل مکران و به ویژه در چابهار دارد و این دیدگاه راهبردی همیشه در کشور هست و امروز هم این دیدگاه با جدیت دنبال می شود که باید برای چابهار حساب ویژه ای باز کرد. من به شما اطمینان می دهم که همین نگرش در کشور وجود دارد.

 

وزیر خارجه با بیان اینکه چابهار می تواند زمینه بسیار خوبی برای توسعه کشور همسایه ما باشد، عنوان کرد: امنیت در افغانستان برای ما و همچنین جهان امنیت است. شاهد بودیم که ناامنی در افغانستان برای جهان ناامنی ایجاد کرد ولذا ما که همسایگان افغانستان هستیم، در برخی موارد ما هم در فشارهایی که بر مردم خوب افغانستان وارد شده، سهیم بودیم.

 

چابهار و گوادر دو بندر هم افزا و مکمل هستند؛ دو بندر رقیب نیستند

به گزارش فارس، ظریف با ذکر این نکته که نزدیک به چهار دهه است که به خاطر فشارهای خارجی که بر افغانستانی ها و بر برداران و خواهران ما در این کشور وارد شده، میزبان مردم خوب افغانستان در ایران هستیم، یادآور شد: اگر توسعه در افغانستان گسترش یابد و اقتصاد رسمی جایگزین اقتصاد غیررسمی در افغانستان شود که روش رسیدن به اقتصاد رسمی در افغانستان از طریق انتقال منابع، دارایی ها و ثروت های بسیار فراوان معدنی افغانستان به جهان و انتقال تجارت و فعال شدن بخش تجارت و بخش های معدنی در افغانستان است، چابهار تنها مسیری است که می تواند چنین وضعیتی را برای افغانستان تضمین کند.

 

وی گفت: خوشحالم در چند ماه گذشته شاهد انتقال اولین محموله ها به افغانستان بودیم و شنیدم امروز یا فردا اولین محموله کانتینری در بندر چابهار برای افغانستان پیاده می شود و این بسیار مایه خوشبختی است که به توسعه همسایگان کمک کنیم. توسعه همسایگان، توسعه ماست.

 

وزیر خارجه بیان کرد: خیلی خوشحال شدم از اینکه در دیدگاه مدیران استان و چابهار نگاه رقابتی به ظرفیت های منطقه ندیدم، بلکه نگاه هم افزایی دیدم و واقعیت هم همین است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه ما باید در این منطقه هم افزایی داشته باشیم، اظهار داشت: چابهار و گوادر دو بندر هم افزا و مکمل هستند؛ دو بندر رقیب نیستند. این دیدگاه از لحاظ راهبردی غلط است که ما با یک نگاه مبتنی بر حاصل جمع صفر به چابهار نگاه کنیم.

 

وزیر خارجه ایران در مدت حضورش در چابهار از مسیر دریایی طرح توسعه بین بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی، ترمینال مسافربری شهید کلانتری منطقه آزاد چابهار و سایت پتروشیمی نگین مکران بازدید کرد.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش