به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز (پنجشنبه) در مسیر سفرش به اسلام آباد در توقفی چند ساعته در بندر چابهار و بازدید از بخش های مهم این بندر، در جلسه «راهبردهای منطقه ای و معرفی ظرفیت ها و قابلیت های بندر چابهار» حضور یافت.
سیستانی ها و بلوچستانی ها همیشه مرزداران غیوری برای ایران بودند
وی طی سخنانی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان سیستان و بلوچستان و بندر چابهار اظهار داشت: سیستانی ها و بلوچستانی ها همیشه مرزداران غیوری برای ایران بودند و ایران همیشه به این مردم افتخار کرده و این مردم بزرگ همواره در برابر تهاجم های خارجی برای حفظ و حراست از ایران تلاش کرده اند.
وزیر خارجه افزود: برای ما همیشه یک وظیفه بزرگ ملی است که در خدمت این استان قهرمان کشورمان باشیم و کاستی ها و کمبودهایی که در گذشته بوده را جبران کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: امروز در آستانه سالگرد فتح خرمشهر و جانفشانی های ایثارگرانی هستیم که با خونشان آزادی، استقلال و تمامیت ارضی ما را تضمین کردند همانطور که مردم سیستان در تاریخ این کار را برای کشور انجام دادند.
ظریف افزود: فرصتی که امروز فراهم شد تا از برخی اقدامات خوبی که در این استان و چابهار شکل گرفته و با افتخار این پیشرفت ها و کارهای بزرگ را مشاهده کنیم، یک دلگرمی خاصی برای بنده و هیأت همراه بود.
وی از استاندار، فرماندار، رئیس منطقه آزاد، مدیرکل بنادر و دریانوردی و دیگرانی که در این تلاش جهادی برای پیشرفت استان و شهر و کشور تلاش کردند، سپاسگزاری و از مهمان نوازی گرم و صمیمانه مردم چابهار تشکر کرد.
امکانات چابهار برای امنیت دسترسی جهانی ایران بسیار راهبردی است
ظریف بیان کرد: معتقدم چابهار محل راهبردی برای کشور است. چابهار از جهات مختلف می تواند هم برای جمهوری اسلامی و هم برای منطقه و هم برای کشورهای همسایه بندر ثبات، آرامش و توسعه باشد. امکانات فراوانی که شهرستان چابهار، منطقه آزاد چابهار و بندر چابهار دارند، برای آینده کشور و مخصوصا برای امنیت دسترسی جهانی ایران بسیار راهبردی و با اهمیت است.
وی گفت: از آموزه های مهم جنگ تحمیلی، ضرورت توجه به امکاناتی بوده که کشور در سواحل مکران و به ویژه در چابهار دارد و این دیدگاه راهبردی همیشه در کشور هست و امروز هم این دیدگاه با جدیت دنبال می شود که باید برای چابهار حساب ویژه ای باز کرد. من به شما اطمینان می دهم که همین نگرش در کشور وجود دارد.
وزیر خارجه با بیان اینکه چابهار می تواند زمینه بسیار خوبی برای توسعه کشور همسایه ما باشد، عنوان کرد: امنیت در افغانستان برای ما و همچنین جهان امنیت است. شاهد بودیم که ناامنی در افغانستان برای جهان ناامنی ایجاد کرد ولذا ما که همسایگان افغانستان هستیم، در برخی موارد ما هم در فشارهایی که بر مردم خوب افغانستان وارد شده، سهیم بودیم.
چابهار و گوادر دو بندر هم افزا و مکمل هستند؛ دو بندر رقیب نیستند
به گزارش فارس، ظریف با ذکر این نکته که نزدیک به چهار دهه است که به خاطر فشارهای خارجی که بر افغانستانی ها و بر برداران و خواهران ما در این کشور وارد شده، میزبان مردم خوب افغانستان در ایران هستیم، یادآور شد: اگر توسعه در افغانستان گسترش یابد و اقتصاد رسمی جایگزین اقتصاد غیررسمی در افغانستان شود که روش رسیدن به اقتصاد رسمی در افغانستان از طریق انتقال منابع، دارایی ها و ثروت های بسیار فراوان معدنی افغانستان به جهان و انتقال تجارت و فعال شدن بخش تجارت و بخش های معدنی در افغانستان است، چابهار تنها مسیری است که می تواند چنین وضعیتی را برای افغانستان تضمین کند.
وی گفت: خوشحالم در چند ماه گذشته شاهد انتقال اولین محموله ها به افغانستان بودیم و شنیدم امروز یا فردا اولین محموله کانتینری در بندر چابهار برای افغانستان پیاده می شود و این بسیار مایه خوشبختی است که به توسعه همسایگان کمک کنیم. توسعه همسایگان، توسعه ماست.
وزیر خارجه بیان کرد: خیلی خوشحال شدم از اینکه در دیدگاه مدیران استان و چابهار نگاه رقابتی به ظرفیت های منطقه ندیدم، بلکه نگاه هم افزایی دیدم و واقعیت هم همین است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه ما باید در این منطقه هم افزایی داشته باشیم، اظهار داشت: چابهار و گوادر دو بندر هم افزا و مکمل هستند؛ دو بندر رقیب نیستند. این دیدگاه از لحاظ راهبردی غلط است که ما با یک نگاه مبتنی بر حاصل جمع صفر به چابهار نگاه کنیم.
وزیر خارجه ایران در مدت حضورش در چابهار از مسیر دریایی طرح توسعه بین بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی، ترمینال مسافربری شهید کلانتری منطقه آزاد چابهار و سایت پتروشیمی نگین مکران بازدید کرد.
- 16
- 5