دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۱۴۲
سیاست خارجی

واشنگتن‌پست: ایران یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث میان ترامپ و آبه خواهد بود

دونالد ترامپ و شینزو آبه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به روابط ژاپن با آمریکاو همچنین روابط حسنه توکیو و تهران نوشت که ایران یکی از مهمترین موضوعات سفر چهار روزه ترامپ به ژاپن خواهد بود.

به گزارش فارس به نقل از واشنگتن پست، «دونالد ترامپ»‌ رئیس جمهور آمریکا روز شنبه وارد ژاپن شد تا سفر چهار روزه خود به توکیو را آغاز کرده و بر تقویت روابط این دو متحد تاکید کند.

 

در این سفر، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن میزبان خواهد بود و ترامپ به عنوان اولین رهبر خارجی خواهد بود که با «نارو هیتو» که از ماه مه به عنوان امپراطور جدید ژاپن فعالیت خود را آغاز کرد دیدار کند. 

 

ترامپ عصر شنبه و در جمع ده‌ها نفر از مدیران اجرایی شرکت‌های ژاپنی در محل اقامت سفیر آمریکا در ژاپن گفت: ما ساعت‌های زیادی در هواپیما بودیم و همین الان پیاده شدیم و اینجا هستیم.

 

اما تعدادی موضوعات جدی در حاشیه این سفر بررسی خواهد شد که از جمله آنها می‌توان به عزم ترامپ برای توافق تجاری بهتر با ژاپن و متقاعد کردن این کشور برای پرداخت بیشتر برای حضور نظامیان آمریکا در آنجا و بن بست به وجود آمده با کره‌شمالی و افزایش سریع تنش‌ها با ایران اشاره کرد.

 

روز شنبه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که کره‌شمالی با آزمایش موشک‌های بالستیک کوتاه‌بُرد، آشکارا قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده و ترامپ و آبه بر اهمیت باقی ماندن تمامی این تحریم‌ها علیه کره‌شمالی تاکید خواهند کرد.

 

مشاور امنیت ملی آمریکا افزود که کره‌شمالی به تلاش‌های آمریکا و کره‌جنوبی برای آغاز مجدد مذاکرات پس از شکست دور قبلی آن در هانوی ویتنام در فوریه پاسخ نداده است.

 

اگر سیاست ترامپ در قبال کره‌شمالی در آشفتگی قرار دارد اما دست کم آبه می‌تواند دوستانه به سخنان ترامپ درباره کره‌شمالی گوش دهد.

 

اما موضوع حساس‌تر ایران خواهد بود. این در حالی است که ترامپ روز جمعه اعلام کرد که ۱۵۰۰ نظامی بیشتر به خاورمیانه اعزام خواهد کرد تا با تنش‌های فزاینده در غرب آسیا مقابله کند.

 

ژاپن روابط دیپلماتیک و فرهنگی دیرینه‌ای با ایران داشته و با تصمیم آمریکا در خروج از توافق هسته‌ای مخالفت کرده بود. روز شنبه رسانه‌های ژاپنی از احتمال سفر آبه به تهران در ماه ژوئن (خرداد ماه) و دیدار با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران خبر دادند.

 

بر اساس گزارش رسانه‌ها، این سفر با هدف میانجی‌گری خواهد بود و این چیزی است که مقامات ژاپن با ترامپ در این سفر درباره آن بحث خواهند کرد.

 

این سفر در پی سفر اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به ژاپن در اوایل ماه جاری خواهد بود.

 

آبه که به همراه پدرش در سال ۱۹۸۳ به ایران سفر کرده از زمانی که به نخست وزیری رسیده، روابط نزدیکی با مقامات ایران داشته است.

 

این دو کشور در سال ۲۰۱۶ توافقنامه سرمایه‌گذاری امضا کرده و طی سال جاری نیز ۹۰ سال تعامل دیپلماتیکی با یکدیگر را جشن گرفتند.

 

«آکیهیسا ناگاشیما» سیاستمدار مستقل و کارشناس سابق امنیت ملی ژاپن با استقبال از احتمال میانجی‌گری آبه در پیامی در توئیتر نوشت: ماموریت اعتبار بخش قابل توجهی است. این راه‌حل واقعی است که هم می‌تواند باعث نجات وجهه ترامپ شود که به دنبال یاقتن راهی برای تعامل با موضع سخت بولتون بوده و همچنین برای نخست وزیر آبه است که چالش‌هایی در روابط ژاپن با روسیه و کره‌شمالی دارد.

 

وی افزود: «ناگهان دیدار سران آمریکا و ژاپن که دستور العمل دیپلماتیکی به همراه نداشته، مفهوم پیدا می‌کند. این همان چیزی است که ما از آن با عنوان دیپلماسی آرام یاد می‌کنیم.»

 

بولتون روز شنبه از پاسخ به سوالی درباره میانجی‌گری احتمالی ژاپن خودداری کرده اما گفت که سران دو کشور قطعا درباره ایران بحث خواهند کرد.

 

وی بار دیگر اتهامات علیه ایران را تکرار کرده و گفت که درباره این سطح از رفتارهای خطرناک توسط ایران نگران است.

 

بولتون اضافه کرد: مسیر حفظ صلح و مسیر جلوگیری از اتخاذ گام‌های خصمانه توسط ایران، حضور قدرتمند آمریکا در منطقه است.

 

البته در دیدارهای ترامپ در ژاپن موضوعات دوجانبه نیز بررسی خواهد شد. ترامپ پیش از سفر در پیامی در توئیتر نوشت: من درباره تجارت و ارتش نیز با دوستم، نخست‌وزیر شینزو آبه گفت‌وگو خواهم کرد.

 

ترامپ پیشتر تهدید کرده بود که تعرفه ۲۵ درصدی بر روی واردات خودروهای  خارجی وضع خواهد کرد، اقدامی که تاثیر جدی بر اقتصاد ژاپن خواهد گذاشت اگر چه آمریکا اخیر اعلام کرده که این اقدام را ۱۸۰ روز به تاخیر خواهد انداخت. وی همچنین از ژاپن خواسته تا تعرفه واردات محصولات کشاورزی را کاهش دهد.

 

ترامپ در سخنرانی در اقامتگاه «ویلیام هاجرتی» سفیر آمریکا در ژاپن گفت که آمریکا و ژاپن در حال مذاکره درباره توافق تجاری دوجانبه هستند اما به این موضوع اشاره کرده که در تراز تجاری دو کشور ناترازی وجود دارد.

 

وی گفت: می‌خواهم بگویم که ژاپن برای سال‌های متمادی تراز تجاری مثبت با آمریکا داشته‌ اما این مشکلی ندارد و شاید به همین دلیل است که شما ما را خیلی دوست دارید.

 

ژاپن پیشتر عضو اتحادیه تجاری «ترانس پاسیفیک» بوده که متشکل از ۱۱ کشور بوده و همچنین موفق شده تا توافق جداگانه‌ای با اتحادیه اروپا امضا کند که در پی آن تعرفه‌های تجاری درباره محصولات کشاورزی میان کشورها برداشته می‌شود اما پس از تصمیم ترامپ برای خروج از اتحادیه «ترانس پاسیفیک» آمریکا دیگر عضو این اتحادیه نبوده و صادرات گندم، جو و گوشت آمریکا به ژاپن با مشکل مواجه شده است.

 

ترامپ همچنین خواستار آن است که ژاپن هزینه بیشتری برای نظامیان آمریکایی که در این کشور مستقر هستند پرداخت کند اگر چه توکیو اعلام کرده که بخش عمده‌ای از هزینه استقرار این نیروها را پرداخت می‌کند و سهم بیشتری را در مقایسه با دیگر کشورهایی که میزبان نظامیان آمریکایی هستند پرداخت می‌کند.

 

ترامپ روز سه‌شنبه نیز از ناو هواپیما بر ژاپنی بازدید خواهد کرد، این ناو پیشتر حامل بالگرد بوده اما هم اکنون می‌تواند جنگنده‌های عمود پرواز اف-۳۵ بی را نیز حمل کند. ژاپن قصد دارد در این بازدید بر تمایل ژاپن برای دفاع از خود تاکید کند.

 

نخست وزیرژاپن زمان و توجه زیادی را برای داشتن روابط نزدیک با ترامپ هزینه کرده است. از سال ۲۰۱۶ تا کنون این دو مقام بیش از ۴۰ بار با یکدیگر دیدار یا تماس تلفنی داشته‌اند.

 

این دومین دیدار ترامپ و آبه طی سه ماه خواهد بود. آبه آوریل گذشته به واشنگتن سفر کرده بود و ترامپ نیز ماه آینده و در چارچوب نشست سران ۲۰ بار دیگر به ژاپن سفر خواهد کرد.

 

ترامپ شنبه شب گفت که روابط آمریکا و ژاپن هیچگاه تا این حد قدرتمند، قوی و نزدیک نبوده است.

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش