به گزارش ایسنا به نقل از صدای آمریکا، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز سهشنبه در کنفرانسی خبری مدعی شد: سیاست خارجی ایران، اعراب و اسرائیل را به هم نزدیک کرده است. چنین موضوعی پیش از این کمسابقه بوده است.
وی همچنین با تاختن به برجام، ادعا کرد: توافق هستهای با ایران هم از نظر اقتصادی به نفع نظام ایران و باعث توسعه موشکهای بالستیک این کشور شد. توافق هستهای قرار بود ایران را به رفتاری میانهروتر سوق بدهد اما به از دست رفتن صلح و امنیت در منطقه انجامید. پس از برجام، بودجه نظامی ایران بهطور بیسابقهای افزایش یافت اما پس از اعمال تحریمهای ما علیه تهران، منابع مالی سپاه و گروههای نیابتی از جمله حزبالله به شدت کاهش یافت.
برایان هوک در خصوص قاسم سلیمانی عنوان کرد: اکتبر سال آینده وقتی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران به سر بیاید، ممنوعیت سفر افرادی مانند قاسم سلیمانی نیز به پایان خواهد رسید.
این مقام آمریکایی در خصوص تحریمهای نامشروع ایالات متحده آمریکا علیه محمدجواد ظریف ادعا کرد: این که تحریم ظریف مانع دیپلماسی است، اشتباه است. جمهوری اسلامی همواره از افرادی بجز وزیر خارجه برای مذاکره استفاده کرده است.
وی افزود: رئیسجمهور ترامپ و وزیر خارجه آمریکا بارها ایران را به دیپلماسی دعوت کردهاند اما جمهوری اسلامی رد کرده است. نظام ایران به هیچوجه قابل اعتماد نیست بنابراین باید تغییر رفتار عملی در آنها روی دهد.
برایان هوک در صحبتهای مداخلهجویانه خود در خصوص روابط ایران و اروپا، گفت: ایران سابقه بدی در آلت دست قرار دادن اروپا و سایر کشورها برای پیشبرد مقاصد خود دارد. با اروپا در قبال ایران اختلافات تاکتیکی داریم اما نقاط اشتراک ما بیشتر از اختلافات است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با طرح ادعاهایی بیاساس و ایرانهراسانه، گفت: تا زمانی که ایران بخواهد بهطور غیرقانونی به انتقال نفت دست بزند تا بتواند منابع مالی گروههای تروریستی را تامین کند با آنها مقابله میکنیم. ظریف میگوید که ایران به دنبال دفاع از خود است. حامی درجه یک تروریسم در جهان چطور نگران خود است؟
وی در خصوص برنامههای هستهای دیگر کشورها مدعی شد: برخی کشورها قصد استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای را دارند اما ایران برخلاف آنها میگوید که میخواهد غنیسازی داشته باشد. اینکه ایران ذخایر هستهای را نگه داشته و پنهان کرده است، نشانه قصد واقعی ایران است. آنها به دنبال تسلیحات هستهای هستند.
نماینده آمریکا در امور ایران همچنین در خصوص تصویب نشدن لوایح FATF ادعا کرد: نظام ایران مایل به شفافیت مالی نیست چون میخواهد به فعالیتهای پولشویی خود ادامه بدهد.
وی همچنین در خصوص کودتای ۲۸ مرداد مدعی شد: مصدق از طرف سیا کنار گذاشته نشد، مصدق توسط طیف مذهبی و نظامی ایران کنار گذاشته شد. این نکته غلط را ظریف هم طرح کرده اما حتی خود امام خمینی(ره) هم در مسئله سقوط مصدق اشارهای به سازمان سیا نمیکند.
غنیسازی در ایران باید به صفر برسد
«برایان هوک» مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد دولت متبوعش معتقد است غنیسازی اورانیوم در ایران باید به صفر برسد.
این دیپلمات ارشد آمریکایی روز سهشنبه در یک نشست خبری مدعی شد: «ایران قبلاً فعالیتهای هستهای مشکوک داشته و به همین دلیل ما معتقدیم آژانس بینالمللی انرژی اتمی نباید به ایران اجازه غنیسازی اورانیوم بدهد. غنیسازی اورانیوم در ایران باید به صفر برسد.»
وی با تکرار ادعاهای بیاساس خود و مقامات آمریکایی مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاحهای هستهای افزود: «ایران برای فعالیتهای هستهای صلحآمیز خود نیازی به غنیسازی اورانیوم ندارد. اگر بتوانیم به غنیسازی اورانیوم در ایران پایان دهیم، دیگر نگران نزدیک شدن ایران به ساخت سلاح هستهای نخواهیم بود.»
برایان هوک همچنین در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص اختلافات واشنگتن و لندن در خصوص ایران اظهار داشت: «فکر میکنم اغلب در این خصوص مبالغه میشود. درست است که ما اختلافات تاکتیکی با اروپاییها [از جمله انگلیس] داریم، اما اشتراکات ما بیشتری از اختلافات ماست.»
این دیپلمات ارشد آمریکایی در خصوص توقیف و سپس آزادسازی ابرنفتکش ایرانی گریس-۱ (آدریان دریا) توسط نیروی دریایی انگلیس در تنگه جبلالطارق نیز گفت: «من فکر میکنم دولت جبلالطارق این حق را داشت که نفتکش گریس-۱ را به دلیل نقض تحریمها توقیف کند. البته من نمیخواهم درباره تصمیمات داخلی مقامات جبلالطارق [مبنی بر آزادسازی نفتکش ایرانی] صحبت کنم. در هر صورت ما تحرکات تمامی کشتیهای ایرانی را زیر نظر داریم.»
اعتراف هوک درباره مکانیسم ماشه
این مقام آمریکایی در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا آمریکا میتواند از بند موسوم به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران استفاده کند یا خیر، اذعان کرد که واشنگتن قادر به استفاده از این بند نخواهد بود.
پیش از این، کارشناسان گفتهاند آمریکا بعد از خروج از برجام به جهت آنکه جزئی از این توافق هستهای نیست نمیتواند برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران به بند مکانیسم ماشه در برجام استناد کند.
او در پاسخ به سوال این خبرنگار گفت: «در خصوص مکانیسم بازگشت خودکار تحریمها (مکانیسم ماشه) باید بگویم ما دیگر داخل آن توافق (برجام) نیستیم. طرفهایی که هنوز داخل توافق هستند باید تصمیم خودشان را بگیرند که میخواهند از مکانیسم حل اختلاف استفاده کنند یا خیر. تردیدی وجود ندارد که ایران در حال نقض توافق هستهای است ولی این تصمیمی است که آنهایی که داخل توافق هستند باید بگیرند.»
- 17
- 2