چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۲۷ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۴۶۱
سیاست خارجی

بعیدی‌نژاد: دیگر امیدی در ایران به اینستکس وجود ندارد

حمید بعیدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سفیر ایران در انگلیس گفت: در شرایطی که به نظر می رسد تحریم‌های امریکا مانع هر نوع همکاری و تبادل می‌شود اما ظرفیت‌های زیادی برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی میان انگلیس و ایران وجود دارد.

به گزارش ایرنا، «حمید بعیدی نژاد» روز جمعه در حاشیه همایش فرصت‌ها و چشم انداز روابط اقتصادی ایران و انگلیس که با حضور نمایندگانی از دو هیأت متشکل از ۵۰ شرکت تجاری، کشاورزی و صنایع دامی از ایران و ده‌ها شرکت انگلیسی و با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه و وزارت تجارت بین‌الملل انگلیس در لندن برگزار شد به سوالات خبرنگاران ایرانی پاسخ گفت.

وی حضور پرتعداد شرکت‌های ایرانی و انگلیسی در این همایش را نشان دهنده ظرفیت های موجود برای توسعه همکاری های اقتصادی عنوان کرد و گفت: یکی از ویژگی‌هایی که ما در روابط جدید خود با انگلیس می‌بینیم ظرفیتی است که شرکت های کوچک و متوسط دارند. ما همواره ذهن‌مان بر شرکت‌های خیلی بزرگ مانند شرکت نفت و گاز شل و بی پی متمرکز بوده اما واقعیت آنست که شرکت های کوچک و متوسط می‌توانند در زمینه ی کسب درآمد های حاصل از صادرات، استاراپ‌ها برای کشور بسیار سود آوری داشته باشند. آنها همچنین می توانند با شرکت های انگلیسی کارشان را در زمینه صادرات توسعه دهند و باعث افزایش روندی شوند که اینک در ایران برای طراحی اقتصاد بدون نفت شروع شده است.

بعیدی نژاد افزود: بنابراین ما باید تمرکز ذهن‌مان را از آن مسائل گذشته که فقط به شرکت های خیلی بزرگ فکر می کردیم خارج کنیم و در عرصه شرکت‌های کوچک و متوسط کار کنیم که ظرفیت بسیار زیادی وجود دارد. این شرکت ها از قابلیت ریسک پذیری بالاتری برخوردار هستند و می توانند در تبادل های اقتصادی شرکت کنند.

وی همچنین عنوان کرد شرکت های کوچک و متوسط ارزیابی ریسک شرکت های خیلی بزرگ را که به دلایل مسائل سیاسی وارد تعاملات نمی شوند ندارند، خیلی راحت‌تر می توانند مسائل خودشان را مدیریت کنند چون در سطح‌های کوچکتری هستند و انگیزه های بیشتری دارند و می توانند با انرژی و وقت بیشتری که برای این موضوع می‌گذارند این تبادلات را تسریع کنند.

سفیر کشورمان گفت:‌ حجم روابط اقتصادی دو کشور از طریق شرکت‌های کوچک و متوسط که به دلیل قابلیت‌ها و انعطاف هایی که دارند و توانسته‌اند تبادلات خوبی را با طرف های انگلیسی داشته باشند، به چند صد میلیون پوند بالغ شده، بدون این که جایی به طور مشخص ثبت شده باشد.

وی با بیان اینکه «شرکت های ثبت تجارت هم توجه‌شان به شرکت های بزرگ و تبادلات خیلی بزرگ است افزود: اما شرکت‌های کوچک و متوسط با حجم تبادلات کوچک ولی با تعدد زیاد توانسته اند حجم تبادل خوبی را به خودشان اختصاص دهند و فکر می کنیم هم می‌توانند باعث نشاط در فعالیت‌های اقتصادی و توسعه صنعتی کشور باشند و هم این که در حوزه های بسیار متنوعی کار می کنند.

بعیدی نژاد ادامه داد:‌ امروز در این همایش به نظر من این اراده را از طرف شرکت های انگلیسی و ایرانی که ظرفیت های زیادی در این حوزه وجود دارد و می توانیم از آن ها استفاده کنیم، دیدیم.

سفیر کشورمان در پاسخ به این سووال که شرکت ها در چه زمینه ای تمایل دارند فعالیت کنند و سفارت چه تمهیداتی را برای تسهیل این فعالیت در پیش گرفته است گفت:‌ یکی از جلوه های ابعاد جدید، تنوع است؛ یعنی در یک حوزه خاصی نیست و بسیار طیف وسیعی را شامل می شود. ما می توانیم از حضور ایرانی های مقیم هم که تجربه دارند و صاحب دانش هستند، محیط را خوب می شناسند و توانسته اند با شرکت های انگلیسی ارتباط نزدیکی پیدا کنند به نحو خوبی استفاده کنیم.

وی همچنین عنوان کرد: طرف انگلیسی هم باید در نظر بگیرد که با توجه به گرایشات توسعه اقتصادی ایران نباید فقط به بازار اقتصادی ایران به عنوان یک بازار واردات نگاه کنند؛ بلکه امروز ایران دارد به تولید محصولاتی فکر می‌کند که صادرات محور هستند.

بعیدی نژاد ادامه داد: ما به محصولاتی فکر می کنیم که بتوانیم در این جا صادرات داشته باشیم و در بسیاری از حوزه‌ها این ظرفیت وجود دارد. محصولات غذایی ایران به مرور در سوپر مارکت‌های انگلیس در حال مشاهده است و این ظرفیت وجود دارد که صنایع غذایی ایران به مرور و صنایع کشاورزی ایران و بسیاری از محصولات ایران در این جا وارد شوند.

وی با بیان اینکه در زمینه تکنولوژی برتر هم ظرفیت های زیادی‌ وجود دارد افزود: هئیتی که از انگلیس برای بحث مدرن سازی رآکتور اراک به ایران رفتند اولین هیئت فنی تخصصی هسته ای انگلیسی در طول تاریخ روابط ایران وانگلیس است.

این نشان می دهد که ما در زمینه های علوم و فنون پیشرفته مانند بحث انرژی هسته ای می‌توانیم تبادلات جدیدی را با طرف های انگلیسی داشته باشیم. بنابراین ما مرتب به شرکت ها و وزارت تجارت انگلیس می گوییم که باید به ایران به عنوان یک مقصد جدید همکاری های برابر فکر کنند و نه به عنوان محلی برای واردات کالاهای انگلیسی.

سفیر کشورمان در پاسخ به سووال ایرنا درباره وضعیت سازوکار ویژه مالی اروپا موسوم به اینستکس و اینکه این ابزار در تحولات تجاری مورد اشاره چه نقشی دارد گفت: به دلیل این که ما انتظار داشتیم اینستکس زودتر کارش را در آن مقطعی که لازم بود انجام دهد متاسفانه آغاز نکرد و با یک تاخیر زیادی مواجه شد خیلی دیگر انتظار و امیدی در ایران در این زمینه وجود نداشته که ما امید داشته باشیم که اینستکس بزودی راه بیافتد.

وی افزود: اما خود آن ها فارغ از آن که می‌دانند ایران با یک یأسی دارد تحولات اینستکس را دنبال می کند با علاقمندی به دنبال این هستند که این سازوکار را بیشتر فعال کنند تا بتواند ظرفیتی برای تبادلات ایران و کشورهای اروپایی و حتی غیر اروپایی فراهم کند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش