پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۰۲ - ۱۸ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۳۸۹۹
سیاست خارجی

صالحی: خارج از چارچوب برجام عمل نمی‌کنیم/ امیدواریم تا اکتبر آینده تحریم‌های تسلیحاتی نیز برداشته شود

علی اکبر صالحی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به زوایای برجام گفت: الان ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از طریق برجام کنار گذاشته شده و امیدواریم تا اکتبر آینده تحریم های تسلیحاتی نیز برداشته شود.

به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی در بدو ورود به بوشهر برای شرکت در مراسم رسمی بتن‌ریزی واحد ۲ نیروگاه بوشهر عنوان کرد: ۱۳۹۵ روز بعد از برجام توانستیم قراردادی با روس ها در ارتباط با دو نیروگاه جدید که واحد ۲ و ۳ خواهد بود ببندیم که قدرت هر کدام ۱۰۵۰ مگاوات است. از همان دو سال پیش که قرارداد را بسته و قسط اول را پرداخت کردیم، کار کارگاهی شروع شد. قریب به ۳ میلیون متر مکعب فقط خاک برداری شده و با بسیج امکانات وسیعی در این دو سال اقدامات عمده ای صورت گرفت.

وی افزود: فردا عملیات بتن ریزی به صورت نمادین انجام می شود چون قبلا کار آغاز شده بود و به دلیل ارتحال برادر عزیزم دکتر احمدیان مراسم به تاخیر افتاد اما کار ادامه یافت و هیچگاه کار را به زمین نگذاشتند.

صالحی ضمن تشکر از پیمانکاران ایرانی و پیمانکار روس گفت: امیدواریم که فردا با بتن ریزی شاهد عملیات بالا رفتن ساختمان اصلی راکتور ۲ باشیم و پس از آن نیز در مرحله دیگری وارد عملیات انجام کارهای ساختمانی راکتور ۳ خواهیم شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: امیدواریم طبق برنامه سال ۱۴۰۴ آغاز بهره برداری از راکتورها باشد و سال ۱۴۰۶ نیز بهره برداری راکتور ۳ انجام شود. تا الان طبق برنامه پیش رفته ایم و از برنامه عقب نیستیم. همکاران ما همت عالی انجام داده اند و علت عمده مسافرت من تشکر از عزیزان برای پیشبرد کار در این سایت است که کار را به نحو احسن پیش برده اند.

وی ادامه داد: در طول کار از حمایت های استاندار محترم بهره مند بوده ایم که جای تشکر دارد. چنین کار عظیمی که بزرگ ترین پروژه صنعتی کشور با رقم حدود ۱۰ میلیارد دلار است و الحمدلله خوبی پیش می رود.

علی اکبر صالحی با بیان ارزیابی خود از واکنش اتحادیه اروپا و آمریکا به گام چهارم و کاهش تعهدات هسته ای ایران گفت: همین الان واکنش خیلی زیادی نشان داده اند و اندیشکده های فکری و سیاستمدارانشان نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی ایران خیلی نگران هستند و این نشان از اراده مسئولین ارشد نظام است که توانمندی بالقوه جمهوری اسلامی ایران بالفعل شد و عزیزان ما در سازمان انرژی اتمی با اراده توانستند در یک مدت زمان و فاصله کوتاه این اهداف را محقق کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: این چالش بسیار بزرگی بود که در یک فاصله کوتاه قریب به ۳ هزار و ۵۰۰ سو به ظرفیت غنی سازی کشور اضافه شود که این رقم بسیار بالایی است و عمده سوهای ایجاد شده توسط سانتریفیوژ نسل جدید بوده است. در حال حاضر ۱۵ نوع سانتریفیوژ جدید در نطنز مشغول به کار هستند. این یک حالت تحیر و غیر قابل باور برای آنها است، چون فکر می کردند ما چنین ظرفیت و توانی را نداریم. این توانمندی سازمان انرژی اتمی و همت و علاقمندی بالای پرسنل به فعالیت های صلح آمیز هسته ای را نشان می دهد.

این مسئول با اشاره به زوایای برجام افزود: در ازای پذیرش یک سری محدودیت ها قرار بوده تحریم رفع شود، آنها تحریم را رفع نکردند و ما نیز دیگر محدودیتی نداریم و الان ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از طریق برجام کنار گذاشته شده و امیدواریم تا اکتبر آینده تحریم های تسلیحاتی نیز برداشته شود.

وی خاطرنشان کرد: ما شروع کننده عدم تعهد نبوده ایم، آنها به تعهدات خود ملتزم نبوده اند و جمهوری اسلامی نیز نمی تواند بپذیرد که برجام به عنوان جاده یکطرفه تلقی شود. الان نیز ما خارج از چارچوب برجام عمل نمی کنیم، بند ۲۶ و ۳۶ برجام اقدامات امروز ما را در نظر گرفته است که اگر آنها به تعهدات خود عمل نکردند ما نیز می توانیم متناسب با رفتار آنها می توانیم از تعهدات خود بکاهیم تا توازنی در برجام ایجاد شود. به نظرم الان این توازن برقرار شده است.

صالحی تصریح کرد: ما تنها نسبت به رفتار آنها و متناسب با آن در چارچوب حاکمیت و منافع ملی خود عمل می کنیم. امیدواریم که آنها سر عقل آمده و برگردند و به تعهدات خود عمل کنند. همانطور که رئیس جمهور گفتند خیلی از این اقدامات نیز به شرط عمل به تعهداتشان قابل برگشت است.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش