سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۹ - ۲۰ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۴۴۳۹
سیاست خارجی

چامسکی: کنگره احتمالاً ترامپ را استیضاح خواهد کرد اما سنا نه/ آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست، فقط می خواهد شکنجه اقتصادی دهد

نوام چامسکی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
ترامپ و رفتارهایش در حیطه سیاست در تمام سه سالی که در کاخ سفید بوده، انتقادات زیادی را به بار آورده است و کمتر کارشناس و صاحب‌نظری را می‌توان یافت که حداقل یک بار علیه او سخن به میان نیاورده باشد. حقیقت این است که تخطی او از تمام معیارها و مقیاس‌های بین‌المللی جای دفاعی باقی نگذاشته و همین هم انتقاد و اعتراضات کارشناسان سیاسی را به وجود آورده است.

اینترسپت نوشت: نوام چامسکی، زبان شناس و نظریه‌پرداز سیاسی یکی از بزرگ‌ترین و البته جدی ترین منتقدان ترامپ است. این نظریه‌پرداز که از دهه ۱۹۶۰ تاکنون، در مواردی چون بحران موشکی کوبا، جنگ سرد، جنگ ویتنام، واترگیت، دوران ریگان، جنگ عراق و… علیه مداخله‌جویی ایالات متحده فعالیت کرده، اخیرا در گفتگو با اینترسپت انتقادات تندی از ترامپ به عمل آورده است.

چامسکی که بیش از نیم قرن منتقد رئیس‌جمهور و به‌خصوص سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا بوده، درباره امکان بروز درگیری نظامی میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران می‌گوید: «چشم انداز جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران چندان خطرناک نیست. گفتنش سخت است و فکر نمی‌کنم دولت ترامپ بتواند پاسخ دهد.

اما فکر نمی‌کنم ترامپ دنبال جنگ با ایران باشد. جنگ می‌تواند تبعات و تأثیرات شدیدی در مناطقی بسیار وسیع‌تر از کشورهای درگیر داشته باشد. مثلا در تولید نفت عربستان سعودی، که عمده تولیدش در شمال شرقی این کشور در مناطق شیعه‌نشین، بسیار نزدیک به ایران صورت می‌گیرد. جمهوری اسلامی ایران توانایی‌های موشکی بالایی دارد و می‌تواند یکی از تولیدکنندگان اصلی نفت جهان را ویران کند. جنگ البته عواقب بسیار دیگری نیز در پی خواهد داشت. بنابراین فکر نمی‌کنم آمریکا خواهان جنگ با ایران باشد. آمریکا فقط می‌خواهد این کشور را شکنجه اقتصادی دهد، به این امید که نابودی اقتصاد منجر به ایجاد برخی از شکاف‌ها در داخل ایران شود. اما هر گونه حادثه تصادفی در خلیج فارس می‌تواند کنترل اوضاع را از دست طرفین خارج کند و منجر به درگیری شود.».

نوام چامسکی که حالا در نود سالگی جلوه بارزی از یک قهرمان روشنفکر است، ترامپ را غیر قابل قیاس با دیگر روسای جمهور آمریکا می‌داند: «او مثل تمام دیوانه‌هایی است که از حزب جمهوری‌خواه سر بر آورده‌اند، با این تفاوت که حزب جلوی ورود آن‌ها را به انتخابات گرفت، اما نتوانست ترامپ را شکست دهد. و مردی به ریاست جمهوری رسید که یک مالیخولیایی خودشیفته بود، کسی که مانند یک کودک سه ساله از این فرصت لذت می‌برد.

سیاست‌های ترامپ را تنها بر این اساس می‌توان تحلیل کرد: من. هر چیزی که به نفع من باشد باید انجام داد و مهم نیست که عواقب آن چه باشد. حتی اگر جهان را ویران می‌کند، باز هم اشکالی ندارد».

چامسکی درباره استیضاح ترامپ هم می‌گوید: « ترامپ ۱۰۰ بار شایسته استیضاح است. چون یک کلاهبردار بزرگ است. در این شکی نیست. اما آیا این استیضاح از نظر سیاسی عاقلانه است؟ من صراحتاً به آن شک دارم. مثل گزارش مولر که آن نیز فکر می‌کنم یک اشتباه سیاسی بود. آنچه در ادامه اتفاق خواهد افتاد این است: کنگره احتمالاً ترامپ را استیضاح خواهد کرد، سناتورهای جمهوری‌خواه مجلس سنا اما آگاه به پایگاه رای‌آوری ترامپ درخواست استیضاح را رد خواهند کرد. در نهایت هم ترامپ سلامت از جریان بیرون خواهد آمد و به مردم خواهد گفت که دموکرات‌های خائن سعی داشتند نتایج رای شما را از دست‌تان درآورند و بنابراین باید دوباره به من رأی دهید».

چامسکی دموکرات‌ها را هم از تیغ انتقادات مصون نمی‌گذارد: «در مورد استیضاح اوبین چیزی که باید مدنظر قرار داد این است که دموکرات‌‌ها پس از جرم و جنایات بزرگ ترامپ به دنبال‌اش نرفته‌اند، بلکه به این دلیل که علیه یک دموکرات صاحبنام عمل کرده است، دنبال قضیه را گرفته‌اند. آیا این چیزی را به شما یادآوری می‌کند؟ بله. واترگیت. در زمان واترگیت هم دموکرات‌ها دنبال جنایات بزرگ نیکسون نرفتند. دلیل تهاجم آن‌ها این بود که به حزب دموکرات حمله کرده بود. بنابراین می‌بینید که دموکرات‌ها فقط از خودشان محافظت می‌کنند».

fa.shafaqna.com
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش