به گزارش ایسنا، هلگا اشمید، معاون معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه در رشته توییتی نوشت: من نشست کمیسیون مشترک برجام را سرپرستی کردم. قویا میخواهم که توافق هستهای با ایران اجرا شود تا اثر روند منفی کنونی تغییر کند. ما مسئولیت مشترکی برای حفظ برجام داریم. از همه خواسته شد که به مقامات خود گزارش دهند که حفظ برجام مستلزم تلاشهای راسخ طرفین توافق است.
اشمید همچنین با اشاره به پیوستن شش کشور اروپایی به اینستکس نوشت: ما همچنین تصمیم اخیر شش کشور اروپایی مبنی بر پیوتستن به سازوکار مالی اتحادیه اروپا با ایران (اینستکس) را گرامی داشتیم.
به گزارش ایسنا، دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام به کار خود پایان داد. این نشست بر خلاف نشست فوقالعاده در مرداد ماه، نشستی عادی محسوب میشود و دستورکار آن مربوط به تعهدات هستهای و لغو تحریمهاست.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و هلگا اشمید معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سوی ایران و ۱+۴ این نشست را سرپرستی کردند.
کاهش تعهدات برجامی ایران در حالی انجام شد که شرکای اروپایی برجام، پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸ و بازگشتن تحریمهای آمریکا علیه ایران، در اجرای تعهداتشان مبنی بر انجام دادن اقداماتی در راستای کاهش تاثیر تحریمهای اقتصادی آمریکا بر ایران، تعلل کردهاند.
ایران در اردیبهشتماه سال جاری اعلام کرد که در پی این تعلل، تعهدات داوطلبانهاش در توافق هستهای را در چند گام تعیینشده کاهش میدهد.
فو کونگ، مدیرکل دپارتمان کنترل تسلیحات و خلع سلاح وزارت خارجه چین روز جمعه پس از نشست کمیسیون مشترک برجام با اشاره به اینکه برخی از اقدامات ممکن است به افزایش تنشها منجر شود، گفت: تمامی کشورها باید از اتخاذ اقداماتی که موجب تشدید پیچیدگی مسائل میشوند، خودداری کنند.
وی همچنین در نشست کمیسیون مشترک برجام اظهار کرد که طرفین اروپایی در خصوص فعال کردن مکانیسم ماشه صحبتی نکردهاند.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی پس از پایان نشست کمیسون مشترک برجام در توییتی نوشت: آخرین نشست کمیسیون متشکر برجام در سال ۲۰۱۹ ثابت کرد که علیرغم تمامی سختی و تفاوتها، تمامی طرفین در حمایت و تعهداتشان نسبت به برجام متعهد هستند. این نتیجه اصلی گفتوگوهای امروز است.
همچنین پیش نیز وزارت امور خارجه فنلاند با صدور بیانیهای اعلام کرد که این کشور به همراه بلژیک، نروژ، سوئد، دانمارک و هلند به اینستکس یا همان سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران میپیوندند.
در این بیانیه آمده است: در راستای تداوم حمایت اروپا از توافق هستهای و تلاش برای اجرای بخش اقتصادی این توافق و به منظور تسهیل تجارت مشروع اتحادیه اروپا با ایران، ما آمادهایم تا در سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا شریک شویم.
اینستکس سازوکار ویژهای است که انگلیس، فرانسه و آلمان در ماه ژانویه در تلاش برای ادامه اجرای برجام و حفظ کانال مالی با ایران باوجود تحریمهای آمریکا، آن را راهاندازی کردند. این سازوکار از ماه ژوئن برای استفاده تمام اعضای اتحادیه اروپا در دسترس قرار گرفته است.
- 20
- 1