به گزارش فارس، در ادامه سیاست ضد ایرانی دولت آمریکا و تلاش برای ممانعت از بهرهبردن تهران از عواید توافق هستهای، «کلی کرافت» نماینده واشنگتن در سازمان ملل روز پنجشنبه در ادعایی ایران را «حامی شماره یک تروریسم» در جهان خواند و خطاب به روسیه و چین گفت اگر مانع قطعنامه آمریکا برای ممانعت از رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران شوند، در حمایت از حامی تروریسم مشارکت کردهاند.
به گزارش روزنامه انگلیسی «دیلی میل»، او در ادامه، اتهاماتی را هم علیه چین و روسیه مطرح کرد و گفت: شراکت روسیه و چین نه تنها در حمایت از ایران بسیار واضح است، بلکه آنها به دنبال ترویج هرجومرج، درگیری و ناآرامی خارج از مرزهای خود هستند، بنابراین باید آنها را به کنار بکشانیم.
کرافت بامداد چهارشنبه هم طی سخنرانی ویدئوکنفرانسی در نشست سالیانه «انجمن امنیتی اَسپِن» اذعان کرد که روسیه و چین احتمالا هر قطعنامهای را علیه ایران وتو میکنند.
بر این اساس، وی در این باره توضیح داد: «استراتژی جهان کامل همیشه این است که آنها (روسیه و چین) رأی ممتنع بدهند و قطعا وتو نکنند. با این حال، باید واقعبین باشیم. اکنون استراتژی این است که با دیگر اعضای شورای امنیت کار کنیم تا چین و روسیه را به گوشهای فرستاده و توجیهشان کنیم».
این دیپلمات آمریکایی همچنین افزود: «ما ملزم هستیم که از کشورهای عربی، اسرائیل و کشورهای اروپایی محافظت کنیم. روسیه و چین هم نمیخواهند ایران به تسلیحات اتمی دست پیدا کند. ما همه این را میدانیم».
به نوشته روزنامه «جروزالمپست»، کرافت با ادعای اینکه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، «انتخابی بین آزادی و استبداد است»، گفت: «به نظرم این بسیار مهم است که ما [تلاش برای تمدید این قطعنامه را] به موقع آغاز کردیم زیرا این، مسئلهای حیاتی است که برای چند نسل روی جهان اثر میگذارد».
به گزارش «بلومبرگ»، نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، نسخه جدیدی از پیشنویس قطعنامه خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در شورای امنیت توزیع کرده است.
دولت آمریکا در راستای سیاست ضد ایرانی خود، مدتی است که با متهم کردن تهران به نقض قطعنامه ۲۲۳۱، خواستار تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران شده است.
تحلیلگران بر این باورند که دولت آمریکا تنها میتواند امیدوار به جلب حمایت فرانسه، بریتانیا و آلمان به عنوان سه عضو اروپایی برجام باشد.
اطمینان از وتوی روسیه وچین وفروش تسلیحات به ایران
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه حرف شورای همکاری خلیج فارس خریداری در بازار تسلیحاتی دنیا ندارد، گفت: اعضای این شورا به دنبال این هستند فضای تبلیغی بیشتری برای آمریکا فراهم کنند اما اینها باید بدانند این کشورها نخستین کشورهایی هستند که از ریختن آب به آسیاب آمریکا و اسرائیل ضرر خواهند کرد.
صباح زنگنه» روز دوشنبه در گفتوگو یی با اشاره به همصدایی دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس با سیاستهای ایالات متحده آمریکا برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران و نامه وی در این خصوص اظهار داشت: همنوایی دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس با آمریکا و تبلیغات و بیانیه سیاسی وی تاثیری در نظر و رویکرد کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه ندارد.
وی افزود: اگرچه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با چین و روسیه مراودات تجاری زیادی دارند و یا عربستان در حوزه صادرات نفت ارتباط تنگاتنگی با روسیه دارد ولی این کشورها در زمینه تسلیحاتی رقیب هستند.کارشناس مسائل بین المللی افزود: نکته مهم این است که جمهوری اسلامی ایران بیشترین نیازمندیهای تسلیحاتی خود را در داخل میسازد و تسلیحاتش هم به لحاظ قوانین بینالملل ممنوعه محسوب نمیشوند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بازار سلاح در دنیا بسیار بزرگ است و کشورهای حوزه خلیج فارس در مرحله اول تسلیحات خود را از آمریکا و در درجات بعد از انگلستان، فرانسه و آلمان وارد میکنند، بنابراین هیچ کدام از اینها تسلیحات خود را از چین و روسیه خریداری نمیکنند، لذا حرف این کشورها در بازار تسلیحاتی دنیا چندان خریداری ندارد.زنگنه یادآور شد: وقتی زمان محدودیت قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران پایان یابد، چین و روسیه مایلند در ایران و منطقه بازاری برای خودشان داشته باشند، لذا به نظر نمی رسد به موضع گیریهای دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس گوش بدهند.
این کارشناس مسائل بین المللی با اشاره به رقابت چین و روسیه با آمریکا در بازار تسلیحاتی اظهار داشت: در شرایطی که آمریکا سعی میکند کل بازارهای تسلیحات دنیا را در قبضه خودش داشته باشد، چین و روسیه حاضر نخواهند شد بازار خود را از دست بدهند چرا که تجارت تسلیحات بسیار سودآور است و بی رقیب شدن آمریکا در منطقه برای کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه پذیرفتنی نیست.
صباح زنگنه در پاسخ به این پرسش که دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس چه اهدافی را از نوشتن نامه به شورای امنیت و همصدا شدن با آمریکا در تمدید تسلیحاتی ایران، دنبال میکند، اظهار کرد: آنها همچنان قصد دارند تنش را با جمهوری اسلامی ایران ادامه دهند، ولی باید بدانند این روشها علائق مثبتی در منطقه ایجاد نخواهد کرد.
این دیپلمات پیشین ادامه داد: دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس تلاش می کند با این اقدام فضای تبلیغاتی بیشتری برای آمریکا در منطقه فراهم کرده و در درجه بعد دل رژیم صهیونیستی را به دست بیاورد. این حربهها اگر قدیم مفید و موثر بود در شرایط کنونی به ضد منافع خودشان تبدیل خواهد شد و این کشورها نخستین کشورهایی خواهند بود که از ریختن آب به آسیاب رژیم اسرائیل ضرر خواهند کرد.
وی اقدامات و تحرکات آمریکا برای تمدید تسلیحاتی ایران را ناموفق دانست و خاطرنشان کرد: اگر آمریکا در شورای امنیت بتواند ۹ رای کسب کند، نهایتا اعتراضش در یک بیانیه خلاصه خواهد شد و نه به صورت قطعنامه و اگر قطعنامه ای مطرح شود با وتو روسیه و چین مواجه خواهد شد
- 15
- 5