به گزارش فارس، «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران که از سمتش استعفا کرده گفته که مقابله با نفوذ ایران باید یک مسئله غیرحزبی در آمریکا باشد.
هوک که بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) در نشست مجازی یک اندیشکده ضد ایرانی سخنرانی میکرد در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسید آیا پیامی برای «جیک سالیوان»، مشاور «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دارد گفت: «اولین چیزی که به جیک میگویم این است که ما امیدوار به پیروزی در انتخابات برای دور دوم هستیم.»
وی اضافه کرد: «بزرگترین تهدید که متحدان و شریکان ما در منطقه با آن مواجه هستند درگیری میان اسرائیل و فلسطین نیست بلکه ایران است. باید کار را از اینجا شروع کرد.»
برایان هوک ادعا کرد بدون اعمال فشار حداکثری علیه ایران، برقراری سازش میان اسرائیل و امارات ممکن نبود.
او گفت: «اگر امارات و اسرائیل احساس میکردند با پیگیری راهبرد نادرست در قبال ایران به آنها خیانت شده، برقراری توافق صلح بین آنها ممکن نبود.»
برایان هوک در ادامه تصریح کرد مقابله با نفود ایران باید یک سیاست «فراحزبی» باشد.
هوک تنها مقام حاضر در نشست موسسه «اتحاد علیه ایران هستهای» نبود که از حزب دموکرات خواست سیاستی همراستا با دولت ترامپ علیه ایران اتخاذ کند. نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل هم درخواست مشابهی مطرح کرد.
هیلی گفت: «بعد از انتخابات باید بفهمیم چطور با ایران مقابله کنیم. ما در واقع میتوانیم ایران را از این هم ضعیفتر کنیم.»
شواهد زیادی نشان میدهند سیاستهای دو حزب آمریکا و جمهوریخواه علیه ایران با یکدیگر تفاوتی ندارند.
«آنتونی بلینکن»، مشاور ارشد «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ماه پیش گفته بود چنانچه بایدن در انتخابات ماه نوامبر به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شود تمامی تحریمها علیه ایران، از جمله تحریمهای اعمالشده توسط «دونالد ترامپ» را حفظ خواهد کرد.
بلینکن که یکی از اعضای ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا در گفتوگوهای منتهی به توافق هستهای برجام بود این اظهارات را در نشست مجازی «کمیته یهودیان آمریکا» مطرح کرده است.
این مقام سابق آمریکایی گفت: «ایران باید به پایبندی کامل برجام برگردد. در غیر این صورت- و تا زمانی که [ایران] این کار را انجام دهد- واضح است که همه تحریمها پابرجا خواهند ماند.»
بلینکن در ادامه گفته که به دنبال «توافقی قویتر» با ایران خواهد بود: «اگر ما به پایبندی [به برجام] برگردیم از این مسئله به همراه شریکان و متحدانمان که بار دیگر در موضع یکسانی با ما قرار میگیرند به عنوان سکویی استفاده خواهیم کرد تا به مذاکره بر سر توافقی طولانیمدتتر و قویتر بپردازیم.»
توافق «طولانی مدت» و «قویتر» از جمله اصلیترین خواسته مخالفان توافق هستهای برجام از جمله دونالد ترامپ بود. ترامپ دو سال پیش با بیان اینکه برخی از مفاد توافق هستهای برجام منقضی میشوند به مشارکت آمریکا در این توافق پایان داد و گفت به دنبال دستیابی به توافقی قوی با محدودیتهای هستهای دائمی علیه ایران است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد که جو بایدن تعهدش به «امنیت اسرائیل» را در عمل نشان داده است.
این اظهارات مشاور بایدن در امور سیاست خارجی در ادامه اظهاراتی است که او قبلاً مطرح کرده است.
- 16
- 7