دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۶ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۵۵۹
سیاست خارجی

پمپئو: ایران قصد ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی را داشته/ ما به طور جدی، قدرت جمهوری اسلامی را کاهش دادیم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

به گزارش ایرنا، مایک پمپئو شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با فاکس نیوز ارگان رسمی حامی دولت دونالد ترامپ، این ادعا را در پاسخ به آنچه که تارنمای پولیتیکو روز گذشته مطرح کرد که ایران قصد ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی را داشته است، تکرار کرد.

ادعایی که نه مستندی بر آن ارائه شد و مقامات ایران و حتی آفریقای جنوبی هم به سرعت آن را تکذیب کردند.

وزیر خارجه آمریکا که به دنبال افزایش سطح تنش با ایران در پی ناکامی‌های مکرر در سازمان ملل متحد است، بدون آنکه صحت این ادعا را تایید کند، گفت: من نمی‌توانم درباره مساله اطلاعاتی نظر بدهم اما آنچه می‌توانم بگویم این است که جمهوری اسلامی ایران در همه ترورهای سراسر جهان دخالت دارد.

پمپئو ادامه داد: آنها مردم اروپا و دیگر بخش‌های جهان را ترور کردند. ما این ادعاها را جدی می‌گیریم و هر کاری که برای حفاظت از کارکنان وزارت خارجه و هر آمریکایی دیگر اعم از نیروی دریایی، ملوانان یا دیگر بخش‌ها لازم باشد به عمل می‌آوریم.

وی که به روشنی مسئولیت توصیه به ترامپ برای عملیات تروریستی علیه سردار شهید قاسم سلیمانی را بارها پذیرفته است، اضافه کرد: ما برای جمهوری اسلامی ایران بسیار روشن کردیم که این قبیل فعالیت‌ها، حمله به آمریکایی‌ها در هر زمان و هر جایی که باشد، اعم از دیپلمات‌ها، سفرا و کارکنان دولت، به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا سفرای دیگری هم در این لیست قرار دارند، بدون ارائه پاسخی روشن، مدعی شد: ما می‌دانیم که جمهوری اسلامی ایران بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان است، آنها پیش از این چنین اقدامات تروریستی را انجام داده‌اند. ما هرکاری را که بتوانیم برای ایمن نگهداشتن افرادمان انجام می‌دهیم.

پمپئو در پاسخ به انتقاد بایدن به سیاست ترامپ در قبال ایران هم گفت: او درست می‌گوید ایران در پنج سال پیش، بازیگر بدی بود همچنان که در ۴۰ سال گذشته بوده است. دولت سابق در مواجهه با آنها مماشات کرد و برایشان چک‌های هنگفتی نوشتند. آنها یک هواپیمای پر از پول برایشان فرستادند و به آنها برای تداوم کارزار ترور ظرفیت دادند.

وی افزود: رئیس جمهوری ترامپ مسیر دیگری را در پیش گرفت. وی گفت شما سلاح هسته‌ای نخواهید گرفت، شما پول‌های مالیات‌دهندگان آمریکایی را به دست نخواهید آورد، شما نمی‌توانید با سراسر جهان تجارت گسترده‌ای داشته باشید تا ظرفیت تهدید خود را از طریق حزب الله یا شبه نظامیان شیعه در عراق ایجاد کنید.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ما به طور جدی، قدرت جمهوری اسلامی را کاهش دادیم و به این کار ادامه می‌دهیم.

پمپئو همچنین در پاسخ به سوالی درباره نوید افکاری، مجرمی که به دلیل ارتکاب به قتل قصاص شد، گفت: فکر نمی‌کنم چیز بیشتری وجود داشته باشد که ما می‌توانستیم انجام دهیم. رئیس جمهوری با مقامات ایران در فضای عمومی صحبت کرد. ما به طور خصوصی با آنها ارتباط گرفتیم و خواستیم کسانی را که در اعتراض‌های ساده علیه سیاست ایران دخالت داشته‌اند، اعدام نکنند.

وی مدعی شد: اعتراضاتی که انتظار داریم هر انسانی و در هر جایی از جهان حق انجام آن را داشته باشد.

وزیر خارجه ترامپ در ادامه این دخالت آشکار در مسایل داخلی ایران به تحریک اروپایی‌ها پرداخت و گفت: ما از اروپایی ها درخواست می کنیم که به طور جدی این تهدیدات علیه حقوق بشر را جدی بگیرند. تنها ۳۰ یا ۳۲ روز دیگر ایران به خرید و فروش سلاح قادر خواهد بود.

پمپئو افزود: ما از اروپایی‌ها درخواست کرده بودیم در این تلاش برای اطمینان ساختن از ممنوعیت تسلیحاتی به ما ملحق شوند، یکی از آنهایی است که جو بایدن معاون رئیس جمهوری و تیم او مذاکره کردند که یک ماه دیگر به اتمام می رسد و ایران قادر خواهد بود تسلیحات خرید و فروش کند.

وی با رویکرد تبلیغات انتخاباتی برای ترامپ ادامه داد: این چیزی است که توافق هسته‌ای ایران انجام داده بود. این سیاست دولت بایدن-اوباما است. قصد نداریم آن را انجام دهیم و امیدواریم اروپا در این رابطه به ما ملحق شود. فکر می‌کنم هر کسی می‌داند که ایران با سلاح بیشتر، چیز بدی برای جهان است.

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: اروپایی‌ها با ما موافق هستند که (لغو ممنوعیت تسلیحاتی) ایده بدی است، آنها چنان درگیر توافق هسته‌ای هستند که نمی‌توانند راهی برای کمک به ما بیابند که مطمئن شویم این سلاح‌ها تنها در مدت ۳۰ روز دیگر به ایران سرازیر نمی‌شوند.

پمپئو ادعا کرد: من مطمئن هستم که ایالات متحده طی یک هفته موفق خواهد شد مکانیسم ماشه را فعال کند و ایران بار دیگر از نقل و انتقال تسلیحاتی منع خواهد شد.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش