به گزارش فارس، «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبهای چهارشنبه از نامه «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد درباره بازگشت تحریمها علیه ایران ابراز ناخرسندی کرد.
«آنتونیو گوترش» در نامهای مهم روز شنبه با اشاره به مخالفت اعضای شورای امنیت با فعال شدن ساز و کار بازگشت تحریمها علیه ایران گفته بود که سازمان ملل در جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری درباره درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریمها انجام دهد.
کرافت در مصاحبهای با شبکه خبری العربیه درباره این نامه گفت: «من به دبیر کل سازمان ملل احترام میگذارم، اما خیلی مأیوس شدم. نامه ایشان، تنها یک واکنش به بیعملی ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت است.»
کلی کرافت در ادامه گفت هر کشوری که ممنوعیتهای مبادلات تسلیحاتی با ایران را نقض کند توسط واشنگتن تحریم خواهند شد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرد نمیتواند در ارتباط با ادعای آمریکا مبنی بر بازگشت همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران اقدامی انجام دهد زیرا به نظر میرسد در این خصوص میان اعضای شورای امنیت «عدم قطعیت» وجود دارد.
گوترش در نامهای به شورای امنیت که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده، نوشت به نظر میرسد درباره آغاز شدن این روند و در عین حال در ارتباط با سرنوشت تحریمها و بازگشت آن عدم قطعیت وجود دارد.
وی بار دیگر تاکید کرد وظیفه دبیرکل نیست که در شرایطی که عدم قطعیت وجود دارد اقدامی صورت دهد.
***
ظریف پس از ورود به مسکو: روسیه و چین نقش رهبری را در برابر قانون شکنی آمریکا ایفا کردند
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (چهارشنبه) در بدو ورود به مسکو در گفت و گو با خبرنگاران درباره این سفر و تحولات اخیر رخ داده از جمله در شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرد: در مورد برجام دولت روسیه و نمایندگی این کشور در سازمان ملل و وزارت خارجه این کشور بهترین موضع را در کنار چین در شورای امنیت در این مراحل دشوار چند ماه گذشته داشتند و نقش رهبری را در برابر قانون شکنی آمریکا ایفا کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود:هماهنگی بسیار نزدیکی بین ما بوده و این سومین سفر من به مسکو در دوران کرونا است که این امکان را داده که از نزدیک با همکاران روس تماس داشته و هماهنگ باشیم.
وزیر امور خارجه همچنین بیان کرد: ما در منطقه مشکلات جدی هم داریم، بحث سوریه کماکان به عنوان یک معضل نیاز به همکاری بین ایران و روسیه دارد و همینطور نیاز دارد با همسایگان خود از جمله ترکیه در قالب آستانه هماهنگ کنیم و این یکی از دیگر موضوعات در دستورکار این سفر است.
ظریف موضوع افغانستان را با توجه به شروع مذاکرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان و گروه های نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به سختی مواضع طالبان و موضع بسیار مضر آمریکایی ها در منطقه، افغانستان موضوع دیگری است که نیاز به هماهنگی دارد.
وی گفت: روابط دوجانبه نیز گرچه روابط بسیار خوبی است، اما همواره نیاز داریم که آخرین تحولات روابط دوجانبه را با دوستان روس بررسی کنیم، لذا این سه چهار موضوع، موضوعات اصلی خواهد بود که فردا بحث ما را در بر خواهد گرفت.
وزیر خارجه درباره خبر منتشر شده مبنی بر اینکه دولت فرانسه از ظریف خواسته راجع به موضوع لبنان با روسیه گفتگو کند، نیز اظهار داشت: بعضی خبرهایی که می شنوم برای خودم هم خنده دار است، نه چنین چیزی صحت ندارد. احتمال دارد درباره لبنان با دوستان روس صحبت کنیم، ولی این از موضوعات دارای اولویت در دستورکار ما نیست و فکر نمی کنم از زمان سفرم به بیروت تا امروز با فرانسوی ها درباره لبنان گفت وگویی داشته باشم.
ظریف همچنین با اشاره به اجلاس سیکا عنوان کرد: اجلاس کنفرانس امنیت و اعتمادسازی در آسیا درباره ویروس کرونا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می شود و قرار بود من از تهران در این نشست شرکت کنم با توجه به سفرم به مسکو فردا از مسکو در این نشست شرکت می کنم.
- 4
- 12