به گزارش ایسنا، بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل در گفتگو با برنامه "نیوزمیکر" شبکه روسیا الیوم گفت، سازمان ملل دیگر مثل قبل نیست، بسیار تغییر کرده ولی بسياري از کشورهای عضو به منشوری که توسط سازمان از زمان تاسیسش وضع شده، متعهد نیستند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که سازمان ملل مسؤول رنج ملت سوریه است، اظهارکرد: سازمان ملل به صورت جزیی هم مسؤول رنج ملت سوریه و هم به صورت جزئی حامی ملت سوریه بوده است. یعنی بخشی از آن به نمایندگی از برخی کشورهای عضو در کنار ملت سوریه هستند.
نماینده سوریه اشاره نمود، سازمان ملل در کنترل کشورهای غربی است که بخش اعظم بودجه آنرا تامین می کنند لذا مشکلی در عملکرد آن وجود دارد. به همین منظور سازمان ملل در بسياري از پرونده ها شکست خورده و بسیاری از کشورها در تلاش برای مداخله بیشتر در امور داخلی کشورها و اعمال نظر دست به مداخلات می زنند.
جعفری در بخش دیگری اظهارکرد: نظام ترکیه اراضی سوریه را معادل چهار برابر مساحت جولان اشغالی اشغال کرده و محصولات کشاورزی را به آتش کشیده و آب شرب ساکنان الحسکه را قطع کرده و تروریسم را در ادلب تامین مالی می کند.
نماینده سوریه همچنین تأکید کرد، حضور نظامی ترکیه و آمریکا در سوریه به منزله اشغال خاک سوریه است زیرا حضور آن ها خارج از چارچوب قانونی بوده و هیچ کس نمی تواند در امور سوریه دخالت کرده و نفت این کشور را بدزدد.
او توضیح داد: دولت هایی که نماینده ملت هایشان هستند حق برقراری ائتلافات خارجی با کشورها برای مبارزه با تروریسم را دارند ما با تروریسم می جنگیم و از این رو به سراغ هم پیمانانی مثل روسیه و دیگر کشورها رفته ایم و آن ها به ما کمک کردند زیرا خودشان نیز هدف این تروریسم هستند.
او اشاره نمود، اسنادی کشف شده که نشان میدهند کمپینی علیه سوریه از سال ۲۰۱۴ شروع شده و همچنین تأکید می کنند غرب از تروریسم حمایت مالی می کند. ما با روسیه و ایران دستاوردهای زيادي در مبارزه با تروریسم داشته ایم و اما نتوانستیم تا الان آنرا بطور کامل ریشه کن کنیم زیرا آمریکا این گروههای تروریستی را با هدف ایجاد آشوب و تنش تغذیه می کند.
جعفری با بیان این که سفر هیئت روسیه به دمشق موفقیت آمیز بود، افزود:در جریان این سفر بسیاری توافقنامه ها امضا شدند و ما به شرکایی مثل چین، ایران و روسیه در مساله بازسازی چشم دوخته ایم. هرکسی که خواهان مشارکت در بازسازی است بدون هیچ شرط و مداخله ای از آن استقبال می کنیم. دولت سوریه در کنفرانس های مذاکره از جمله سوچی درباره بحران سوریه رویکرد مثبتی داشت.
او تأکید کرد: ما به موفقیت مذاکرات با در نظر گرفتن جانب ملت امید داشته و هماهنگی مستمری با کمیته ملی در خصوص کمیته قانون اساسی داریم. دو روند در بحران سوریه وجود دارد، روند مبارزه با تروریسم و روند راه حل سیاسی و باید این دو را از هم جدا کرد.
- 14
- 4