پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۸ - ۱۳ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۷۲۹
سیاست خارجی

صالحی: دستمان روی ماشه است؛ باید فرمانده دستور بدهد

علی اکبر صالحی, رئیس سازمان انرژی اتمی
رییس سازمان انرژی اتمی از نامه ایران به‌آژانس درباره تولید سوخت ۲۰ درصد خبر داد و گفت: ما باید مصوبه مجلس را اجرا کنیم اما دولت آیین نامه‌ای در خصوص چگونگی اجرای آن ابلاغ کرده و بعد از آن رییس جمهوری باید دستور اقدام صادر کند.

به گزارش ایرنا به نقل از اداره‌کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی، «علی اکبر صالحی» در برنامه تلویزیونی«قرار قاسم»‌ در خصوص آغاز تولید سوخت ۲۰ درصد گفت: نامه‌ای به نماینده جمهوری اسلامی در وین داده‌ایم که تسلیم آژانس شود و بازرسان بیایند فک پلمپ کنند.

وی با بیان اینکه تحت نظارت آژانس در آینده نزدیک باید کپسول گاز اورانیوم را تعویض کنیم، تاکید کرد: ما باید مصوبه مجلس را اجرا کنیم اما دولت آیین نامه‌ای در خصوص چگونگی اجرای آن باید ابلاغ کند و بعد از آن رئیس جمهور باید دستور اقدام صادر کند.

رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ما سرباز نظام هستیم و دستمان روی ماشه است. فرمانده باید دستور بدهد. ما خیلی سریع می‌توانیم کار را شروع کنیم.

صالحی با گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید مقاومت سردار سلیمانی و المهندس و همراهان شهیدشان گفت: این شهدای عزیز اسوه‌هایی هستند که باید به ملت و نسل‌های آینده معرفی شوند تا این نسل‌ها بتوانند راه خود را پیدا کنند.

وی با بیان اینکه نمی‌خواهیم اسطوره‌سازی کنیم بلکه می‌خواهیم اسوه‌سازی کنیم، اظهار داشت: اسطوره با خیالات سروکار دارد، اما اسوه با صفات واقعی در تماس است که می‌توان به راحتی الگو قرار داد. سردار سلیمانی انسانی مثل دیگران بود که توانست الگو شود.  اینها جهاد اکبر یا جهاد نفس و خودسازی کردند،  در بستر دین و ایمان حرکت کردند،  بعد به جهاد اصغر پرداختند و آثار ماندگاری از خود بجای گذاشتند.

معاون رییس‌جمهوری با اشاره به دیدارهای منظم با سردار سلیمانی در کسوت وزیر امور خارجه تصریح کرد: شهید سلیمانی شخصی دوراندیش بود و کاری بزرگ کرد که توانست سمت و سوی اتفاقات کشورهای عربی از جمله مصر،  لیبی و تونس و به ویژه سوریه را حدس بزند و بخواند.

صالحی با اشاره به تقویت روابط سوریه با مصر به ویژه در زمینه اطلاعاتی در زمان مرسی و حمایت سردار سلیمانی از سوریه که از ارکان اصلی مقاومت بود، خاطرنشان کرد: اگر سوریه می‌ریخت، مقاومت یک رکن اساسی خود را از دست می‌داد. لذا با دعوت سوریه سردار سلیمانی به این کشور که جنگ جهانی علیه او راه انداخته بودند، وارد شد. شهید سلیمانی در مقابل این هجمه جهانی به کمک سوریه رفت. در هشت، ۹ سال گذشته به یمن دوراندیشی و همت والای شهید سلیمانی سوریه پابرجا مانده است. ملت سوریه تلاش و مقاومت کرد، رهبر سوریه، بشار اسد هم رهبری مقاوم و معتقد بود، اما اگر کمک جمهوری اسلامی نبود، در شرایط سخت و دشواری قرار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه در داخل هم برخی درباره موفقیت در سوریه مردد بودند، به تردید مسلمانان پیش از فتح مکه اشاره کرد و ابراز داشت: شرایط در سوریه خوب نبود اما شهید سلیمانی با اطمینان خاطر به نصرت الهی ایمان داشت. افق وضعیت سوریه هنوز روشن نبود اما برای کسی که در دل قضیه بود موضوع فرق می‌کرد. حمایت رهبر انقلاب در این قضایا قدرت و اعتماد به نفس می‌داد. الان بعد از ۹ سال حقانیت فرماندهی که بر اساس عقلانیت و ایمان فرماندهی و در بستر دین حرکت می‌کرد، جا افتاده است.

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کار شهید سلیمانی دو بخش نظامی و فرهنگی داشت، عنوان کرد: لازم بود برداشت عموم مردم و افکارعمومی کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها اتفاق افتاده بود، از انقلاب اسلامی برداشت صحیحی باشد. لذا در این کشورها روشنگری می‌شد و با نخبگان آنها تماس برقرار می‌کردیم.

صالحی ادامه داد: به توصیه شهید سلیمانی به تلویزیون مصر رفتیم. سوال کردند چرا می‌خواهید مصری‌ها را شیعه کنید. با استفاده از بیانات حضرت آقا گفتم باید در ابتدا تعریف مشترکی از شیعه و سنی داشته باشیم. اگر سنی معنایش تبعیت از سنت حضرت رسول اکرم(ص) است، ما ایرانی‌ها قبل از اینکه شیعه باشیم، سنی هستیم و اگر شیعه حب اهل بیت باشد، شما مصری‌ها قبل از اینکه سنی باشید، شیعه هستید. پس نه نیاز است شما ما را سنی کنید و نه ما شما را شیعه کنیم. شهید سلیمانی در این وادی‌ها ورود کرده بود و این آگاهی را در تعریف انقلاب اسلامی به مردم مصر می‌داد.

معاون رییس‌جمهوری با اشاره شجاعت سردار شهید در حضور در جبهه‌های مختلف مقاومت بیان کرد: شهید به مراد خودش حضرت علی بن ابیطالب علیه‌السلام تاسی کرده است که عطوفت، رافت و رحمت بیکران داشت. به همین سیاق آغوش شهید سلیمانی محل عطوفت برای فرزندان یتیم و شهدا بوده است. از طرفی هم دست و بازویش قوی بود و بدون ترس و لرز در برابر دشمن می‌ایستاد و پاسخ می‌داد.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش