جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۷۹۳
دولت

هشدار روحانی درباره موج چهارم کرونا/در شب‌های قدر باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی, رئیس‌جمهور
رییس جمهور گفت: ما باید با تشدید نظارت‌ها شاهد نارنجی شدن مناطق قرمز تا پایان هفته باشیم.

به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی پیش از ظهر شنبه در جلسه ستاد ملی کرونا، گفت: امشب نخستین شب قدر، شب مناجات و دعای مردم است. مردم در طول سال در انتظار این سه شب هستند و احساس می‌کنند این شبها تقرب بیشتری به سوی خداوند دارد. درهای آسمان در این شب گشوده است و اگر از آسمان، نعمت یا رحمت وارد می‌شود، فقط سلامتی، رحمت و فرشتگان الهی به سمت زمین می‌آیند.

رییس‌جمهوری ادامه داد: ان‌شاالله همیشه مردم ما موفق باشند و از خداوند طلب مغفرت، رحمت و شفای همه بیماران به ویژه کسانی که به دلیل کرونا در بیمارستان و تقویت کادر درمان را کنند. ان‌شاالله خداوند پایان این ویروس را تسریع کند. این شب‌ها گرانقدر است اما باید حتما پروتکل‌های بهداشتی را با حداکثر رعایت انجام دهند. حضور در یک جلسه مستحب است اما رعایت پروتکل‌های بهداشتی واجب است و همه باید آنها را رعایت کنند.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و ایرنا بخوانید؛

* امکانات دیجیتالی کشور باید این مراسم را به سمع و نظر مردم برساند، صداوسیما باید کاری کند که این مجالس را به خانه مردم بکشاند و مردم از عطر معنویت این شب پر فیض استفاده کنند و حال و مناجات برای آنها فراهم شود.

* برگزاری مراسم شب‌های احیا برای مناطق زرد و نارنجی صرفا در اماکن باز فراهم است، مردم در موقع خروج و ورود باید رعایت کنند. در آمار و ارقام، مراعات مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۶۱ درصد است که خطرناک است. وقتی ۳۹ درصد مردم رعایت نمی‌کنند،  معنایش این است که می‌خواهیم بیشتر در این موج باقی بمانیم و دیرتر از آن خارج شویم. ناظرین باید نظارت‌های خود را تشدید کنند تا در پایان هفته شاهد باشیم بسیاری از مناطق قرمز به نارنجی تبدیل شده باشند. 

* یکی از نگرانی‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، جهش‌های ویروس کرونا است، این ویروس به صورت ثابت باقی نمی‌ماند و به مبارزه خودش برای زنده ماندن و آزار دادنش ادامه می‌دهد. وقتی داروی جدیدی داده می‌شود، جهش می‌یابد. وقتی در شرایطی است که ایمنی بدن بیمار نسبت به آن عکس‌العمل می‌دهد، خود را تجهیز می‌کند تا مقاومت کنند. ویروس شکل جدیدی به خود می‌گیرد و هر روز به شکل و یک قیافه و ویژگی‌های وارد عمل می‌شود.

* موج چهارم را ویروس انگلیسی برای ما درست کرد که  از مرز عراق ویروس وارد شد و استان خوزستان و مجاور و سپس کل کشور را آلوده کرد و در موج چهارم چه خسارت بزرگی دیدیم. موج ایجاد می شود اول جان و سلامت مردم را به خطر می اندازد، افراد زیادی جان خود را از دست می دهند که خسارت عظیم و بزرگی است که وارد می شود و از طرف دیگر باعث می شود که وضعیت قرمز شود و ناچار شویم مغازه‌ها و کسب و کارها را تعطیل کنیم  و از لحاظ مالی دچار مشکل شویم و رفتار و آمدها را محدود کنیم و مراکز آموزشی و بخشی از فعالیت اداری را تعطیل کنیم.

* همه این کارها آثار مالی، روحی، روانی، اجتماعی و فرهنگی دارد همه این آثار سخت در سایه مراعات مردم می‌تواند ایجاد نشود. اگر در آینده موج پنجمی مواجه شویم در سایه این است که اصول بهداشتی را مراعات نکردیم. عدم مراعات اول ظلم به خود انسان و بعد به خانواده و بعد ظلم به کل جامعه است. این ظلم بزرگی است که باید به آن توجه کنیم.

*{ با اشاره به واکسن}: در کنار پیشگیری واکسن یک عامل بزرگ برای این است که زودتر برتوانیم از این ویروس خلاص شویم. واکسن‌هایی که در دنیا دولتها تولید کردند و در کشورهای مختلف مصرف می‌شود تنوع دارد و ممکن است که آثار آن هم یکسان نباشد. اما در عین حال امروز واکسن زدن بهتر از واکسن نزدن است. واکسن می تواند شرایط را بهتر کند و برای حفظ جان می تواند موثر باشد و حتی برای قطع زنجیره می تواند موثر باشد. 

* دولت همه تلاشش را به کار گرفته که واکسن هایی که وزارت بهداشت تایید می‌کند علیرغم همه مشکلاتی در تامین ارز و ریال داریم بتوانیم وارد کنیم. درست است که امروز در وین مذاکره می‌کنیم و پیشرفت هایی در این مذاکرات  حاصل شده است اما هنوز در تحریم هستیم و توافقی حاصل نشده است که در سایه آن  مشکلات و موانع پیش روی ما برداشته شده است. امروز هنوز این موانع پیش روی ما است.

* در جلسه پنجشنبه یکی از مسایل تامین ارز و ریال بود که دولت حتما تامین می کند. واکسن‌های مختلف از کشورهای مختلف سفارش داده شده است و در حال ورود است. 


*  خوشبختانه گروه اول که کادر درمان و مدافعین سلامت و برخی مشاغلی که در بعضی بخش ها با آنها همکاری می کنند واکسن دریافت کردند و این بخش اول برای ما بسیار مهم بود. بخش دوم که سالمندان و در کنار آنها افرادی که دارای بیماری زمینه ای بودند نیز شروع شد. امیدواریم بتدریج در اردیبهشت و خرداد بتوانیم همه سالمندان و بیماران زمینه ای را به اتمام برسانیم.

*{ با اشاره به واکسیناسیون گروه‌های مختلف در اولویت‌بندی‌های سوم و چهارم}: برای گروه‌های بعدی در سند ملی واکسیناسیون کرونا فکری نشده است که می‌شود درباره آنها فکر کرد. گروه‌هایی که با مردم زیاد سروکار دارند برخی از دوستان می‌گویند که آنها در زدن واکسن تقدم داشته باشند. یک گروه، رانندگان تاکسی و اتوبوس هستند که ترددهای زیادی دارند. گروه‌هایی هم هستند که مرتبا با مردم در ارتباط هستند مانند نیروهای مرزبانی و پلیس. می‌شود این گروه‌ها را تقدم داد. 

*{ با ابراز امیدواری نسبت به تداوم واکسیناسیون}: نسبت به واردات واکسن خارجی و حمایت از واکسن داخلی، با قدرت تلاش خود را ادامه خواهیم داد تا مردم از واکسن بهره‌مند شوند و جان مردم حفاظت شود و شرایط برای کسب و کار مردم و تحصیل فرزندان فراهم شود. 

* اگر کار کنیم و روند واردات واکسن ادامه یابد، ممکن است شرایطی فراهم شود که در نیمه دوم وضعیت بهتری را داشته باشیم. حداقل تا پایان امسال باید همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند یعنی اگر کسی واکسن زد، معنای آن مصون شدن نیست. این نوبت اول است و باید واکسن دوم هم زده شود. زدن دوز دوم هم معنایش این نیست که فرد کاملا مصون شده باشد چراکه باید واکنش بدن افراد به واکسن دید. 

* واکسن زدن به معنای مصون شدن افراد نیست چراکه اولا زمان می‌برد تا با بدن فرد سازگار شود و ثانیا، این واکسن ممکن است فرد را از یک نوع ویروس حفاظت کند و این احتمال وجود دارد که ویروس جهش‌یافته دیگری وارد شود بنابراین همه ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش