جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۸۴
دولت

تفاوت های وزیر کاربلد و التماسی

آقای نمکی! ۴ ماه وزیر باش / در این که دولت نمکی را نمی خواهد شکی وجود ندارد

بی کفایتی سعید نمکی,استعفای سعید نمکی
نمی‌دانم شنیده اید:«حرمت امامزاده به متولی آن است» یا خیر اما حتماً می‌دانید:«چو دانی و پرسی سوالت خطا است.» این که می‌گویید: «کسی به حرف من گوش نمی‌دهد!» یعنی باور نکرده‌اید که«حرمت امامزاده به متولی آن است» اما اگر فکر می‌کنید چرا می‌گوییم«۴ ماه وزیر باش!» یعنی:«چو دانی و پرسی سوالت خطا است.» دقیقاً مالِ همین جا است.

به گزارش آفتاب یزد، نه شما که مردم هم بسیار گفته‌اند به شما،به دولت، به کابینه، به حسن روحانی که راهی که می‌روید، راه خطا و اشتباهی است نه در باره ی کرونا که درباره ی اقتصاد، بورس، تامین کالاهای اساسی، ارز۴۲۰۰ تومانی و... این که می‌گوییم مردم گفته‌اند یعنی مردمی که شغل شان روزنامه نگاری بوده است، انانی که تخصص شان اقتصاد بوده است و همان‌هایی که به حساب نیامدند.

آقای نمکی! چقدر نوشتند و نوشتیم با سبک مدیریت التماسی نمی‌شود یک وزارت خانه با صدهاهزار پزشک و متخصص را اداره کرد؛ اما کو گوش شنوا؟! وقتی یک نفر با علمِ به این که می‌داند نمی‌تواند تلاش می‌کند برای وزیر وزارت خانه‌ای پر از فرهیخته و متخصص و فوق تخصص شدن، یعنی اساساً حُب صندلی اول جایی را که از کارایی ساقط می‌کند چشم است و چون چشم از بینایی ساقط شد، اول بدبختی بشر است.

آقای نمکی! نمی‌گوییم استعفا بده، از دولت نیز انتظار نداریم وزیر بهداشت خود را در بحرانی‌ترین روزهای کرونایی برکنار کند (هرچند برکناری و استعفا بزرگترین لطف در حق شما است!) اما انتظار داریم وزیر باشید، وزیری که بداند جایگاهش کدام است، وجاهت حقوقی‌اش تا کجا است و باور کند وقتی پای جان ایرانی در میان است نباید با تعارف و لرزان برخورد کرد.

آقای نمکی! نقشی در وزیر شدن تان نداشتیم که سهمی در برکناری شما خواسته باشیم اما نگران این مردم هستیم این مردمی که از بس حرف‌های چندگانه و متناقض شنیده اند، خسته و سردرگم شده اند. نمی‌خواهیم درس مدیریت به شما بدهیم اما در این اوضاع، سکان دار کابینه باید وزیر بهداشت باشد نه دیگران و دیگری.

آقای نمکی! شنیده‌اید می‌خواهند آزمون برگزار کنند!؟ آزمون کانون وکلا، این هم مردم هستند که گوش ندهند و بروند سفر؟ این دهن کجی به اوضاع و احوال بحرانی کشور نیست؟ دیده‌اید مردم را در صف‌های طولانی مرغ و روغن و دیگر اقلام؟ این که دیگر بی‌توجهی به درخواست‌های شما نیست، هست؟

آقای نمکی! اگرچه شما را وزیری کارنابلد و ضعیف می‌دانیم اما درخواست استعفا و برکناری نیز نداریم. این چند سطر را نوشتیم تا از شما به شیوه ی خودتان(!) خواهش کنیم فقط ۴ ماه وزیر باشید، به دولت بعد و جایگاه خودتان در دولت بعد هم فکر نکنید. اصلا ۴ ماه برای رضای خدا و خدمت به ایرانیان وزیر باشید؛ محکم، مقتدر و وظیفه شناس... ۴۰ سال دعاگوی تان خواهیم بود!

تفاوت های وزیر کاربلد و التماسی

گفتگوبا قاسم میرزایی نیکو نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب پیرامون وضعیت و جایگاه وزیر و وزارت بهداشت در دوران کرونا ویروس

در این که دولت او را نمی خواهد شکی وجود ندارد من بعید می دانم حتی جامعه پزشکی او را قبول داشته باشد

بی کفایتی سعید نمکی,استعفای سعید نمکی

یک نماینده ی سابق مجلس در گفت و گو با آفتاب یزد ضمن انتقاد به شرایط حاکم بر مدیریت کرونا می گوید:«آن طرحی که وزیر سابق بهداشت(سیدحسن قاضی زاده هاشمی) برای عملی شدن آن تلاش می کرد و تامین بودجه نشد و بعدها چندین برابر پولی که وی می خواست از بین رفت باعث شد تا یکی از بهترین وزرای کابینه ی روحانی و ادوار وزارت بهداشت از گردونه خارج شود تا این روزها فاصله ی وزیر خوب و کاربلد با وزیر ناکاربلد پیش روی همگان قرار داده شود.»

قاسم میرزایی نیکو، نماینده سابق مجلس با تاکید بر این نکته که «سعید نمکی در هنگام اخذ رای اعتماد، خود را همراه و نزدیک به دولت نشان می داد اما خیلی زود ثابت کرد بر طبل جدایی از دولت می کوبد!» خاطر نشان کرد:«بعد ها معلوم خواهد شد«محمودواعظی» با دخالت های خود چه بلاهایی که بر سرِ دولت روحانی نیاورده است!»

وی ادامه داد:«سعید نمکی اگر احساس می کند با فاصله گرفتن از این دولت می تواند در کابینه ی ۱۴۰۰ نقش و جایگاه داشته باشد محکم به او می گویم سخت در اشتباه است زیرا صندلی دهم وزارت بهداشت را نیز به او نخواهند داد گواه صحبت من محمود حجتی است که علی رغم بسیاری اصرارها از سوی محمود احمدی نژاد به آسانی کنار گذاشته شد.»

بعید به نظر می رسد جامعه ی پزشکی نمکی را قبول داشته باشد!

با نگاهی به صدر تا ذیل فهرست وزرای بهداشت در دولت های پیشین به اصطلاح «جگر» آدم را می سوزاند؛ ایرج فاضل، سیدعلیرضا مرندی، رضا ملک زاده، محمد فرهادی، مسعود پزشکیان، کامران باقری لنکرانی، مرضیه وحید دستجردی و در نهایت سید حسن قاضی زاده ی هاشمی؛ روی کاغذ نیز می تواند متوجه شد که بین سعید نمکی و نام هایی که بدان اشاره شد، فاصله بسیار است هم از بُعد مدیریتی هم از دیدگاه جامعه پزشکی.

میرزایی نیکو به طعنه می گوید:« در این که دولت او را نمی خواهد شکی وجود ندارد من بعید می دانم حتی جامعه ی پزشکی او را قبول داشته باشد!»

این گونه به ذهن می رسد، می توان از اطرافیان او نیز متوجه شد که کسی حاضر نیست با این وزیر کار کند وزیری که الفبای وزارت و مدیریت را نمی داند.قاسم میرزایی نیکو می گوید:«اطراف او هیچ کس نیست چون هرکه آمد خیلی زود فهمید سرِ کار است. کسی قرار نیست از تخصص ها و قابلیت ها بهره ببرد.»

اینکه خواهش می کنم، التماس می کنم، حضرت عباسی، به حرف من گوش نمی دهند، من دیگر کاری نمی توانم انجام دهم بشود شیوه ی مدیریت و وزارت یعنی خودِ «سعیدِ نمکی» هم خودش را به عنوان وزیر قبول ندارد و یا شاید جایگاه وزیر در کابینه و قدرت مدیریتی و وجهه حقوقی پستی که در اختیار دارد نمی داند.

مدت ها است حرف های نمکی، تکیه کلام های او و ادعاهای او آویزان فضای مجازی است؛ یا آن را گاف می دانند یا تضاد و تناقض! و این یعنی یک وزارتخانه را به ناکارآمدترین فرد ممکن سپرده ایم!

>چنین بحرانی مردم بحران دیده می خواهد!

قاسم میرزایی نیکو می گوید:«به پایان عمر این دولت زمانی نماینده است چه او را برکنار کنند چه استعفا بدهد و با استعفای او موافقت کنند هر دو لطفی است در حق یک مدیر ضعیف!» وی ادامه می دهد:«دنیا را نگاه کنید، روش ها و شیوه های برخورد با کرونا را در همین همسایگی خودمان ببینید. یک نفر یک مجموعه و یک حوزه تصمیم می گیرد آن هم حوزه و فردی است که متخصص و دانش آموخته ی پزشکی است اما در مملکت ما وزیر کشور را می گذارند بر سر مدیریت بحران کرونا و این یعنی فاتحه مدیریت بحران را خواندن!»

بی کفایتی سعید نمکی,استعفای سعید نمکی

این نماینده ی سابق مجلس می گوید:«با شما هم عقیده ام، آدم های بزرگی روی صندلی وزارت بهداشت نشسته اند که هرکدام چند سر و گردن از سعید نمکی پر اسم و رسم تر، متخصص تر و مدیرتر بوده اند. تازه در زمان آن ها ما بحرانی به وسعت کرونا نداشتیم اما این که در حساس ترین زمان، ضعیف ترین عضو کابینه سکان دار مهم ترین و حساس ترین وزارتخانه باشد را باید به جان آقای واعظی دعا کرد نه حسن قاضی زاده ی هاشمی که هر که از دولت رنجید و رفت یک سر دعوایش با محمود واعظی بوده است این را حال باور نکنیم در آینده خواهیم فهمید!»

آقای نمکی اگر به حرفتان گوش نمی دهند چرا کنار نمی روید؟

می گویند وزیر بهداشت گفته است که:« با یکی از سهمگین‌ترین امواج کرونا مواجه هستیم. » اما رفتارها به قدری عادی است که ممکن است فهم ما از«سهمگین ترین» نیز تغییر کند! روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: وزیر بهداشت می‌گوید که کسی به حرف من درباره مدیریت سفرها در ایام عید گوش نداد! دکتر سعید نمکی در جلسه کمیسیون بهداشت مجلس افزود: پیش از عید به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید کردم که تلاش زیادی را برای کنترل کرونای انگلیسی داشته باشند و همه آماده‌باش بودند اما متاسفانه در مورد کنترل سفرها کسی به حرف من گوش نداد و امروز با گرفتاری بسیار سنگینی مواجه هستیم. وزیر بهداشت به این نکته که وقتی مسئولین ستاد کرونا و تصمیم‌گیرندگان کشور به حرف شما گوش نمی‌دهند، چرا این مسئولیت را ترک نمی‌کنید تا اعتراض خود را نشان دهید،نپرداخته است.

>وزیری که خودش منتقد و سردرگم است

این روزها نه فقط سعید نمکی که بسیاری از مدیران عالی رتبه، خود؛ تبدیل به اوپوزیسیون شده اند، خودشان یک پا منتقد اوضاع هستند، دادشان به آسمان بلند است که این چه وضعی است آن قدر منتقد شده اند که گاه مردم دچار بُهت می شوند که رسیدگی به اوضاع و چیره شدن بر سختی ها وظیفه ی کیست وقتی وزیر و وکیل و مدیر هم منتقد وخامت اوضاع شده اند.

رسانه ها را که ورق می زنیم و با تیتر :«انتقاد وزیر بهداشت از...» رو در رو می شویم، وقتِ آن است که مردم خودشان به داد خودشان برسند وقتی وزیر این سرزمین خود، منتقد و سر در گم است فهمیدن تشویش مدیریتی و فهم افسارگسسته بودن مدیریت هاچندان سخت نیست. این که سعید نمکی یادش رفته وزیر بهداشت است، وظایفی دارد و وجاهتی یعنی یا وزیر، وزیر نیست یا جایگاه ها درست تشخیص داده نشده واگرنه مردم هرگاه درست هدایت و راهنمایی شده اند همکاری کرده اند کما این که طی یک سال گذشته هر سختی ای را تحمل کردند تا این کرونا مدیریت و کنترل شود اما می بینیم روز به روز اوضاع بد و بدتر می شود!

>کرونا یک ویروس است نه یک بازی سیاسی!

این که من گفتم، این که پیش بینی می کردم، این که کسی به حرف من گوش نمی دهد، این که معلوم بود این چنین می شود، این که خواهش می کنم به سفر نروید و... این ها یعنی کرونا ویروس را بعد یک سال نیز جدی نگرفته ایم.

وزیر بهداشت، عالی ترین مقام پزشکی کشور می گوید کسی به حرف او گوش نمی کند اما این کسی به حرف او گوش نمی کند اگر منظور مقامات عالی رتبه هستند که باید نام برده شود، معلوم و معین شود اما اگر مردم است که سردرگمی و تضاد و بی تدبیری ها باعث شده کسی وزیر بهداشت را هیچ کس او را جدی نمی گیرد را جدی نگیرد.

یک روز از جریمه می گویند، یک روز از قرنطینه، یک روز از ممنوعیت ها اما تضاد و تناقض و چندگانگی حوزه های تصمیم گیری مردم را نیز سردرگم کرده است، از یک سو صف های مرغ و روغن و دیگر اقلام را می بینند از آن سو موج سفرهای نوروزی را و از سویی دیگر تصمیم های خلق الساعه!

همین ۲۰ و چند روز قبل نه مردم می دانستند برای نوروز چه باید کرد نه مسئولان، یکی صبح خبر از یک تصمیم می داد و دیگری عصر آن تصمیم را وتو می کرد و این یعنی سلامت و زندگی و جان مردم در یک میدان سیاست بازی قشنگ به سُخره گرفته شده است.

این که سعید نمکی می گوید:«کسی به حرف من گوش نمی کند» سخن چندان عجیبی نیست چون اطراف او خالی است از آدم های باتدبیر و کار بلد و استخوان خورد کرده در گرداب های سهمگین بیماری و بحران، این که می بینیم در حوزه ی پزشکی، وزیری که باید نگران سلامت مردم باشد دغدغه ی صندلی بعدی و فردای مدیریتی خود دارد دیگر فاتحه ی هرچه علم مدیریت است را باید خواند وقتی مدیرانی که باید گوش به فرمان وزیر بهداشت باشند حرف او را به پشیزی نمی خرند، از مردم چه انتظاری می توان داشت؟

>آزمون کانون وکلا، آزمون سعید نمکی است

سعید نمکی می گوید مردم به او گوش نمی دهند، می گوید گفته است به سفر نروند ولی رفته اند، گیریم حق با سعید نمکی؛ آزمون کانون وکلا در اوج این نگرانی ها چرا باید برگزار شود یعنی اگر برگزار شود آن وقت معلوم می شود اساساً وزارت خانه ای به نام بهداشت نداریم تنها یک سعید نمکی است که خودش، خودش را وزیر بهداشت می داند.

*رضا بردستانی

  • 12
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش