به گزارش خبرگزاری آنا، سرخی یکدست نقشه کشور در اثر شیوع ابتلا به کرونا و از طرفی اظهارات ضد و نقیض مسئولان امر در مورد نحوه مقابله با کرونا منجر به شکلگیری برخی گمانهها در مورد میزان تعهد اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا و به ویژه وزارت بهداشت با این ویروس عالمگیر شده است.
به بیان دیگر کرونا و همهگیری آن از جمله مواردی بود که از تناقضگوییهای جدید مسئولین پردهبرداری کرد. چنانکه سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان دولت دوازدهم که در ابتدای شیوع این ویروس به قرنطینه کردن شهرهای آلوده اعتقادی نداشت و با بیان اینکه «تقاضا داریم مردم شهرهای آلوده و شهر قم، این مناطق را ترک نکنند» بحث جلوگیری از شیوع این ویروس را برعهده خود مردم گذاشته بود، حالا با به صدا درآمدن آژیر خطر ناشی از کرونا و ابتلای روزانه نزدیک به ۴۰ هزار نفر به کووید-۱۹ و جان باختن روزانه حدود ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا، دست از عقاید خود برداشته و به منظور کنترل این ویروس تعطیلی دو هفتهای کشور را میدهد.
البته این اولین تناقضگویی وزیر بهداشت کابینه دولت تدبیر و امید نبود، کما اینکه ادعاهای او در مورد تولید واکسیناسیون و تبدیل شدن ایران به یکی از صادرکنندگان واکسن کرونا از جمله نقیضهگوییهای سعید نمکی در راه مقابله با کرونا بود. در حقیقت او که در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۹ به صراحت کرد «ایران طی ۲، ۳ ماه آینده یکی از قطبهای بسیار مهم تولید واکسن کووید-۱۹ در منطقه خواهد بود و یکی از صادرکنندگان مهم این واکسن به جهان.» به فاصله ۶ ماه، در مردادماه ۱۴۰۰، از نیاز داخل برای واردات واکسن کرونا خبر داد و گفت «مجبور شدیم واکسن بیاوریم.»
هر چند نقیضهگوییهای سعید نمکی به مواردی نظیر ادعای تبدیل شدن ایران به قطب واردات واکسن و قرنطینه کردن شهرها ختم نمیشود و موضوعاتی نظیر معطل ماندن مردم پشت در بیمارستانها نیز نقض ادعای دیگر وزیر بهداشت در خصوص پذیرش بیماران در بیمارستان و این گفته او که « اجازه نمیدهیم که در هیچ پیکی کسی پشت در بیمارستانی بماند.» محسوب میشود، این پرسش مطرح میشود که علت این قبیل اظهارات متضاد از طرف وزیر بهداشت که در اذهان سکاندار اصلی مبارزه با کرونا محسوب میشود، چیست؟
بارها کمیسیون بهداشت اشکالات وزارت بهداشت را به نمکی هشدار داد
در پاسخ به این پرسش غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه به خبرنگار قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا از جدیت دستگاه قضا جهت پیگیری ترک فعلهای صورت گرفته پیرامون مبارزه با کرونا گفت و بر این نکته تاکید کرد که «سازمان بازرسی کل کشور ترک فعل در مورد واکسیناسیون را مورد بررسی قرار داده است.»
تاکید رئیس قوه قضائیه بر پیگیری ترک فعل مسئولین در زمینه مقابله با کرونا توسط سازمان بازرسی کل کشور منجر به طرح مجدد پرسش مبنی بر ترک فعلهای صورت گرفته توسط مسئولین امر در زمینه مقابله با کرونا، نزد حسن درویشیان توسط خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا شد. چنانکه او در پاسخ به این سوال گفت منتظر ارسال نتیجه گزارش سازمان بازرسی کل کشور به قوه قضائیه هستند و تا آن موقع از ارائه اسامی افراد و نهادهایی که ترک فعل متوجه آنها است، معذوریت دارد.
اما حال با پایان یافتن عمر دولت دوازدهم نمایندگان مجلس از نتایج بررسیهای خود در مورد ترک فعل وزارت بهداشت در راه مقابله با کرونا میگویند.
فاطمه بیکمحمدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به خبرنگار آنا میگوید: «عملکرد سعید نمکی در راه مبارزه با کرونا خالی از اشکال نبوده و بارها کمیسیون بهداشت طی جلساتی این اشکالات را به وزیر گوشزد کرده است»؛ همچنین حسن نوروزی، عضو کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا به بنیه این تناقضگوییها اشاره میکند
نمکی کجاست؟دقیقا کجاست؟
اعتماد نوشت: ایام سوگواری محرم فرا رسیده و نگرانی نسبت به اوجگیری بیشتر موج پنجم کرونا در کشور نیز به اوج رسیده است.
اما آنچه در این میان عجیبتر از هر مساله به نظر میرسد سکوت سعید نمکی وزیر بهداشت و البته ستاد مدیریت کروناست. آن هم در شرایطی که او به عنوان وزیری شناخته میشود که ارتباطی مستمر با رسانهها داشته و بهخصوص در این مدت اخیر که کشور درگیر کرونا بوده، کمتر روزی را به یاد داریم که اظهارنظری از نمکی منتشر نشده باشد. اما حالا چند روزی است که جز سکوت، واکنشی از جانب او در کار نیست.
سکوت نمکی که حالا تا حدودی طولانی و نگرانکننده نیز شده اما در شرایطی رقم خورده که چگونگی برگزاری مراسم عزاداری در شرایط کرونایی به یکی از مباحث داغ در کشور تبدیل شده و هر روز شاهد اظهارنظر این مقام سیاسی و آن چهره مذهبی در این رابطه هستیم.
همین دیروز یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه لزوم رعایت ضوابط و شرایط ناشی از همهگیری کرونا در جریان برگزاری مراسم سوگواری محرم امسال، نسبت به سخنان برخی روحانیون و مداحان که به نحوی ناشی از بیتوجهی آنان به شرایط خاص کرونایی است، واکنش نشان داده و گفته است: «در صحبتهای سال گذشته مکرر گفتهام و باز هم عرض میکنم این فکر که یک روحانی یا یک مداح یا کسی که عزادار و عاشق امام حسین(ع) است، بگوید «کرونا به مجلس امام حسین(ع) نمیآید»، «کرونا به حرم حضرت رضا(ع) نمیرود»، «کرونا به حرم حضرت امیر(ع) و کربلا نمیرود»، مگر ما علم غیب داریم؟!»
به راه افتادن کارزار برای محاکمه سعیدنمکی و عواملش به اتهام معاونت در قتل دهها هزار ایرانی
- 14
- 9